Gott nytt år !

Ja då glömmer jag hockeyn för en kväll, och får passa på att önska alla ett gott nytt år !

Jävla idioter !

Ursäkta ordvalet men jag kan inte säga annat. För inatt var det några juvelidioter som vandaliserade Swedbank arneas fasad. Och då undrar man ju ? Var det våra egna supportrar som gjorde det ? Ja de tror säkert det, men sanningen är att de inte alls är några supportrar, riktiga supportrar stöttar sitt lag i ALLA lägen, man skiter inte i sitt lag bara för det går tungt. Nej, jag hoppas att dessa personer aldrig mer sätter sin fot i Swedbank arena igen och om de har nån MoDo tröja, så hoppas jag de aldrig visar sig med den på sig. För några MoDO supportrar är inte INTE. Huliganer är nog rätt term till er.


Krisen är total

Nu är det kris på riktigt. Jag trodde på ljusare tider men fick se ett bakslag direkt. För första perioden mot HV71 igår var inte bra, men det var ända MoDo som tog ledningen ca nio minuter in i perioden igenom Andreas Salomonsson som frispelades av Per Svartvadet framför HV kassen. Men den ledningen varade inte länge, för bara en minut senare så går MoDo bort sig i egen som och pang så var det 1-1. I andra perioden så höjer sig MoDo några snäpp, men det är HV71 som gör periodens enda mål. I tredje perioden så är det MoDo som tar över spelet, men istället för att få till en kvittering så tar Vinnerborg en utvisning som bara han såg och pang så var det 3-1. Tack Vinnerborg, du kanske inte tycker att MoDo har tillräckligt jobbigt än att du ska börja lägga dig i också ? Nåja MoDo får till en redusering igenom Andreas Salomonsson men närmare kom aldrig MoDo. 3-2 till HV71 och det åttonde raka förlusten för MoDo. Och om de inte vore nog med det så ligger MoDo nu S I S T i tabellen. Ja vad fan ska jag säga ? Allt kan ju bara bli bättre nu.

Måste passa på att ge beröm till Svartvadet, Salomsson och Zajkowski som var bländande igår.

Årets viktigaste match

Nu gäller det att avsluta året 2008 på ett bra sätt, och vad vore bättre än tre poäng mot HV71 ikväll. Ikväll står så mycket mer än tre poäng på spel. Vill det sig riktigt illa så kan MoDo få gå till nyårs vila som tolva i tabellen. Sedan vid en förlust så tror jag tyvärr att Rindell får sparken, så en sak som är klar är att mycket står på spel från MoDos sida. Ikväll vill jag se samma spel som mot Frölunda men ett vassare anfallsspel och ett mycket bättre pp.

Kvällens lag:
Målvakt:
Michal Zajkowski

Backpar:
Mattias Timander
ens Westin

Tommy Wargh
Mikko Kurvinen

Pierre Hedin
Stefan Espeland

Kedjor:
Andreas Salomonsson
Per Svartvadet
Jeff Ulmer

Fredrik Warg
Oscar Steen
Patrick Yetman

Marco Tuokko
Andreas Molinder
Tobias Forsberg

Per-Åge Skröder
Niklas Sundström
Thomas Enström

Extraspelare:
Martin Signal Bergius
Ville Snellman

Tack för underhållningen

Jag såg Tre kronors (JVM) match mot Lettland igår. Och nån större utklassning på en is var det mycket länge sedan jag såg. 10-1 och 66-10 i skott talar väl sitt eget språk. Men jag tänkte på en sak när jag satt framför teven. Jäklar vilket lag Tre kronor har, och framtiden ser ju fantastiskt ljus ut. Nu väntar tuffare motstånd imorgon när de möter Ryssland, men jag tror Tre kronor kommer ta dem med. I år blir det ett JVM guld helt klart.

Ikväll är det dags för sista matchen innan det nya året träder in, mer om den kommer lite senare.


