Jaha

Ännu en match som borde ha resulterat i tre poäng men istället blivigt noll. Det blev en riktigt tung match igår mot Färjestad. De var gästerna som började bäst i första perioden och MoDo såg riktigt bleka ut, Färjestad vann skotten med 3-13 men bara 0-1 i mål som tur var. Och från Färjestad dominans i första till MoDo dominans i andra. Och Niklas Sundström fick utdelning direkt i andra. Sedan var det MoDo för hela slanten. Men Färjestad fick en kontring ca 14 minuter in och pang så var det 1-2, mycket orättvist. Sedan så var det dags för ännu en domar miss av Pehr Claesson, han tar en utvisning som bara han såg och pang så var det 1-3. Men MoDo gav sig inte utan kom ut till sista perioden med ännu mer fart under skridskorna och Färjestad blev riktigt ner pressat i egen son. Och på loppet av 5 minuter så var det 3-3, efter mål av Salomonsson och Sundström. MoDo forstätter sedan att spela riktigt bra och jag kunde riktigt känna hur ledningsmålet låg i luften. MEN istället så kontrade Färjestad igen och pang så var det 3-4. Luften ur här hemma, men MoDo kämpade på bra ut i det sista men de räckte inte.

Riktigt surt, men hockey är hockey. Matchens plus går helt klart till Sundström och Salomonsson som spelade riktigt bra idag. Matchens minus går till domare Claesson som var total katastrof (som vanligt).

Nya tag !

Matchen mot Luleå är nu glömd och de är dags att blicka framåt mot kvällens match. Och de är Färjestad som kommer på besök, så de är bara och vänta sig en hård match från start till slut. Viktigt ikväll är att MoDo hittar tillbaka till spelet som man har visat upp de två senaste matcherna. Och nu vill jag inte se nått slarv !

Kvällens lag:

Målvakter:
Michal Zajkowski
Krizan känner av pååkningen från förra matchen så han är inte med i truppen ikväll.

Tobias Forsberg - Oscar Steen - Ville Snellman

Radarparet Sundström och Skörder är nu tillbaka i samma kedja igen, så Färjestad kan nog räkna med att de får de het om öronen.

Vad hände igår?

Jag är fortfarande förvånad efter matchen mot Luleå igår. Det stod 3-3 inför sista perioden och MoDo hade i stort sett haft ett övertag hela matchen. Men sedan av loppet av 1 minut och 19 sekunder så gick Luleå upp till 3-6 efter tre snabba kontringar. Luften ur och resten av matchen var bara en lång tid av funderingar. 41-24 i skott och 3-7 i baken, hmm....

Rapport efter tredje

Hockey är inte alltid rättvist.

Rapport efter andra

I början av andra så bjöds de inte på nån skönhets hockey precis. Båda lagen spelade slavsigt och slarvade. Men 07:48 så får Luleå ett pp och sätter fart på skridskorna och får utdelning. Och Luleå nöjer sig inte med det utan sätter 1-3 43 sekunder senare, och MoDo ser förlamade ut. MEN efter 1-3 målet så vaknar MoDo till igen och Per Svartvadet sätter 2-3 snyggt i krysset, och 22 sekunder senare är de Sundströms tur när man snyggt fintar bort Luleås målvakt och sätter dit 3-3. Riktigt skönt ! Men med ungefär 3 minuter kvar så faller matchen in i samma karaktär som i början av andra.

Tillbaka till grunden nu !

Skott: 31-15

Rapport efter första

Det står allt jämt 1-1 i matchen mellan MoDo och Luleå. En match som MoDo startade klart bäst och tryckte på bra i mot Luleås målvakt. Sundström som är tillbaka från skada visade att han var lite ringrostig när han missade ett friläge efter ca fem minuter. MoDo tog ledningen efter  07:49 igenom Oscar Steen i pp. MoDo fortsatte sedan spela riktigt bra. Men 09:23 drar Kurvinen på sig en tvåa och Luleå får press på MoDo i pp. Och inte blir de bättre när en Luleå spelare några sekunder senare FILMAR åt sig en utvisning och Luleå får spela 5 mot 3. Och självklart så blir de mål. 1-1 och sista sex minuterna så tappar MoDo matchen lite och Luleå kommer mer och mer in i den.

