MoDo föll tungt

Matchen mellan Linköping och MoDo fick en mardröms start från MoDos sida. Redan efter 39 sekunder så tog Linköping ledningen med en snygg styrning rakt upp i krysset. Efter den här starten så fortsätter Linköping att spela med fart medans MoDo hamnar efter mest hela tiden. Dok så spelar MoDo upp sig lite mot slutet. Även andra perioden startar som en mardröm då Linköping ökar sin ledning till 2-0 efter 40 sekunder ! Och det märks att MoDo blir lite tagna efter det här, men cirka fyra minuter in så sätter Per-Åge Skröder ett mycket viktigt 2-1 mål efter ett snyggt anfall av Skröder, Zuccarello och Sundström. Matchen tog verkligen fart efter det här och båda lagen bjuder upp till riktigt fin hockey, och bara några minuter senare så har Sundström chansen att kvittera när han får öppet mål, men missar. Och i slutet av matchen så tar Rådbjär en utvisning som alla såg INTE skulle vara någon utvisning. Det är pinsamt att de hur Linköpins spelaren slänger sig 6 sekunder EFTER att Timander haft kontakt med honom, och ännu mer pinsamt är det när Rådbjär tar utvisning. Och självklart så tar Linköping varar på detta och sätter 3-1 bara någon sekund efter att MoDo blivigt fulltaliga. MoDo jagade en kvittering men istället så av Rådbjär Linköping en chans till att dra ifrån, och med facit i hand så blev det ganska matchavgörande. För i tredje perioden så tog de inte längre än 12 sekunder innan Linköping ökade på till 4-1, och efter det så blev det totalt nattsvart från MoDos sida. Och det var pinsamt att se hut utspelade MoDo blev i sista perioden. 6-1 är allt annat än vad MoDo behövde så här inför uppehållet.


MoDo Hockey !

Truppen ser bra ut, mycket bra ut. Ja nu har MoDos sportchef levererat iallafall, nu är de upp till spelarna och göra det de sista matcherna på säsongen nu. Allt annat än slutspel finns inte !

Målvakter:
Michael Zajkowski
Mike Morrison
Niklas Svedberg

Backar:
Victor Hedman
Mattias Timander
Hans Jonsson
Per Hållberg
Pierre Hedin
Mikko Kurvinen
Jens Westin
Tommy Wargh
Josef Hrabal

Forwards:
Niklas Sundström
Per-Åge Skröder
Mats Zuccarello Aasen
Per Svartvadet
Andreas Salomonsson
Jeff Ulmer
Oscar Steen
Andreas Molinder
Patric Yetman
Ville Snellman
Marco Tuokko
Fredrik Warg
Tobias Forsberg
Thomas Enström
Peter Forsberg ?

På pappret har MoDo helt klart en av elitseriens bästa lag, och nu hoppas jag MoDo klarar av att visa det framöver. Och som jag sakt förut så är första målet att ta sig till slutspel, sedan kan allt hända !


Inför Linköping - MoDo

I all den här värvningsyran så får vi inte glömma bort att MoDo har en mycket viktig match framför sig ikväll. Viktiga poäng står på spel mot serieledarna Linköping. En vinst ikväll och förlust för Brynäs eller Timrå betyder att MoDo är uppe på slutspelsplats igen. Så det är mycket som står på spel ikväll. Och ikväll måste spelet vara mycket bättre än mot Timrå senast, för andra perioden och sista perioden var verkligen dålig då. Så upp med farten igen och minska på slarvet så ska det bli tre poäng ikväll.


Två nya spelare klar för MoDo !

MoDo har verkligen jobbat in i det sista när det gäller att värva spelare. Först så var det Peter Forsberg som skrev på igår. Och idag har MoDo även gjort klart med Sami Torkki och Josef Hrabal. Josef Hrabal är en talangfull tjeckisk NHL-back. Han har skrivigt på för säsongen ut för att sedan återvända till NHL klubben Edmonton Oilers där han har ett år kvar på kontraktet. Den 185 cm långa och 81kg tunga backen tror jag kommer göra mycke nytta i truppen, och framför allt så har MoDo en bra bredd på backsidan nu. Välkommen !