Rindell sitter säkert

Ja iallafall om jag får bestämma. Jag tycker inte att sparka tränaren är rätt väg att gå för MoDo. Jag tror snarare att de skulle försämra läget. För även om media kastar skit så är det väl tur att man kan se matcherna och skapa sig en egen uppfattning på det hela. Och enligt min åsikt så är läget kritiskt, MEN jag ser en ljusning och tror att MoDo just vänt uppåt. Jag tror helt enkelt att de värsta är över. För innan juluppehållet så såg precis allt svart ut från MoDos sida, men de senaste två matcherna efter jul så har det blivigt en stor förändring på laget. Nu kämpar alla och vi har ett tryggt försvarsspel igen. Matchen mot Luleå så spelade MoDo bra och om de inte vore för alla utvisningar så skulle de nog ha haft med sig minst en poäng. Och matchen mot Frölunda igår var ännu bättre än mot Luleå från MoDos sida, och denna match borde de haft med sig alla poäng. Så jag hoppas att MoDos ledning ser samma ljus som jag och låter Rindell sitta kvar, ja det kanske är nu han fått fart på det hela igen.

Sparka Rindell ?

Efter förlusten igår så blossade det upp stora rubriker hos expressen om att Rindells dagar är räknade i MoDo. De påstår även att MoDo ledningen ska ha gett ett ultimatum till Rindell om att han måste vända trenden nu i mellandagarna annars får han sparken. Och ja det kan säkert vara sant eller så är de rena skit snacket. Själv vet jag inte vad jag ska tro, det ända jag är säker på är att jag INTE vill ha hit idioten Leif Strömberg. Han är absolut inte rätt man för MoDo och om Rindell skulle få sparken och Strömberg får ta över så vet jag inte vad jag säger, det får inte bara hända.

Det är tuffa tider...

Nu vill sig det inte riktigt för MoDo. För trots att man spelade riktigt bra igår mot Frölunda så förlorade man med 1-3 (sista målet i öppen kasse). För ser man till hela matchen så borde MoDo ha vunnit helt klart. Därför är det så jäkla frustrerande när de förlorar. Men nu är de på gång igen iallafall och det är väl den biten vi får ta med oss nu, resten skiter jag i. Nu MÅSTE det bli tre poäng mot HV71 imorgon.


Frölunda kommer på besök

MoDo fick inte den ny start de hoppats på senast mot Luleå, men tar de med sig spelet till kvällens match mot Frölunda så tror jag de kommer bli en trevlig kväll. Och sedan är det viktigt att hålla sig på isen, de funkar inte att dra på sig massa utvisningar varje match. Ikväll så är det Olle Östman som dömer, och ska jag vara ärlig så har jag inte en aning om vem det är. Men de kan vara bra med lite nya domare också. Klart är iallafall att Hans Jonsson fortfarande är skadad och Viktor Hedman är i Kanada och spelar JVM. Sedan så står även Mats Zuccarello Aasen över matchen ikväll, efter det bakslag han fick på sin skadade fot. Men förhoppningsvis är han snart tillbaka igen.



Kvällens lag:
Målvakt:
Michal Zajkowski

Backpar:
Mattias Timander
Jens Westin

Per Hållberg
Pierre Hedin

Mikko Kurvinen
Tommy Wargh

Kedjor:
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Thomas Enström

Andreas Salomonsson - Per Svartvadet  - Jeff Ulmer

Fredrik Warg - Oscar Steen -  Patrick Yetman

Marco Tuokko - Andreas Molinder - Tobias Forsberg

Extraback:
Stefan Espeland

Extraforward:
Ville Snellman

Så de kan gå...

