Ny cup till veckan

MoDo hockey spelar sin tredje cup nu till veckan med start på onsdag. Och den här gången så är det bara svenska lag som är med, jag pratar om den årliga SCA cupen nere i Sundsvall, där MoDo ska möta Timrå på onsdag, Sundsvall hockey på fredag och avsluta med match mot Brynäs på lördag. Så de ska bli intressant att se vart MoDo står mot några elitserielag efter att ha spelat mot utländska lag de senaste matcherna.

Hittills har MoDo spelat sex träningsmatcher och har en målskillnad på 17-4. Försvarsspelet är kanon och kampen mellan målvakterna är stenhård, så på den biten är jag mycket nöjd hittills. Lite fler mål är väl det jag hoppas MoDo ska få till nu i cupen i Sundsvall.


Fortsatt bra försvarsspel

MoDo missade finalplatsen då laget bara fick 1-1 mot Hannover Scorpions och förlorade på straffar efter det. Så det blev match om tredje priset istället mot Hannover Scorpions, och där höll Svedberg nollan för andra gången denna säsong. 1-0 kom igenom Thomas Enström och Per-Åge Sröder att spiken i kistan med sitt 2-0 mål i slutet av matchen.

Det är roligt att se att MoDos försvarsspel funkar så bra redan nu, och att laget har tre riktigt bra målvakter tycker jag Malek, Zajkowski och Svedberg har visat. Kommer nog bli svårt för tränarna att välja vem som ska skickas till Sundsvall.


Seger och ny match !

MoDo vann matchen mot Genève-Servette Hockey igår med 2-1, efter ett fortsatt stabilt försvarsspel. MoDo tog ledningen i första perioden efter ca fem minuter igenom Per-Åge Skröder på pass av Daniel Sondell. 2-0 gjordes av Thomas Enström i andra perioden innan Morris Trachsler reduserade i slutet av perioden till 2-1. MoDo höll undran i tredje och vann. Och enligt rapporter så fortsätter nyförvärvet Hannu Pikkarainen att spela riktigt bra, sedan fortsatte Roman Malek att spela stabilt i kassen.

Idag väntar ny match för MoDo. Och för motståndet står Hannover Scorpions, ett lag som precis som MoDo har startat försäsongen riktigt bra, fyra segrar på fyra möjliga har de skrapat ihop. Så vi kan nog vänta oss en tuff match. Extra tuff blir den nog för MoDos del då 16 spelare har legat med magsjuka inatt, dok låter det som att de är nått kortvarigt så de flesta kan nog komma till spel ikväll.

Matchen startar 17:30

Match mot Genève-Servette Hockey Club

Ikväll är det dags för MoDos första match i mini cupen nere i Schweiz. Och för motståndet står det Schweiziska laget Genève-Servette.

Upplägget inför matchen är inte likt en vanlig match, MoDo har nämligen kört två pass innan matchen, ett fyspass och ett på is. Men jag tror inte de ska vara några problem, dok kanske de kommer synas i slutet av perioderna. Klart är att Niklas Sundström inte spelar ikväll, varför har jag inte en aning om. Men de som kommer till spel är.


Roman Malek


Per-Åge Skröder-Peter Forsberg-Mats Zuccarello Aasen
                Daniel Sondell-Mattias Timander


Josh Green-Per Svartvadet-Andreas Molinder
        Per Hållberg-Hannu Pikkarainen


Tim Weber-Oscar Steen-Thomas Enström
         Hans Jonsson- Tomas Mojzis


Magnus Häggström-Kristian Forsberg-Marco Tuokko
           Jens Westin-Alexander Bonsaksen


Peter Forsberg med till Schweiz

MoDo hockey åker nu ner till Schweiz för att vara med i andra cupen för säsongen. Imorgon spelas första matchen mot Geneve Servette, och nästa match är på fredag mot Hannover Scorpions. Samt blir de en placeringsmatch på lördag. Nu blir de tre matcher mot utländska lag och det ska bli intressant och se om MoDo kan fortsätta att vissa upp ett så stabilt försvar. Och på grund av lite skadeproblem i truppen så följer Peter Forsberg med ner och spelar med MoDo, grymt kul och självklart hoppas jag att de inte blir de sista matcherna han spelar med MoDo denna säsong.


