MODO - Timrå

Period 1
Första perioden är över och MoDo leder välförtjänt med 1-0. MoDo har startat matchen klart bäst och de första tio minuterna var det bara spel i Timrås son. Vilket skott statistiken bekräftar efter som det tog just tio minuter innan Timrå sköt sitt första skott på Zajkowski. 17:34 in i matchen så gör Jeff Ulmer 1-0, efter att Salomonsson grävt fram pucken vid sargen och spelat Ulmer som vände in och satt den i första kryset bakom en chanslös Backlund. In för andra så vill jag se lite vassare avslut av MoDo.           Skott: 12-6

Period 2
Timrå startade bäst och MoDo drog på sig en utvisning redan efter en minut. Men MoDo klarade ut den bra och kunde sedan ta över stora delar av spelet, när man spelar snålt. Och precis som i första så tog de tid innan Timrå fick iväg nått skott på Zajkowski. 12:36 in så var det dags. Pierre Hedin går in från sargen och plaserar snyggt 2-0 vid bortre stolpen.(pp). Matchen saknar fortfarande den här riktiga derby farten som jag är van att se, men MoDo kontrollerar matchen bra så jag ska inte klaga. Nu gäller de att MoDo håller samma spel i tredje.     Skott: 9-4 (tot: 21-10)

Period 3

MoDo drog på sig ännu en tidig utvisning och den här gången tog Timrå vara på den och reduserade till 2-1. Matchtempot höjs efter målet och när MoDo sedan drar på sig en till utvisning några minuter senare så får Timrå bra tryck. Men MoDo klarade av boxplayet. Perioden avslutas med riktigt bra lägen åt båda håll. Men MoDo drog det längsta strået och stod som värdiga segrare med 2-1 när slutsignalen gick.     Skott: 4-9 (tot: 25-19)

Tre poäng och tredje raka vinsten. MoDo fick även upp på slutspelsplats efter dagens vinst. Skönt !