Inför säsongen så tippade jag att elitserien som följande...
1. Frölunda
2. MODO
3. Linköping
4. HV71
5. Färjestad
6. Djurgården
7. Södertälje
8. Timrå
--------------------
9. Skellefteå
10. Luleå
--------------------
11. Rögle
12. Brynäs
... och med 33-34 matcher spelade så ser den ut såhär:

1. Luleå - Säsongens överraskning, men tror att verkligheten kommer ikapp, eller är den redan ikapp, aja slutspel blir det iallafall.
2. Linköping - Inte mycket att säga. De är i topp som jag trodde de skulle vara.
3. Skellefteå - Även detta en överraskning. Och går de till slutspel så kan de bli farlig.
4. Frölunda - Har börjat klättrat efter fjaskot, men nå mycket högre tror jag de inte kommer i år.
5. Färjestad - Första placeringen som stämmer såhär långt.
6. HV71 - Lite mer ödmjukhet skulle nog inte skada.
7. Brynäs - 7 !? Nej så roligt ska vi inte ha det. Inget slutspel.
8. Timrå - Jag har tippat Timrå som 8:a men tror inte de kommer klara av det.
------------------
9. Rögle - Årets berg och dal bana lag. Vet inte var detta kommer att sluta.
10. MoDoVAD GÖR NI HÄR ? Nej topp 4 (hoppas jag).
------------------
11. Djurgården - Hade stötte förväntningar än detta, men i år är det norrland som står för hockeyn.
12. Södertälje -


Viljan är tillbaka !

Förlust med 4-2 blev det igår men MoDo visade upp mycket positiva saker tycker jag. Först måste jag passa på att ge beröm till Zajkowski som gjorde en riktigt bra match igår. Jag tror han kommer överaska många nu framöver. Dok så hoppas jag att Holmberg söker efter en ny målvakt, kanske inte för att ta över Zajkowskis plats utan vi behöver nått bakom honom. För de är ett faktum att om Zajkowski går sönder så har vi inget. Sedan var de kul att se spelarna ställde upp för Zajkowski, nu var de ingen som kunde åka fram och spruta snö på målvakten utan att få sig en smäll av backarna, och det är precis så det ska vara. Per Hållberg var en av spelarna igår som visade vem som bestämde framför eget mål. Och det är en viktig bit MoDo har jobbat tillbaka. En annan bit som kommit tillbaka är "tjurskallarna". Tidigare har det sett ganska uppgivet ut i MoDo lägret match efter match. Men igår så var "tjurskallarna" framme igen. Man såg hur förbannad var ända spelare var efter slutsignal och jag skulle inte viljat varit den som intervjuade Svartvadet igår direkt efter matchen. Nu spinner vi vidare på det här så ska nog de goa gubbarna få smaka på norrländskt stål imorgon.


Surt sa räven

Ja de gick ju inte de här. 4-2 blev det till Luleå i en match MoDo borde ha vunnit. Så just nu känns det jävligt surt. Matchen började jämnt och de var två bra lag på banan. Därför slutade även första perioden 1-1. MoDos mål gjordes av Jeff Ulmer. Sedan i andra perioden så brakade helvetet löst och jag undrar om Rönnmark tagit några snappsar för mycket i jul. För större delar av andra perioden så var det spelare i utvisnings båset. Luleå fick spela 5 mot 3 TVÅ gånger i rad och pang så var det 3-1 i baken. Men i slutet så fick även MoDo chansen i 5 mot 3 och Jeff Ulmer tog vara på det och satt 3-2. I tredje perioden så var det total MoDo dominans. Och Rönnmark lät spelarna spela. Men MoDo lyckades aldrig kvittera utan matchen slutar 4-2, sista målet i öppen kasse. Och om jag ska sammanfatta, MoDo hade spelet i 5 mot 5 och Luleå hade en 5 mot 3 mer.


Match dags igen !