Nu gäller de att MoDo kommer tillbaka till spelet och så hoppas jag att Hollywoodstjärnorna spar på skådespelet.

Luleå kommer på beskök !

Då var det torsdag igen och dags för en ny match. Och ikväll är det Luleå som kommer på besök. MoDo har visat de två senaste matcherna att man är på gång igen efter svackan på fem raka försluter. Nu har de istället vunnit två raka matcher och har en målskillnad på 8-2, så de ser lovande ut inför kvällen. Sedan så har även skadeläget ljusnat något när både Fredrik Warg och Niklas Sundström är tillbaka från sina skador. Men en tråkig nyhet har jag också och det är att den nye kanadensaren Jeff Ulmer inte deltar i kvällens match, eftersom hans gamla klubb vägrar skriva på papprena. Så det har blivigt en liten tvist i det ärendet. Men jag hoppas på en lösning så fort som möjligt.

Tre sköna poäng !

I sista perioden igår så kontrolerade MoDo matchen bra och spelade ett mycket bra försvarspel. Och Patric Yetman sätter spiken i kistan ca 10 min in i perioden. Och Svartvadet avslutar med ett mål med bara några sekunder kvar av matchen. De blev en seger med 5-1 mot serieledarna och äntligen så är MoDo påväg tillbaka !

Rapportering efter andra

MoDo började även andra perioden bra och skapade några chanser. Men Linköping kom mer och mer in i matchen och pressade MoDo som drog på sig några utvisningar som resulterade i att Linköping kunde pressa ännu mer. Men MoDo spelade ett fantastiskt försvarspel och klarade sig ur stormen utan baklänges mål. Istället så är de Andras Salomonsson som utökar till 1-3 efter slav av Linköping. Riktigt skönt !

Viktigt inför tredje blir att MoDo kommer tillbaka till grund spelet och inte drar på sig några onödiga utvisningar.

Rapportering efter första

Första perioden är slut nere i Linköping och MoDo leder så här lång med 1-2. MoDo startade matchen riktigt bra och spelade ett enkelt och rakt spel som gjorde att man fick press på Linköping. Och efter 6:15 så tar MoDo även ledningen med 0-1 efter att Oscar Steen gått ljut ner i Linköpings son och sedan passat snett bak till Pierre Hedin som snyggt stänkte upp den i vänstra krysset. Men det tar inte många sekunder efter målet innan MoDo börjar slarva i egen som och missar i markeringsspelet och pang så var det 1-1. Men MoDo kom tillbaka till det spel de spelat i början av matchen och får utdelning igen efter 9:39 igenom Skröder på pass från Svartvadet. I slutet av perioden så drar MoDo på sig två utvisningar som gör att Linköping fick press på MoDo. Men Krizan stod emot bra.

Snart dags för andra....

Inför Linköping - MoDo

En tuff match väntar för MoDo ikväll när man möter ett formstarkt Linköping. Så de gäller värkligen att vara med från start, och INTE bjuda på några misstag i egen son. Jag vill se ett MoDo som mot Södertälje förra matchen för då spelade MoDo riktigt bra. MoDo har fortfarande det tungt på skadelistan och de är samma gäng som senast som spelar. Det var tänkt att Sundström skulle göra comeback ikväll men de får vänta tills matchen på torsdag. Då gör även Fredrik Warg comeback.

Niklas Wikegård, vilket skämt !

Jag läser denna artikel och blir väldigt förvånad. Visst vet jag att Wikegård har många dumma kommentarer, men denna tar ändå pris. Menar han verkligen på allvar att Jämtin ska ha nån egen regler där han får göra och säga vad han vill på planen. Nä de var helt rätt av Lärking att ta ut Jämtin. Och snacket om att de är synd om Jämtin som försökte få igång publiken blir bara för mycket. Nä tänk med det du har mellan axlarna Wikegård.

Jeff Ulmer klar för MoDo Hockey !

MoDo har letat förstärkning under en tid nu när skadeläget ser ut som de gör. Och idag så gjorde man klart med kanadensaren Jeff Ulmer med förflutet i både NHL och KHL. Och om allt klaffar så är han spelklar redan på torsdag.