Den andra spelaren som är klar för MoDo är forwarden Sami Torkki. En tuff forward som driver rakt på mål i alla lägen, många kanske kommer ihåg han från sina två säsonger hos Linköping. Han var även med när MoDo vann i finalserien över Linköping. Och precis som på backsidan så gör detta att MoDo breddat truppen bra även på forwardssidan nu när laget går in på slutspörten av serien. Välkommen !



Vilken underbar helg !

The KING is back !

Nyheten som vi alla MoDo supportar har väntat på slog ner som en bomb idag på fredagseftermiddagen. PETER FORSBERG har valt spel i MoDo, det ska väl samtidigt tillegas att det inte är 100% klart att de blir några matcher för Forsberg, men om foten håller så blir de spel i MoDo. Grymt skönt att Forsberg är tillbaka i MoDo tröjan. Nu ska jag njuta av det här resten av kvällen !


MoDo - Timrå

Period 1
Första perioden har startat med hög fart och bra hockey från båda sidor. Men med ett litet övertag spelmesigt från MoDos sida. Dok är de Timrå som gjorde matchens första mål 12:06 in i perioden i pp, efter att en Timrå spelare slängt sig lite väl lätt i en situation nån minut tidigare där Vinnerborg tyvärr inte såg dykningen utan tog en 2 minuterna på Sundström. Men MoDo har haft många bud på en kvittering. Lite vassare i avsluten nu i andra så kommer nog målen snart.
skott: 10 - 8

Period 2

Andra perioden startar inte med samma fart som första. Men matchen fortsatte att vara jämn, men 06:29 in så utökar Timrå ledningen till 0-2, en riktig kalldusch för MoDo. Efter det här målet så blir MoDo lite förlamade och trots att Timrå drog på sig utvisningar så klarade MoDo av att ta vara på dem. Utan MoDos pp har varit totalt katastrofalt dåligt nu i andra. Men 13:37 så är Sundström framme och sätter en mycket viktig reduceringspuck. 1-2 står stod sig sedan perioden ut. MoDo måste tillbaka till spelet de visade upp i första, annars kan de bli tungt att vända det här.
Skott: 12 - 8

Period 3
Timrå startar den tredje perioden klart bäst, och MoDos spel från första sågs inte till. Men vändningen i matchen kom 09:32 in när Andreas Salomonsson gör 2-2. Efter det här så får MoDo tillbaka flytet i spelet igen och 13:30 in så tar MoDo även ledningen igenom Salomonsson igen ! ! ! Riktig skön vändning av MoDo som sedan höll sig matchen ut.
Skott: 3 - 12

Hatten av !


Malmö Redhawks på väg mot konkurs

Dagens största hockeybomb är helt klart nyheten om att Malmö är på väg mot konkurs. Och ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte allt för mycket. Jag tycker Malmö är ett skämt för svensk hockey och skulle inte sakna dem. Då är de bättre att de sattsar allt på Rögle istället, de är ju ett lag med hjärta iallafall och de kan man ju knappast kalla Malmö. Och för de andra så är det väl ingen nyhet att Malmö levt över sina tillgånga.

Nä som man bäddar får man ligga !


Årets tredje derby

Under säsongen har MoDo mött Timrå fyra gånger och just nu står det 3-1 i matcher till MoDo. Och ikväll är det dags för ännu en match mellan lagen och den här gången så är det hemma i Swedbank Arena som kampen går. Och precis som de två senaste mötena med varan så är de viktiga poäng som står på spel. Timrå kommer nog göra allt för att hålla sig kvar uppe på slutspelsplats och MoDo gör allt för att ta sig upp på slutspelsplats, och vem vet kanske gör dom de på Timrås bekostnad i år ? Aja till slutspel ska MoDo !
MoDo kommer till match med fyra hela kedjor och skadeläget har ljusnat något. Men Hans Jonsson saknas fortfarande på backsidan. Även Fredrik Warg och Tobias Forsberg tvingas att stå över.


Martin Palm avgår !

MoDo hockey supporterklubbs ordförande Martin Palm avgick igår. Det efter att det kommit fram att han haft kännedom om skadegörelsen mot Swedbank Arena för några veckor sedan. Och därför varit inblandat, dok inte i själva handlingen.