Nu är de bara några minuter kvar tills matchen mellan MoDo och Luleå uppe i Coop Arena. Och de ska bli riktigt skönt att se hockey igen. Och jag hoppas att ledigheten har gjort gott för MoDo. För nu är det bara gasen i botten som gäller, och efter all god jul mat så hoppas jag att formsvackan är borta nu. De räcker med pinsamma resultat och insatser nu. Nu blickar vi framåt mot förhoppningsvis ljusare tider. MoDo har äntligen börjat få ordning på de skadade spelarna nu. Och inför kvällens match saknas bara Hans Jonsson (skadad) och Hedman (JVM). Sedan så har vi en "ny" första målvakt, och de är Zajkowski som nu efter att Krizan sparkats får chansen att kliva fram och visa framfötterna. Och de krävs för att MoDo ska börja vinna matchen igen.

Kvällens lag:
Målvakt:

Michal Zajkowski

Backpar:
Mattias Timander
Jens Westin

Per Hållberg
Pierre Hedin

Mikko Kurvinen
Tommy Wargh

Extrabackar:
Stefan Espeland
Martin Signal Bergiu

Kedjor:
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zuccarello Aasen

Andreas Salomonsson - Per Svartvadet - Jeff Ulmer

Oscar Steen - Fredrik Warg - Patrick Yetman

Thomas Enström - Andreas Molinder - Marco Tuokko

Som ni ser så är kedjan Skröder,Sundström,Aasen tillbaka och jag tror vi kommer få se mycke energi ifrån de tre idag. Även Svartvadets kedja tror jag kommer överaska posetivt ikväll.


Från oss alla, till er alla...

Midvinternattens köld är hård,

stjärnorna gnistra och glimma.

Alla sova i enslig gård

djupt under midnattstimma.

Månen vandrar sin tysta ban,

snön lyser vit på fur och gran,

snön lyser vit på taken.

Endast tomten är vaken.


Står där så grå vid ladgårdsdörr,

grå mot den vita driva,

tittar, som många vintrar förr,

upp emot månens skiva,

tittar mot skogen, där gran och fur

drar kring gården sin dunkla mur,

grubblar, fast ej det lär båta,

över en underlig gåta.


För sin hand genom skägg och hår,

skakar huvud och hätta ---

»nej, den gåtan är alltför svår,

nej, jag gissar ej detta» ---

slår, som han plägar, inom kort

slika spörjande tankar bort,

går att ordna och pyssla,

går att sköta sin syssla.


Går till visthus och redskapshus,

känner på alla låsen ---

korna drömma vid månens ljus

sommardrömmar i båsen;

glömsk av sele och pisk och töm

Pålle i stallet har ock en dröm:

krubban han lutar över

fylls av doftande klöver; ---


Går till stängslet för lamm och får,

ser, hur de sova där inne;

går till hönsen, där tuppen står

stolt på sin högsta pinne;

Karo i hundbots halm mår gott,

vaknar och viftar svansen smått,

Karo sin tomte känner,

de äro gode vänner.


Tomten smyger sig sist att se

husbondfolket det kära,

länge och väl han märkt, att de

hålla hans flit i ära;

barnens kammar han sen på tå

nalkas att se de söta små,

ingen må det förtycka:

det är hans största lycka.


Så har han sett dem, far och son,

ren genom många leder

slumra som barn; men varifrån

kommo de väl hit neder?

Släkte följde på släkte snart,

blomstrade, åldrades, gick --- men vart?

Gåtan, som icke låter

gissa sig, kom så åter!


Tomten vandrar till ladans loft:

där har han bo och fäste

högt på skullen i höets doft,

nära vid svalans näste;

nu är väl svalans boning tom,

men till våren med blad och blom

kommer hon nog tillbaka,

följd av sin näpna maka.


Då har hon alltid att kvittra om

månget ett färdeminne,

intet likväl om gåtan, som

rör sig i tomtens sinne.

Genom en springa i ladans vägg

lyser månen på gubbens skägg,

strimman på skägget blänker,

tomten grubblar och tänker.


Tyst är skogen och nejden all,

livet där ute är fruset,

blott från fjärran av forsens fall

höres helt sakta bruset.

Tomten lyssnar och, halvt i dröm,

tycker sig höra tidens ström,

undrar, varthän den skall fara,

undrar, var källan må vara.


