Stänger butiken

Det är inte mycket aktivitet här på bloggen just nu och det har väl att göra med att de inte händer allt för mycket i MoDo lägret nu. Så jag tar och slår igen bloggen här några veckor. Återkommer med ny design och en och annan intervju om några veckor.

Ha det bra så länge !

Hatten av !

Det är bara att gratulera Skellefteå till en grym insatts mot Linköping ikväll.

Säsongen 2008/2009

55 omgångar är spelade och MoDo har för första gången sedan säsongen 96/97 missat slutspelet. Säsongen 08/09 har varit en stor besvikelse, ja de är väl de första 19 matcherna som MoDo spelet efter sin nivå. Resten av matcherna har varit full av besvär. För fram till den 11 november så såg allt riktigt bra ut. MoDo spelade grym hockey och man låg etta i serien. Men vändningen kom i matchen mot Djurgården den 11 november. Det blev förlust med 7-0 och halva förstakedjan skadade sig. MoDo förlorade sedan fem matcher i rad och skadorna fortsatte att förfölja truppen. Och resten av säsongen har varit som en berg och dalbana. Tyvärr så har det för det mesta gått neråt. Och med 55 omgångar spelade så stod MoDo utanför slutspel för första gången på många många år.

Tunga avbräck
Det har varit en turbulent säsong för MoDo. Först slängde Magnus Wernblom in handduken. Sedan gjorde Krizan sig omöjlig i klubben och fick sparken. MoDo valde då att satsa på Zajkowski som förstamålvakt och Svedberg som andra. Men det tog ändå inte många veckor innan Ecke Holmberg värvade Mike Morrison som med facit i hand är säsongens sämsta värvning. Och jag fattar fortfarande inte hur Holmberg kan försvara sin värvning, när alla utom MoDo anade att de skulle bli katastrof.

Årets värvningar
MoDo värvade friskt inför och under säsongen. På backsidan värvades Mikko Kurvinen inför säsongen. Och jag hade väntat mig betydligt mer från hans sida, men han är ändå en spelare jag vill ha kvar i MoDo. För han visar upp en grym inställning och jag tror han kan höja sig flera nivåer till nästa säsong. På forwardssidan värvades Ville Snellman, Marco Tuokko och Mats Zuccarello-Aasen. Snellman har varit en stor besvikelse och jag tycker han gjort sitt för MoDo. Sedan har vi Tuokko som även han varit en besvikelse, dok har han dragits med många skador under säsongen, så han sätter jag ett frågetecken på. Och sist men inte minst har vi Zuccarello som får mer än godkänt. För visst viste jag att han skulle vara en fartfylld spelare, men att han skulle vara så här bra hade jag inte kunnat drömma om. Och tillsammans med Skröder och Sundström så utgör de elitseriens bästa kedja.

Peter Forsbergs comeback !
När skadorna var som värst och formen var usel så försökte MoDo värva sig ur krisen. Jeff Ulmer, Sami Torkki, Josef Hrabal, Mikke Morrison och Peter Forsberg anslöt till klubben. Den förstnämnda, Ulmer började bra men tappade precis som laget i slutet. Men han är helt klart något jag tycker MoDo ska satsa vidare på. Sedan har vi Torkki och Hrabal som även de får ett streck i betyget. Och Morrison ska vi inte änns prata om. Men den sista värvningen av Peter Forsberg får högsta betyg. Trots att Forsbergs comeback blev kortvarig så var det en grym resa för oss supportrar och för de få matcher han spelade så får han helt klart godkänt.

Nu blickar vi framåt
MoDo har verkligen mycket att stå i nu inför nästa säsong. Som jag nämde tidigare så har styrelsen tillsatt en utredning av hela säsongen. Och vad var det som gick fel då ? Jo det finns det många svar på. Tränarbiten är en del. För med facit i hand så går det inte att sticka under stolen med att Rindell och Andersson inte lyckades få fart på laget. Men den största anledningen till årets fjasko ligger hos spelarna själv. För med det laget MoDo hade så fanns inget annat än slutspel. Nu gäller det att den nya tränaren får fart på samtliga spelare i truppen till nästa säsong. Och en sak är säker, säsongen 2008/2009 blev en riktig veckarklocka för både spelarna, ledarna och oss supportrar. Och en sak är säker -  nästa säsong ska MoDo upp i sin rätta klass.

Då vill jag tacka spelare och ledare i MoDo Hockey !
Nu börjar resan tillbaka till toppen !

Daniel
[email protected]

Bygget fortsätter

Medans MoDo ledningen håller på med sin säsongsutredning så fortsätter MoDos sportchef med att bygga nästa säsongens lag. Och nu är det klart att Hans Jonsson blir kvar i två säsonger till, det efter att han teknat ett 1+1 års kontrakt med klubben. Jonsson har haft en tung säsong då han varit skadad i 30 matcher. Men blir han skadefri nästa säsong så kommer han betyda väldigt mycket för laget.

Bygget har börjat

Under den senaste veckan har mycket hänt i MoDo lägret. Klart är att Zuccarello fått ett nytt kontrakt på tre år med klubben och det måste jag säga känns grymt kul. Det ska bli intressant att följa norrmannen som växt till en publikfavorit i Swedbank arena. Även målvakten Niklas Svedberg har fått ett förlängt kontrakt, men han har fortfarande en lång bit kvar innan han platsar som första målvakt i elitserien, dok tror jag de kan vara nått att bygga på inom föreningen.

Sedan är det klart att Harri Rindell inte får fortsatt förtroende som tränare i MoDo, och de kom inte som nån överraskning precis. Med det spelar matreal MoDo hade så måste tränaren få ut mer av laget än vad Rindell och Andersson fick den här säsongen. Men vi ska inte glömma att spelarna och sportchefen Holmberg har lika stort ansvar för att de blivigt som de blivigt. Samtidigt som jag tycker MoDo gör rätt som avslutar kontraktet med Rindell så kan jag inte låta bli att tänka på vad Rindell skulle kunna ta fram av laget nästa säsong. Mer om detta kommer i säsongssammanfattningen senare.


Tillbaka !

Mycket har hänt medans jag varit i varmare länder på semester. Återkommer ikväll med kommentarer om händelserna i MoDo...


Tråkigt slut

Ja matchen mot Södertälje blev precis som jag anande, totalt avslagen. Jag hade hoppats på att MoDo skulle göra allt för att avsluta på ett snyggt sett men när inte änns publiken kunde hålla igång på ett värdigt sett så kan jag väl förstå att spelarna inte heller fick ut det de ville. Och den största anledningen till den dåliga stämningen tror jag är att besvikelsen är allderles för stor fortfarande både hos spelare, ledare och supportrar.

Tråkigt slut, men det speglar väl nästan hela säsongen.

Nu drar jag på semester i värmen, återkommer med mer om säsongen efter den.
Tilldess önskar jag Luleå lycka till i slutspelet, vore kul om guldet kunde hamna där uppe i år.


RSS 2.0