Jag tappade verkligen hakan imorse när jag slog upp aftonbladet och möttes av detta. Jag är både arg och besviken på Palm och tycker det är en stor skam att en av föreningens största supporterklubbs ordförande handlar på detta sett mot "laget i hans hjärta". Jag hade kontakt med Palm så sent som den 8 januari iår när jag genomförde en intervju med honom som jag sedan la ut här på bloggen. Och då lät de såhär:
Skadegörelsen mot Swedbank Arena har gjort både klubben och supportrar
upprörda, vad var dina första tankar när du fick höra vad som hänt ?

Klart man blir ledsen när man får höra sånt. Men i övrigt får du ta all
diskussion gällande det där med vår VD Anders Källström.

Och med facit i hand så förstår jag att jag klämde på en mycket känslig punkt med denna fråga, kanske detta är förklaringen till varför svaret blev så pass kort som de blev.


Tre viktiga poäng !

Efter tre tunga nederlag så blev det äntligen vinst för MoDo igen. 2-4 mot Brynäs satt riktigt skönt, men vägen tid var inte övertygande. MoDo spelade dåligt långa perioder under matchen och den rätta farten saknades. Efter en bedrövlig första period så höjde MoDo sig till andra och började spela lite bättre, men ändå långt ifrån vad de kan. Jag fick inte hårt jobb i början till slut men tre poäng så jag ska inte klaga.

11 matcher kvar !

                                
MoDo har nu 11 matcher på sig att ta sig upp på en trygg slutspelsplats. Och jakten börjar nu !

Ikväll vill jag se fullt krig från start till slut och inget annat.

Natt och dag

Från fyra raka vinster till tre raka förluster, ja livet som MoDoit är verkligen som en berg och dalbana just nu. Men det är väl samtidigt lite av tjusningen med hockey. Men inte kan jag påstå att de är allt för trevligt att ligga 11 i tabellen med 11 matcher kvar att spela, det jag kan trösta mig med är att de inte är många poäng upp till slutspelsplats. Lite orolig börjar jag dok bli, för att missa slutspel vore en stor besvikelse och med MoDos trupp vore det en ren skandal.
***
Morrison har gjort sina två första matcher i MoDo tröjan. 5-0 mot Skellefteå och 1-3 senast mot Linköping hemma. Och nog kräver jag betydligt bättre spel från hans sida. Inför kvällens match mot Brynäs står dok Zajkowski igen.


Tillbaka i gammla vanor

Från fyra raka segrar med ett bra spel till två raka förluster med allt annat än bra spel. Och återigen så är MoDo LÅNGT nere i tabellen, men de ska väl tilläggas att de inte rör sig om många poäng innan man är långt uppe i tabellen. Men ska MoDo ta in dessa poäng så MÅSTE det vara slut på dessa katastrofalt dåliga platt matcherna. Hockey är en kamp sport, då funkar det inte att stå stilla som tjäglor. 5-0 är allt annat än godkänt, pinsamt !
***

Morrison får väl godkänt men inte mer efter sin första match igår.


Dags för match !

Efter ett par dagars spelledigt så är det återigen dags för match. MoDo spelar ikväll borta mot Skellefteå, och de är bara att räkna med en tuff match från början till slut. För MoDos del gäller det att komma tillbaka till spelet innan matchen mot Djurgården. Skadeläget har också ljusnat betydligt de senaste dagarna. Både Zuccarello och Warg är nu tillbaka i spel, riktigt skönt. Ikväll håller jag ett extra öga på Morrison som gör sin första match i MoDo tröjan.

Kvällens lag:
Målvakter:
Mike Morrison

Backpar:
Victor Hedman
Mattias Timander

Per Hållberg
Pierre Hedin

Mikko Kurvinen
Tommy Wargh

Extraback:
Jens Westin

Kedjor:
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Patrick Yetman

Andreas Salomonsson - Per Svartvadet - Jeff Ulmer

Fredrik Warg - Oscar Steen - Mats Zuccarello Aasen

Thomas Enström - Andreas Molinder - Ville Snellman

Extraforward:
Tobias Forsberg

Ny vecka !

Efter en häktisk helg så är jag tillbaka vid skrivbordet igen. Och det jag missat att skriva om är MoDos match mot Djurgården nu i lördags. MoDo förlorade med 5-3 efter att ha gjort en godkänn insatts, och med det så bröts sviten med fyra raka vinster.
***
MoDo har några dagars ledigt nu när nästa match inte är fören på torsdag. Då möter MoDo Skellefteå för att sedan ta emot Linköping hemma på lördag.