Midvinternattens köld är hård,

stjärnorna gnistra och glimma.

Alla sova i enslig gård

gott intill morgontimma.

Månen sänker sin tysta ban,

snön lyser vit på fur och gran,

snön lyser vit på taken.

Endast tomten är vaken.

God Jul
önskar
modohockeyblogg !


Karol Krizan

Ja som ni säkert redan vet så har Karol Krizan fått sparken ifrån MoDo. Första gången jag läste det så höll jag på att falla av stolen. Men visst ska jag erkänna att man börjat misstänka att allt inte står rätt till efter Krizans utspel i expressen för några veckor sedan. Och när MoDo gick ut med att man sparkar Krizan så fick vi det bekräftat att allt inte stått rätt till den sista tiden. Sportchefen Holmberg sa till MoDos hemsida att "Han har kört sitt eget race och gjort sig omöjlig i föreningen" Och det gör mig mycket besviken att Krizan tydligen inte skött sig. Och även om jag vet vad Krizan kan göra så tycker jag de är rätt att han får lämna klubben. För de viktigaste i ett lagbygge är grunden, man måste bygga ett lag bakifrån och fram. Och då går de inte ha en målvakt som tjallar runt. Men även om Krizan gjort bort sig de senaste veckorna så kommer jag komma ihåg hans fantastiska säsong 2007 när MoDo bärgade hem guldet. För då var han verkligen STÖRST ! Sedan är de beklagligt att en sån här saga ska få ett sånt här slut. Men alla sagor slutar inte lyckligt.

Tack för allt och lycka till i framtiden Krizan !


Glöm inte att ge en slant i "Hockey pengen" !


Tillbaka !

Som ni kanske märkt så har det varit ganska dött här på bloggen de senaste dagarna. Och anledningen till det är helt enkelt att datorn har krånglad som aldrig förr. Så istället för att lugnt vänta in julen så har jag jagat skivor och saker för att få ordning på datorn. Och äntligen så är allt löst nu ! Så nu är det bara att börja konglatt på ett inlägg och Krizan, ja så länge har det jävlats...


Ge en gåva !

Jag har startat en insamling hos barncancer fonden och målet med denna är att samla in 1 000kr. Jag tycker det var ett lagomt första mål med insamlingen och hoppas att de ska gå att nå.. En krona är starten på en miljon !


Ge din gåva här.


Dags att ta fram krisplanen

Nu är det dags att ta fram krisplanen i MoDo. Laget ligger just nu 9 i tabellen med 43 poäng. Och med den jämna serien som vi har i år så måste MoDo börja vinna matcher igen. För avstånden från succé till fjasko är inte långt. För 1:an har nu 54 poäng och 12:an 39 poäng. Och med 23 matcher kvar så kan allt hända. Och för MoDos del så är det dags att börja spela hockey nu efter jul om de ska bli något slutspel i år. Och det finns en hel del att jobba med.

Listan
* Power play
* Utvisningar
* Skott på mål
* Passningsspel
* Målvaktsspel
* Försvarsspel
* Anfallsspel
* Rindell och Andersson

Powerplay
Som ni ser så blir listan lång. Och jag tänkte börja med power play. För är det något som inte funkar för MoDo just nu så är det laget pp. Och saken är ganska enkel här. MoDo måste börja skjuta på mål. MoDos pp just nu är bara ett evigt passande fram och tillbaka tills de kommer en felpass och motståndarna kan slå ut pucken. Jag vill se ett rakare pp spel där backarna skjuter mycket mer, samt mer rörelse så att man sliter isär motståndarnas box.

Utvisningar
Sedan var det de här med alla utvisningar MoDo drar på sig. MoDo drar på sig allderles för många utvisningar som i sin tur gör att laget får det svårt att komma in i matcherna. Detta är extra viktigt nu när laget är inne i en tung period.