Näslund, ny ordförande och slagsmål

MoDo hockey hade årsmöte igår då en ny styrelse skulle utses balnd annat. Och som ny ordförande för klubben valdes Sven Kågevall. Även Markus Näslund blev invald i styrelsen, nått som jag tror kommer vara mycket bra för klubben.

Sedan så har media skrivigt lite om slagsmålet mellan Kristian Forsberg och Tomas Mojzis. Själv tycker jag det är bra att spelarna visar känslor även på träningarna, alla kan inte vara på bra humör alla dagar, så länge allt stannar på isen så är det inga problem.

Cup seger !

MoDo vann den tredje och sista matchen i Umeå HockeyFestival cup. Segern skrevs till 1-0 mot Björklöven och det var Mats Zuccarello-Aasen som gjorde matchens ändå mål på assist av Sondell och Skröder. Skotten slutade 37-22 till MoDo. I och med segern så tog MoDo hem första priset på 150 000 kr till ungdomsverksamheten, pengar som säkert kommer förvaltas väl.

Enligt rapporter så ska MoDo gjort en stabil insatts och försvarsspelet funkade riktigt bra, extra plus till Niklas Svedberg i målet som höll nollan. MoDo har nu gått runt på lagets tre målvakter och alla tre har skött sig riktigt bra. MoDo vinner cupen med en målskillnad på 12-2, siffror som bådar gott för framtiden.

Björklöven - MoDo

Kl.18:00 drar finalen igång uppe i Umeå och MoDo kommer spela med följande lag.

Målvakt: Niklas Svedberg

Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zuccarello Aasen
                     Daniel Sondell - Mattias Timander

Josh Green - Per Svartvadet - Andreas Molinder
           Hans Jonsson - Tomas Mojzis

Tim Weber - Oscar Steen - Thomas Enström
        Per Hållberg - Hannu Pikkarainen

Magnus Häggström - Kristian Forsberg - Marco Tuokko
               Jens Westin - Alexander Bonsaksen

Uppdaterad 18:33
Efter en spelad period så står det fortfarande 0-0, MoDo har ett litet övertag i skotten som skrevs till 10-12 i första perioden.

Sista matchen i Umeå HockeyFestival

Ikväll spelar MoDo sin sista i mini cupen uppe i Umeå, och det betyder att de är final mot Björklöven, för vid vinst så tar MoDo hem prispengarna på 150 000 kr till klubbens ungdomsverksamhet. Så vist är de lite mer än bara en träningsmatch ikväll måste man säga. Pengar till ungdomarna är alltid behövligt. Och MoDo kommer matcha med fullt manskap ikväll, förutom Salomonsson som har problem med ljumskarna. Och det blir Niklas Svedberg som får chansen att visa upp sig ikväll, i och med det så har MoDo gått runt ett varv på målvakterna i denna cup.


Nästa stopp Umeå

Idag har MoDo ledigt från matcher, men imorgon fortsätter träningsmatcher för MoDos del och denna gång står Björklöven på schemat uppe i Umeå ishall. Och då är det tänkt att Svartvadet och c/o ska vara tillbaka. Jag tror många ryckte på ögonen när Steen berättade att man skulle lämna många spelare hemma i mötet mot Luleå, och visst ska jag erkänna att jag vart lite fundersam i början, men tanken med att låta de nya spelarna samt de yngre få mer utrymme en match verkar inte vara så dum idé. Sedan så gottade många sig i att "gubbarna" måste vila, men den får väl de bjuda på.

Luleå - MoDo

Efter en spelad period uppe i Boden så leder MoDo med 0-1 mot Luleå. Och målet kom 08:25 in i perioden och gjordes av Per-Åge Skröder. Men det är Luleå som leder skotten kraftigt med 13-5, kanske har det att göra med att MoDo dragit på sig två utvisningar.

Uppdaterad 20:28
MoDo har dragit ifrån rejält uppe i Boden och leder nu med 0-5 !
0-2 görs av Zuccarello
0-3 Daniel Sondell, då MoDo spelar med en man mindre, det är även Sondells första mål i MoDo tröjan.
0-4 Joakim Mattson, på pass från Skröder, det är även Mattsons första mål i MoDo tröjan.
0-5 Power play mål av Hannu Pikkarainen, på pass från Zuccarello, och även detta mål var de första för Pikkarainen i MoDo tröjan.