Fyra raka för MoDo !

Skönt att de är helg, och extra skönt är det att MoDo tog ännu en seger mot Brynäs igår. Tyvärr så kunde jag inte se hela matchen utan fick nöja mig med att se tredje perioden, en period som inte bjöd på nån höjdar hockey från något av lagen. MoDo backade hem lite och höll sin 2-1 ledning matchen ut. Riktigt nära kom aldrig Brynäs. Nu är det bara att ladda om inför nästa match !

MODO - Timrå

Period 1
Första perioden är över och MoDo leder välförtjänt med 1-0. MoDo har startat matchen klart bäst och de första tio minuterna var det bara spel i Timrås son. Vilket skott statistiken bekräftar efter som det tog just tio minuter innan Timrå sköt sitt första skott på Zajkowski. 17:34 in i matchen så gör Jeff Ulmer 1-0, efter att Salomonsson grävt fram pucken vid sargen och spelat Ulmer som vände in och satt den i första kryset bakom en chanslös Backlund. In för andra så vill jag se lite vassare avslut av MoDo.           Skott: 12-6

Period 2
Timrå startade bäst och MoDo drog på sig en utvisning redan efter en minut. Men MoDo klarade ut den bra och kunde sedan ta över stora delar av spelet, när man spelar snålt. Och precis som i första så tog de tid innan Timrå fick iväg nått skott på Zajkowski. 12:36 in så var det dags. Pierre Hedin går in från sargen och plaserar snyggt 2-0 vid bortre stolpen.(pp). Matchen saknar fortfarande den här riktiga derby farten som jag är van att se, men MoDo kontrollerar matchen bra så jag ska inte klaga. Nu gäller de att MoDo håller samma spel i tredje.     Skott: 9-4 (tot: 21-10)

Period 3

MoDo drog på sig ännu en tidig utvisning och den här gången tog Timrå vara på den och reduserade till 2-1. Matchtempot höjs efter målet och när MoDo sedan drar på sig en till utvisning några minuter senare så får Timrå bra tryck. Men MoDo klarade av boxplayet. Perioden avslutas med riktigt bra lägen åt båda håll. Men MoDo drog det längsta strået och stod som värdiga segrare med 2-1 när slutsignalen gick.     Skott: 4-9 (tot: 25-19)

Tre poäng och tredje raka vinsten. MoDo fick även upp på slutspelsplats efter dagens vinst. Skönt !


Derby igen

Då var det dags för rond fyra mellan MoDo och Timrå. Och ställningen just nu är 2-1 i matcher till MoDo, men det spelar självklart ingen roll idag. MoDo har visat att de är pågång nu efter nyår, tre vinster på fyra matcher känns riktigt skönt och 2-7 vinsten senast mot Södertälje ger självklart lite extra självförtroende. Så ikväll har jag stora förväntningar på att MoDo ska vinna mot Timrå. Men även Timrå har spelat bra den senaste tiden och kommer till matchen med en 4-1 vinst mot Djurgården, så allt är bäddat för en härlig derby match.

Kvällens lag
Målvakt:

Michal Zajkowski
Mike Morrison

Backpar:
Victor Hedman
Mattias Timander

Per Hållberg
Pierre Hedin

Mikko Kurvinen
Tommy Wargh

Kedjor:
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Patrick Yetman

Andreas Salomonsson - Per Svartvadet - Jeff Ulmer

Tim Weber - Oscar Steen - Thomas Enström

Tobias Forsberg - Andreas Molinder - Ville Snellman

Extraspelare:
Jens Westin
Martin Signal Bergius
***
Skadade spelare: Hans Jonsson, Fredrik Warg, Mats Zuccarello Aasen och Marco Tuokko.
***
Zajkowski får fortsatt förtroende som första målvakt med all rätt, han blir bara bättre och bättre för varje match. Jag hoppas Rindell låter han stå kvar som första.
***

Hatten av !