Skott på mål
Även i spel 5 mot 5 så måste MoDo börja skjuta mer mot målvakten. Sedan vill jag se lite jävlaranama framför motståndarnas målvakt. In och grisa och skjut så kommer målet börja att ramla in.

Passningsspelet
Ja kort och gott så kan jag väl säga att på denna front så måste allt bli bättre. Det var länge sedan jag såg MoDo slarva så mycket som i år när de gäller passningarna. Det är pinsamt många passningar som går fel och ställer till det under en match. Extra besviken blir jag när jag ser hur laget rutinerade spelare passar som ett juniorlag. Nä skärpning samtliga spelare !

Målvaktsspelet
Jag tänker inte total såga Krizan. För han har inte haft mycket till hjälp de senaste veckorna. Men han måste ända höja sig några snäpp. För bättre räddningsprocent än 89,63 tycker jag att vi kan kräva.

Försvarsspelet och anfallsspelet
Efter skadehelvetet så har MoDo aldrig kommit tillbaka till det spel som de visade upp innan förra uppehållet. Så här gäller det att Rindell får tillbaka laget till de raka och enkla spelet över hela banan.

Rindell och Andersson
Jag tycker det ger fel signaler när tränarna står som två frågetecken när laget spelar som de gör vissa matcher. Jag saknar aktiviteten i båset. Här måste Rindell kliva fram och sprida energi i båset. Nu får de vara slut på mumindallen. Fram med Lordi nu !

Så nu hoppas jag att Rindell får ordning på de här delarna tills matchen mot Luleå med 26/12. Och då kommer även Hans Jonsson och Match Zucarello-Aasen tillbaka efter sina skador !
                                                                                                                                                                      Nu kan det bara bli bättre !


Börja kämpa !

                                 
                                  Foto: Allehanda.se

Ännu en tung kväll blev det i Swedbank igår när MoDo föll tungt mot HV71 med 1-4. Och ännu en skit match från MoDos sida. Och bilden ovanför visade vad fansen tycker. För vart har "The heart of hockey" tagit ivägen ? Det finns ingen vilja ute på banan. Och det ända jag fick se igår var förbannat dåligt passningsspel. Pinsamt är de att bli utspelade på hemma plan, och nu vill jag se Rindell agera i båset. Inte änns en timeout fick jag se från hans sida igår. Man kan inte bara stå rakt upp och ner när laget spelar som de gör. Det ända bra som jag ser de från igår var väl att Salomonsson bad alla fans efter matchen om ursäkt för den nya plattmatchen.


HV71 är på besök

Period 1    MoDo har börjat matchen katastrofalt igen. Redan efter 1:47 så gör HV71 0-1 efter att MoDo står och sover i inledningen och får inte ur pucken ur son. Och det är inte mycket till spel MoDo visar upp efter det där målet heller. Utan de första 20 minuterna är full av misstag. De är pinsamma passningar och pinsamt pp. Ja kort och gott, nu kan det bara bli bättre i andra. För nu vill jag se lite jävlaranama ute på isen, annars så kan vi ge fan i det här. SKÄRPNING !


Två nya poäng !

MoDo vann igår mot Brynäs med 2-1 efter sudden, men vägen dit var lång. De två första perioderna kunde jag nästan tro att de var VM i felpassningar jag såg på, för de var verkligen ett pinsamt passningsspel från båda lagen. Men i tredje perioden så vaknade MoDo till och spelade riktigt bra. Och i sudden så avgjorde Hedman efter pass av Salomonsson.

Dags för match !