Fakta:
2004/05: Hershey Bears i AHL 80 matcher, 22 mål, 29 ass, totalt 51 poäng.
2005/06: 51Hamburg Freezers i DHL (tyska ligan)  matcher, 23 mål, 15 ass, totalt 38 poäng.
2006/07:Frankfurt Lions i DHL  52 matcher, 22 mål, 16 ass, totalt 38 poäng.
2007/08: Frankfurt Lions i DHL  55 matcher, 20 mål, 33 ass, totalt 53 poäng.

Välkommen till MoDo Hockey !

ÄNTLIGEN !

På skadefronten ser de fortfarande mörkt ut, men spelet på plan ljusnade äntligen igår. Tre riktiga sköna poäng och tre sköna mål blev det i matchen mot Södertälje igår. Sedan måste jag säga att de var kul att se Krizan storspela igen. Han tog allt och var som en levande mur så att han fick hålla nollan igår var han värd. Annars så var det en grym laginsatts från MoDos sida. Svartvadet, Hållberg, Salomonsson, Timander ja jag kan nämna många av de mer rutinerade spelarna som klev fram igår och visade vägen. Nu njuter jag av det här och laddar inför ett tufft möte mot Linköping på tisdag. Ska bli kul att se fege Jämtin prata sig av plan igen.

Tuffa tider !

Det blev inget bloggande inför matchen mot Rögle igår, av den enkla anledningen att jag inte hade tid att sätta mig ner vid datorn igår. Jag kunde tyvärr inte heller se matchen mot Rögle, så nån ljupare kommentar kan jag inte lämna nu. Men jag kan konstatera att MoDo åkte på sin femte raka förlust. Men Rögles alla mål gjordes i pp. MoDo ska sedan ha spelat riktigt bra i tredje perioden och borde ha fåt utdelning där. Men det är bara bryta ihop och komma igen. Nästa match är mot Södertälje imorgon och då MÅSTE det bli tre poäng !

Varför inte Mikael Renberg ?

Skadekrisen är total i MoDo just nu och inte blev det bättre av att Fredrik Warg fick utgå igår skadat efter en krock i mittson. Spelare behövs och de är nu. Och en spelsugen Renberg skulle väl inte vara fel. Nä jag tycker Holmberg ska ta och ringa ett samtal och få Renberg att skriva på ett kontrakt som gäller säsongen ut. Det kan aldrig bli förmycket rutin.

P-I-N-S-A-M-T !

Vad i helvete är de som händer ? (ursäkta ordvalet). 0-6 till Skellefteå och ännu en total förnedring, och i den egna arenan också. Det är så jäkla pinsamt att de inte finns. Jag vet att MoDo har skador på många viktiga spelare men att förlora med 0-6 kan inte skyllas på det. De spelarna på isen måste ju kunna passa en puck och skjuta. För ser jag tillbaka på matchen igår så var det katastrofalt slarv i försvarsspel och katastrofalt slarv i anfallsspel och katastrofalt i båset. Ja alla precis alla var katastrofala igår. Krizan bytte ut sig efter första, igen ! Och Zajkowski klarade inte heller av att stå emot ett Skellefteå som fick kontra sönder MoDo totalt. Ingen spelare får godkänt från igår och nu vill jag ser Rindell AGERA ! Jag skiter i vad du gör bara du gör nått. Nu får de vara nog med förnedring !

******
Magnus Wernblom tackades av igår. Se klippet här

Äntligen hemma!

Ny match ikväll och äntligen är de en hemma match i Swedbank Arena. MoDo har spelar tre raka borta matcher nu efter uppehållet och det har blivigt tre förluster och massor av skador. Men ikväll hoppas jag på att MoDo bryter det negativa mönstret. Det är bara tre poäng som gäller mot Skellefteå ikväll. Och det är en speciell match ikväll. Magnus Wernblom ska hyllas och jag förmodar att tröja #9 hissas upp i taket. Jag har även hört att Skellefteås klack ska vara med att hylla Wernblom. Tror de kommer bli något riktigt stort uppe i "banken" ikväll. Men de är Wernblom värd.