Det var länge sedan jag fick skriva det, men här kommer det - Andra raka vinsten för MoDo !
Jäklar viken härlig vinst det blev mot Södertälje idag, och vilken härlig uppvisning av MoDo. MoDo bjöd på ett riktigt mål kalas. Segern skrevs till hela 7-2.
Första perioden 1-0 Per Svartvadet, 2-0 Per Hållberg, 3-0 Niklas Sundström, 4-0 Per Svartvadet. Andra perioden 5-1 Victor Hedman. Tredje perioden 6-1 Patric Yetman, 7-2 Per-Åge Skröder.
För det första så vill jag passa på att ge hela laget beröm. Hela laget gav järnet från början till slut och de var länge sedan jag såg MoDo spela så här bra. Extra plus går till Hedman, Svartvadet, Skröder och Yetman. Notera att Yetman gjorde 1 mål och hela 3 ass.

Hatten av helt enkelt !


Tre sköna pinnar !

Segern mot Rögle med 5-2 hemma i Swedbank satt riktigt skönt. Tyvärr kunnde jag inte se hela matchen utan fick nöja mig med att se sista perioden. Och det jag såg då såg mycket bra ut. Så nu gäller de bara att spinna vidare. Ny match idag mot Södertälje.

Intervju med Martin Palm

Det är inte bara spelare och ledare som gör ett häst jobb varje dag, utan även våra supporterklubbar. Därför har jag valt att intervjua MoDo Hockeys supporterklubbs ordföraden Martin Palm. De blev lite frågor om krisen och vad han tycker i olika frågor.


Har du förtroende för Harri Rindell, eller tycker du han ska avgå ?

Självklart har vi i styrelsen fulltförtroende för Harri Rindell.
Jag tror personligen att felet inte ligger hos tränaren.
 
Har du förtroende för MoDos styrelse, eller tycker du de ska avgå ?
Styrelsens arbete är jag inte särskilt insatt i. Men givetvis har vi alla
olika uppfattningar om vad man kan göra bättre och sämre. Det är ju alltid
lättare att klaga när det går dåligt, än när det går bra.
Men styrelsens förtroende har jag självklart.
 
Vad tror du är största anledningen till att MoDo haft det så tungt den
senaste tiden ?
Spelet har klickat samtidigt som man har lite stolpe-ut.
Nu måste alla i organisationen inse vilken kris vi är i. Vi måste se oss
själva i spegeln och erkänna att det är mycket som inte är bra i klubben.
Sedan är det bara jobba vidare på alla punkter för att utvecklas. Hårda
tag är framgången skulle jag vilja säga!
 
Vad tror du behövs för att vända den här tunga trenden ?
Som jag skrev tidigare måste vi ta i för kung o fosterland. Alla måste
vara överrens om att dra sitt strå till stacken.
 
MoDo värvade några nya spelare inför denna säsong, och jag undrar vad din
personliga
uppfattning är så här långt av;
 
Mats Zuccarello Aasen?

Mats har haft lite otur med sin fotskada. Innan dess är han helt klart det
bästa nyförvärvet för säsongen!
 
Ville Snellman ?
Ville har haft det tungt och har inte riktigt tagit en plats i MODO. Han
måste fortsätta gnugga och visa Harri att han förtjänar en plats... Än är
det inte försent.
 
Marco Tuokko ?
Jag gillar Marco pga hans sätt att tacka och forechecka. Men även han
måste lyfta sig ett par snäpp gällande det tekniska och skridskoåkningen.
 
Mikko Kurvinen?
Har inte riktigt kommit upp i den standarden som vi hoppats på. Men än
finns det tid kvar och vi håller tummarna att även han lyfter sig ett par
snäpp.
 
Efter att Krizan fått sparken så har Zajkowski fått tagit över första
spaden, vad tycker du om hans prestation så här långt ?
Zajkowski har fått en väldigt otacksam uppgift att försöka styra upp ett
sjunkande skepp. Nu har man värvat en ny målvakt, men jag ser gärna att
Zajkowski får fortsatt förtroende nu när han äntligen får den välförjänta
chansen som första målvakt.
 
 
Skadegörelsen mot Swedbank Arena har gjort både klubben och supportrar
upprörda, vad var dina första tankar när du fick höra vad som hänt ?

Klart man blir ledsen när man får höra sånt. Men i övrigt får du ta all
diskussion gällande det där med vår VD Anders Källström.

Tillsist vill jag passa på att tacka Martin för att han ställde upp. tack !