Då kör vi gång igen efter några dagars spelledigt. MoDo är på besök hos Brynäs ikväll för att jaga nya viktiga poäng. Och nu gäller det att försvarsspelet funkar igen. Jag vill se samma vilja som mot Skellefteå senast när de blev vinnst med 5-4. Ett bra försvarsspel och en glödhet Jeff Ulmer, kan det bli annat än tre poäng ? Ja det återstår att se....

kvällens lag:
Målvakt:

Karol Krizan


Backpar: 
Victor Hedman
Mattias Timander

Per Hållberg
Pierre Hedin

Tommy Wargh
Mikko Kurvinen

Stefan Espeland
Jens Westin

Kedjor:
Per-Åge Skröder
Niklas Sundström
Jeff Ulmer

Andreas Salomonsson
Fredrik Warg
Patrick Yetman

Marco Tuokko
Oscar Steen
Per Svartvadet

Thomas Enström
Andreas Molinder
Ville Snellman

ÄNTLIGEN !

Det blev två mycket viktiga poäng till MoDo ikväll mot Skellefteå. Och det var de värda ! Matchen började jämnt med bra chanser åt båda hållen. Men det var Skellefteå som tog ledningen igenom Pavel Skrbek 10:55. Men de tog inte längre än 45 sekunder innan MoDo kvitterade igenom Jeff Ulmer som gjorde sitt första mål i MoDodressen. En riktig rökare rakt upp i krysset. 1-1 stod sig sedan perioden ut. I andra så fick MoDo en riktigt mardröms start. Redan efter 01:53 så styr Koskenkorva in ledningsmålet 2-1 med skridskorn som ställde Krizan. Sedan 03:44 så tappar Hedin i markeringen och Månsson i Skellefteå ökar på ledningen till 3-1. Men skam den som ger sig. MoDo kämpar vidare och får även nästa mår rättvist. Denna gång så är det Yetman som trycker till en riktig rökare rätt upp i krysset 09:15 in. Sedan 10:46 in så kvitterar MoDo igen och ännu en gång så är det Jeff Ulmer som är framme. 3-3 står sig sedan perioden ut. Även tredje perioden bjöd på bra hockey rakt igenom. Och det är MoDo som tar tag i matchen 17:52 in igenom Jeff Ulmer ännu en gång, hans tredje mål för kvällen. Men Skellefteå kvitterade minuten senare efter att en pass från Skellefteå spelare tagit på en MoDo back och styrts till Koskenkorva som kunde sätta 4-4 bakom Krizan. Snöpligt men det var MoDo som fick sista ordet på övertid när Salomonsson slog en mycket snygg pass till Svartvadet som bärgade segern.

Skönt att se att MoDo fått ordning på försvarsspelet igen. Men det fanns fortfarande perioder när det inte funkade fullt ut. Men laget är på rätt väg nu iallafall. Högsta betyg ikväll vill jag ge till Salomonsson, Svartvadet, Timander, Hedman, Krizan, Sundström och Ulmer.


Och vad ska det här betyda ?

Jag gick nyss in på expressen.se och möttes av detta: "Krizan: Jag vill härifrån". Jag läser fort igenom och sitter som ett frågetecken, ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur jag ska tolka detta. Men en sak är säker, detta är alvarligt. Visst MoDo är inne i en riktigt tung svacka men att Krizan vill lämna laget bara för det trodde jag aldrig. Han nämner att han fått mycket skit av media och han tycker det är konstigt att det är just han som fått tagit allt skit. Och där håller jag faktiskt med honom lite. För inte är det Krizans fel att de har gått som det gjort, utan det är ju hela laget. Det är bara att se vad media skrev efter matchen mot Frölunda. Istället för "MoDos försvarsspel saknades" så stod det "Sparka Krizan", och vad tänkte media med då? I en match där fem av sex mål gjordes med fria Frölunda spelare framför Krizan. Men jag är inte bered att ta Krizan till försvars helt. Att gå ut i media med såna här saker om att han vill lämna när han har ett kontrakt tycker jag är förbannat dåligt gjort. Sedan tycker jag att Krizan måste visa tålamod, vändningen kommer att komma.