Tredje raka

De tuffa tiderna fortsätter. I lördags så vart det en till förlust, denna gång med 5-2 mot Färjestad. Men matchen började kanon från MoDos sida, när Timander satt ledningen redan efter 23 sekunder. Men istället för att förvalta den ledningen väl så drar MoDo på sig två onödiga utvisningar och Färjestad kan kvittera. MoDo spelade inte bra och Färjestad gick upp till en 3-1 ledning innan perioden var slut. Och i andra så fortsätter MoDo att dra på sig mängder av utvisningar och Färjestad rycker ifrån till 4-1 innan Yetman sätter sitt första mål för säsongen som betydde 4-2. Ett litet hopp tändes. Och det var MoDo som tog tag i taktpinnen i tredje perioden. Man vinner skotten med hela 13-5 i sista men det är Färjestad som gör målen. 5-2 blev det tillsist. Ännu en match man inte spelar hockey i 60 minuter och ännu en match med för många utvisningar.

Det är dags för match och det ser riktigt mörkt ur på skadelistan. MoDo är inne i en svacka och skaderna kommer mycket olägligt. Det viktigaste nu blir att komma tillbaka till grundspelet igen. De två senaste matcherna har varit under all kritik, men jag tyckte att jag såg en liten ljusning i torsdags mot Luleå i sista perioden. Jag hoppas att spelarna tar med sig den in i dagens match mot Färjestad. För idag väntar en tuff borta match och de gäller att alla vet vad de ska göra där ute. De rutinerade spelarna så som Per Svartvadet, Andreas Salomonsson och Mattias Timander måste kliva fram idag och visa vägen för de yngre spelarna som nu får chansen när skadelistan ser ut som den gör. Jag hoppas på en välspelad match från MoDos sida, och de vore underbart med en tre poängare nu.

Tim Weber

Skadelistan: Victor Hedman, Hans Jonsson, Niklas Sundström, Mats Zuccarello Aasen, Marco Tuokko, Per Hållberg.

Ny förlust och skadekris !

Ja en liten uppryckning fick jag se från MoDos sida igår mot Luleå. Men de var ändå långt ifrån godkänt. MoDo började matchen uselt. Och Luleå tog ledningen med 1-0 efter slarv av Hedin i MoDo. Men MoDo vaknade inte upp utan fortsatte att spela lite sömnigt och Luleå kunde gå upp till en 3-0 ledning innan MoDo vaknade och fattade att de var match. MoDo gör en bra tredje period och ser till att de blir match igen och går upp till 3-2, men närmare kom man inte ikväll. Sista perioden vann MoDo skotten med 13-3.

Skadehelvetet fortsatte även ikväll. Först fick Victor Hedman utgå efter en ful tackling i ryggen. Även Zucarello skadade sig och blir borta i en månad.

Det ser riktigt tungt ut just nu.

En kort återblick och tankar inför kvällens match

I tisdags så fick jag vara med om den värsta förnedringen som MoDo supporter på länge. 7-0 mot Djurgården känns bara pinsamt, men några rader ska jag väl kunna få till ändå. Och vad gick fel då ? Jo det mesta. Hela MoDo sov i starten och Djurgården får in ett tidigt mål. Och mardrömmen bara fortsatte, för på fem minuter så gick Djurgården upp till en 3-0 ledning. Krizan bytte ut sig själv och Zajkowski kom in. Än fanns hoppet kvar men i andra perioden så dog MoDo totalt. För medans MoDo missade tre öppna mål så satt Djurgården nästan allt. En katastrofal match ifrån MoDos sida. Men helvetet stannar inte där. Utan både Sundström och Jonsson fick utgå under matchen skadade.

Men nu blickar vi framåt mot kvällens match mot Luleå på bortaplan.
Nu är de bara att lägga det gamla bakom sig och ta nya tag. För ikväll är det inget annat än tre poäng som gäller.

Resan fortsätter !

Efter några dagars spel ledigt så är de äntligen dags för match igen. MoDo leder serien just nu och har tre borta matcher nu i inledningen. Först ut är mot Djurgården i Hovet ikväll. Lagen möttes i förra matchen också och då gick MoDo segrande ur som ni vet, och jag förväntar mig att MoDo även gör de ikväll. Och som vanligt så är det hårt spel och inge felpass som gäller för att de ska gå att uppfylla.