Inför MoDo - Rögle

Tre nya viktiga poäng står på spel ikväll när MoDo tar emot Rögle på hemma plan. Matchen mot Timrå nu senas är glömd och nu vill jag se ett välspelande MoDo som vårdar pucken över hela banan. Och stenhårt arbete i 60 minuter. Det funkar inte att spela som i andra perioden mot Timrå för då vinner man inga matcher. Så full fart från start är vad som gäller.

Kvällens lag:
Målvakt:
Michal Zajkowski

Backpar:
Victor Hedman
Mattias Timander

Tommy Wargh
Mikko Kurvinen

Per Hållberg
Pierre Hedin

Kedjor:
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Patrick Yetman

Andreas Salomonsson - Per Svartvadet - Jeff Ulmer

Marco Tuokko - Oscar Steen - Thomas Enström

Ville Snellman - Andreas Molinder - Tobias Forsberg

Extraspelare:
Jens Westin

Mike Morrison klar för MoDo

Då har MoDo gjort klart med en en ersättare efter Krizan. Och det blev amerikanaren Mike Morrison som nu troligtvis går in som första målvakt och Zajkowski som faktiskt gjort det riktigt bra matcherna han har fått stått blir nu andra målvakt igen. Morrison är en lång och skridsko skicklig målvakt med lite NHL rutin, mycket mer vet jag inte om han. Så resten får han visa upp på isen. Välkommen iallafall !

Vart är elitserien på väg ?

Det blir bara värre och värre. Domare som missar utvisningar lite då och då tror jag vi får leva med. Men domare som tar utvisningar som inte ska vara utvisningar är också tyvärr nått vi måste leva med. För att införa ett fyrdomarsystem vägar ju vårt kära ishockeyförbund. Och varför det ? Jo det kostar pengar och sedan har Sverige inte tillräckigt bra med domare. Och tack de vet jag redan. Det finns två domare i elitserien som håller en godkänn nivå sett över en hel säsong och det är Andersson och Vinnerborg. Sedan har vi Claesson och c/o som ofta är ute i blåsvädret. Och det här håller inte, antingen måste vi sänka bedömningsnivån ute på isen eller införa fyrdomarsystem. Det går inte att ha en så hög utvisningsnivå när domarna inte klarar av att döma rättvist efter den. Istället för ett renare spel så har vi fått ett gäng som gärna sysslar med filmningar. Ännu mer skrämmande är det när videodomarna börjar göra bort sig, var är vi på väg egentligen  ?


Timrå - MoDo del 2

Förlust med 4-1 blev det i länsderbyt. Det efter en blandad match från MoDos sida. Efter första perioden stod det 1-1 och båda lagen bjöd på riktigt härlig publikhockey. Men i andra perioden så tappar MoDo farten lite och det blir inte bättre när domaren inte låter spelarna göra upp om matchen. För det var utvisning på utvisning, och jag har redan fått arga Timrå supportrar över mig här på bloggen. Därför är det väl viktigt att jag klargör att jag INTE skyller förlusten på domaren, utan de tidigare inlägget var en vink till hur pass dåligt domaren dömde i andra perioden där han, som jag skrev tidigare tog utvisningar på MoDo hela tiden. Ibland var de rätt, men vid de flesta tillfällena så slängde sig Timrå spelarna lite väl lätt som många gånger förr. MoDo gjorde ett försök i sista perioden men Timrås målvakt räddade Timrå, för MoDo parkerade de första femton minuterna i Timrås son. Timrå var bättre sett över tre perioder, och då vinner man inga matcher.


Timrå - MoDo

Tack för det Claesson !


Derby !

Då var det dags för ett derby möte igen. Och kan det passa bättre än nu när MoDo kommer med en vinst i baken och lite nytt självförtroende. Både MoDo och Timrå står på samma poäng inför kvällens match så matchen är lite extra viktig. Men återigen så gäller det för MoDo att fortsätta spela som de senaste matcherna. Gör man det och skärper sig lite mer i avsluten så har man stor chans att vinna. MoDo har det bättre laget, men som vi vet så vinner inte alltid det bästa laget. Så hårt arbete är vad jag vill se ikväll.

Kvällens domare är Marcus Vinnerborg och de känns tryggt. Hoppas han håller ett öga på fröken Andersson i Timrå som har en förkärlek till att slänga sig.