Blandade känslor

Det är med blandade känslor som jag ser framåt på kvällens match mot Skellefteå borta. Förnedringen senast mot Frölunda har självklart satt igång tankarna, och två vinster på de tio senaste matcherna får jag bara huvudvärk att tänka på. Men vad är det som saknas i MoDo då ? Jo den stora biten är försvarsspelet. Vi fick se ett försvarsspel senaste matchen som var helt katastrofalt från MoDos sida, ja man kan nog nästan säga att MoDo inte hade nått försvarsspel. Och med det lag MoDo har så är det en gåta hur de kan bli såhär. Det är en sagt om man förlorar match efter match med kanske ett och två måls mellanrum. Men när 6-0, 7-0 och 6-1 resultat börjar radas upp så börjar man fundera. Nu är det dags för lagets rutinerade spelare att kliva fram på riktigt. Ikväll vill jag se Timander, Hedman, Svartvadet, Salomonsson, Sundström, Skröder och många mer kliva fram och visa vägen ! Prio 1 ikväll är att få ett bra försvarsspel igen, sedan kan vi ta tag i anfallsspelet.


Bedrövlig MODO !

Ja vad ska jag säga ? MoDo visade ännu en gång up sin sämsta sida. MoDo spelade ett bedrövligt pp, ett bedrövligt försvarsspel ja kort och gott - allt var bedrövligt ! Det var länge sedan jag såg MoDo spela ett sånt pinsamt dåligt försvarsspel. Nått måste göras och det är nu !

Slarv, slarv och lite mer slarv !

Period 1    MoDo började kvällens match inge vidare. Det tog inte mer än 37 sekunder innan Timander fick sätta sig i utvisningsbåset. Men MoDo visade upp et bländande boxplay. MoDo kom sedan in i matchen och spelade riktigt bra ett tag. Men Frölunda tog över mer och mer nu, och efter att MoDo rett ut ännu ett boxplay så går MoDo spelarna bort sig totalt i egen son och det blir två helt fria Frölunda spelare framför mål som enkelt sätter dit 1-0. Och efter detta mål så fortsatte slarvet från MoDos sida och 18:03 så satt 2-0 där efter slarv igen av MoDo spelarna. Denna gång så gick två spelare mot pucken men lyckades ändå inte vinna den utan Frölunda spelaren kunde ännu en gång frispela en Frölunda spelare som stod ren framför Krizan.

Nu måste MoDo sluta slarva och sluta att ta dumma utvisningar.

Viktiga matcher väntar !

MoDo har tre raka bortamatcher framför sig nu. Det är Frölunda ikväll, Skellefteå på lördag och Brynäs nästa torsdag. Och de vore på sin plats med tre segrar också, för med en sån jämn elitserie som vi har iår så måste MoDo börja plocka poäng nu.

Om vi ser till kvällens match så tycker jag att MoDo har goda chanser att knipa tre poäng. MoDo har kunnat tränat bra nu under fyra dagar och skadelistan har kortats av.

Kvällens lag:
Målvakt:
Karol Krizan

Backpar:
Victor Hedman
Mattias Timander

Per Hållberg
Tommy Wargh

Mikko Kurvinen
Pierre Hedin

Stefan Espeland
Jens Westin

Kedjor:
Patrick Yetman
Andreas Salomonsson
Fredrik Warg

Per-Åge Skröder
Niklas Sundström
Oscar Steen

Thomas Enström
Per Svartvadet
Marco Tuokko

Tobias Forsberg
Andreas Molinder
Ville Snellman

Jeff Ulmer

Läges rapport !

Imorgon är det dags för match igen, det efter att MoDo haft ledigt i fem dagar. Så nu hoppas jag att jag får se ett piggt MoDo som sätter lägena imorgon. Nu får de vara slut på alla fel pass och allt slarv i egen son. Annars så har de börjat ljusnat riktigt bra på skadefronten nu. Både Hedman och Krizan är spelklara imorgon efter sina skader. Sedan så är alla papper i ordning så att Jeff Ulmer är spelklar även han imorgon. Det ska bli kul att se vad han går för, även om jag inte har allt för stora förväntningar nu när de är hanns första match.


RSS 2.0