Kvällens lag:
Målvakt:

Michal Zajkowski

Backpar:
Mattias Timander
Jens Westin

Tommy Wargh
Mikko Kurvinen

Pierre Hedin
Per Hållberg

Kedjor:
Jeff Ulmer - Per Svartvadet - Andreas Salomonsson

Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Patrick Yetman

Thomas Enström - Oscar Steen - Marco Tuokko

Ville Snellman - Andreas Molinder - Tobias Forsberg

Extraspelare:
Stefan Espeland
Martin Signal-Bergius

Per Hållberg är tillbaka efter sin hjärnskakning. På skadelistan står fortfarande Hans Jonsson, Mats Zuccarello Aasen och Fredrik Warg. Även Victor Hedman saknas då har är på JVM.

Tack, Sverige !

Jäklar vilken härlig dag det blev igår. Först en spännade och bra match av MoDo och vinns med 3-2. Sedan Sveriges spännade och bra match mot Slovakien och även där en vinnst ! Grattis till finalplatsen Hedman och c/o.

Nu ser jag fram emot ännu en dag full av hockey på måndag då det först är Timrå - MoDo och sedan på natten Sverige - Kanada.

ÄNTLIGEN ! ! !

Jag måste börja inlägget med en svordom, FY FAN VAD SKÖNT MODO !
Ja som ni kanske har räknat ut så vann MoDo idag mot Färjestad med 3-2. Och det känns skönt att säga att de var fullt rättvist, det kan ingen ta ifrån MoDo. Men det var ändå Färjestad som började bäst, men MoDo kom mer och mer in i matchen och sista tio minutrarna så hade MoDo tagit över spelet helt. MoDo tog även ledningen igenom Per-Åge Skröder 12:47 in i matchen. MoDo fortsatte även i andra perioden och föra spelet och hade bud på en 2-0 ledning, men istället kommer kallduschen 08:30 när Färjestad gör 1-1. Efter målet så kommer Färjestad in i matchen igen och MoDo får försvara sig. Men man återhämtar sig fort, och 15:41 in så tar MoDo ledningen igen igenom Patric Yetman. Tredje perioden får en tung början när Färjestad sätter 2-2 bara efter någon minut. Båda lagen spelar sedan bra fast MoDo börjar ta över igen, och det slutar med att MoDo får straff efter att Skröder blivigt nerdragen. Skröder tog straffen och snyggt placerade man den mellan benen på Färjestads målvakten. 3-2 var ett faktum och närmare kom aldrig Färjestad utan MoDo kunde ta sin första tre poängare på många många matcher. Riktigt skönt ! STORT PLUS till samtliga spelare idag !


Nu laddar jag om inför Sveriges match mot Slovakien ikväll.

Hockeylördag

Idag blir det en riktig hockey dag. Först kl.16:00 är det MoDos match mot Färjestad och sedan kl.21:30 är det JVM-semifinal mellan Sverige och Slovakien. Kan det bli bättre ?

Men först till MoDos match, för nu går MoDo in i en mycket viktig tid där det gäller att laget börjar plocka poäng. Och jag hoppas att de vänder för MoDo mot Färjestad idag. För varje match framöver är livsviktig nu. Tyvärr så fortsätter skadehelvetet för MoDo och man får klara sig utan Hållberg, Jonsson, Zuccarello och Hedman (JVM). Även Fredrik Warg är borta. Och detta medför att Rindell valt att slänga runt lite i kedjorna och kvällens jag ser ut som följande:

Målvakt:
Michal Zajkowski

Backpar:
Mattias Timander
Stefan Espeland

Tommy Wargh
Mikko Kurvinen

Jens Westin
Pierre Hedin

Kedjor:
Per-Åge Skröder
Niklas Sundström
Patrick Yetman

Andreas Salomonsson
Per Svartvadet
Jeff Ulmer

Tobias Forsberg
Andreas Molinder
Ville Snellman

Marco Tuokko
Oscar Steen
Thomas Enström

Hockey året 2008

Hockeyåret 2008 har varit en turbulent tid för MoDo Hockey, både för spelarna, ledarna och inte minst oss supportrar. Efter kvartsfinalfjaskot så ersattes Harald Luckner med Harri Rindell. MoDo satsade även stort och gjorde några intressanta värvningar såsom Mikko Kurvinen, Mats Zuccarello Aasen och Marco Tuokko. MoDo förlängde även med nyckelspelarna Per Svartvadet, Niklas Sundström och Andreas Salomonsson. Allt var bäddat för en hockey fest 2008.

Och allt började för fyra månader och elva dagar sedan då årets första träningsmatch mot Skellefteå spelades. Och som många gånger förr så hade MoDo ingen vidare försäsong när de gäller de sju träningsmatcherna man spelade. Men truppen var riktigt bra tränade och Rindell pratade om att han aldrig sett ett lag varit så vältränade som MoDo var. Och självklart skruvades förväntningarna upp hos oss supportrar. De stod även klart att Rindell och Andersson valt att inte utnämna någon första målvakt utan både Krizan och Zajkowski stod som första under hela försäsongen. Men när det var dags för seriepremiär så valde de att använda Krizan som förstamålvakt och Zajkowski fick nöja sig som andra.

Den 18 september kl.19:00 så drog säsongen igång. Och i premiärmatchen mötte MoDo Linköping på bortaplan. Det blev förlust med 4-2 men laget såg lovande ut. Och efter sex matcher spelade så stod MoDo med två förluster, två oavgjorda och två vinster. Och efter detta så tuffade MoDo som ett ånglok. Och efter 19 spelade matcher så stod MoDo där som serieledare och det var dags för landslagsuppehåll.

Tisdagen den 11 november så var det dags för första matchen efter uppehållet. Och förväntningarna var stora inför borta matchen med Djurgården. Men under den här matchen så brakade allt ihop och förvandlades till ett helvete. MoDos första kedja som totalt briljerat under de första 19 matcherna splittrades när Niklas Sundström, Mats Zuccarello Aasen och Victor Hedman utgick skadade i första perioden. Och det slutade med en förnedrande 7-0 förlust. Efter detta så dröjde det fem matcher i rad innan MoDo vann en match igen. Och vägen fram tills där vi är idag har vartt riktigt turbulent. Magnus Wernblom valde att lägga skridskorna på hyllan efter matchen mot Djurgården, ett beslut som växt fram under hela säsongen. Och han hyllades som en gud i ett fullsatt Swedbank Arena. MoDo fortsatte att underprestera och lagomt till jul så fick MoDo nog med Karol Krizan dumma uttalanden till media och hans sviniga sett i laget så han fick sparken. Så nu har Zajkowski fått chansen som första målvakt och han har börjat sina första matcher riktigt bra. Även MoDo har spelat upp sig nu efter jul men vinsterna uteblir fortfarande. Så nu står vi här 15 matcher efter förra uppehållet som sist i tabellen.

Men vad är då förklaringen till det här tappet ? Jo en stor del är såklart alla skador MoDo har haft. Och om jag tänker efter så har inte MoDo spelat med full trupp en enda matchen de senaste 15 matcherna. Men MoDo har en bred trupp så självklart så kan jag inte skylla allt på skadorna. Turbulensen kring Krizan tror jag också påverkat laget negativt. Men den störta delen ligger ändå hos spelarna. För det finns bara ett sett och vända det här och det är att jobba sig ur det. Och det är precis vad laget har börjat gjort de senaste matcherna.

Men om de inte vore nog med att MoDo får avsluta året som sist i tabellen så fick MoDo hockey och vi supportrar en chockerande nyhet när vi vaknade upp igår. En eller flera "supportrar" har saboterat och förstört delar av fasaden på Swedbank Arena. Rutor var krossade och texten "AVGÅ STURELSEN" var kluddat över den vita fasaden. Ett grovt övertramp som alla inom MoDo Hockey och vi supportrar fördömer.

Nu står vi inför ett nytt år och det finns 63 viktiga poäng att spela om. Nu låter vi det här bli en nystart. Tillsammans ska vi stötta fram vårt lag, för det är nu de behöver oss supportrar som mest. Så jag hoppas och vädjar till alla MoDo supportar ute i landet att sluta upp bakom MoDo och vissa dem vårt stöd. I morgångar och medgångar !


 

The heart of hockey

Signerad
Daniel
MODO HOCKEY BLOGG

RSS 2.0