Även skotten var betydligt jämnare i andra då siffrorna skrivs till 8-9.

Nu hoppas jag på ett fortsatt målkalas här i tredje.

Uppdaterad 21:23
Tredje perioden han knappt börja innan med plingade till i live rapporteringen, en minut in i tredje så gör Hannu Pikkarainen sitt andra mål i matchen. MoDo vinner tillsist matchen med hela 1-7 !
0-7 Power play mål av Alexander Bonsaksen, hans första i MoDo tröjan. Ass Andreas Molinder
1-7 Cam Abbott

Jag tycker det är riktigt starkt av MoDo att utklassa Luleå med hela 1-7 när man vilar så pass många nyckelspelare. Stort plus till Skröder och Zuccarello ikväll som var inblandade i de flesta målen. Även Zajkowski verkar ha haft en bra kväll, då han motade 29 av Luleås 30 skott. Skotten i sista blev 9-10. Många nya målskyttar blev det också, nått som bådar gott för fortsättningen.


Ny match imorgon

Igår spelade MoDo sin första träningsmatch och imorgon är det dags igen, och denna gång står Luleå hockey för motståndet i Bodens ishall. MoDo har beslutat att lämna många äldre spelare hemma imorgon och anledningen är enligt Steen : "- Vi vet vad de här kan och nu vill se de yngre kliva fram rejält och kriga för sina platser, säger Thomas Steen."

Så de spelare som vilar imorgon är Hans Jonsson, Mattias Timander, Andreas Salomonsson, Per Svartvadet och Niklas Sundström. Det är även klart att Zajkowski står matchen imorgon. Det här med att vila spelare är något nytt för mig iallafall, jag kan inte minnas att någon tränare gjort nått liknande de senaste åren, men tanken är god. Nu får verkligen de yngre spelarna visa vad de går för. Samtidigt så tror jag MoDo kommer få det tufft mot ett Luleå som redan spelat fyra matcher.


Vinst med 4-1

Det blev ingen kanon match, precis som jag misstänkte. Enligt rapporter så var det mycket slarv från båda sidor, men MoDo var det vassare laget ikväll och spelade hem en ganska enkel 4-1 seger mot ett blekt Skellefteå. Hannu Pikkarainen och Kristian Forsberg ska ha spelat bäst av nyförvärven. Och även Svartvadet och Steen ska ha haft bra fart på skridskorna. Och kvällens målskyttar blev Steen, Zuccarello, Salomonsson och Enström.

Alltid skönt att börja med en seger, nu är säsongen igång !

Årets första match !

Ikväll kl.19:00 så spelar MoDo sin första match för säsongen mot Skellefteå hemma i Swedbank Arena, och ni som följer MoDo vet nog att MoDo brukar göra tvärt om på försäsongen. Alltså spela på bortaplan första matcherna och avsluta med en match hemma i "banken", men i år så blir det tvärt om.
Och självklart vill jag se resultat direkt, men träningsmatcher är träningsmatcher så de kanske inte kommer bli de renaste passningarna från nått av de både lagen, men jag hoppas att farten ska vara bra iallafall. Killar som Svartvadet, Salomonsson, Sundström, Timander och Jonsson måste redan ikväll kliva fram och visa vad laget vill i år. Sedan tror jag att Zuccarello och Skröder kommer stå för minst ett mål var ikväll, de lär knappast spara på krutet.

Äntligen så är matcherna igång igen !

Uppdaterat : 18:23

Kvällens lag kommer här :

Hållberg-Pikkarainen
Enström-Steen-Salomonsson

Mojzis-Jonsson
Weber-Svartvadet-Molinder

Timander-Sondell
Zuccarello-Sundström-Skröder

Westin-Bonsaksen
Häggström-K.Forsberg-Tuokko

Intervju med Marcus

Då var det dags för ännu en intervju, och denna gång är det den hockey älskande Luleå supporten Marcus, även känd som "Lillpucken" som jag fått äran att intervjua. Marcus har en egen blogg som ni hittar här.
(Igentligen skulle denna intervju komma ut nån dag efter Lasses, men efter lite slarv av mig så blev den liggande gömd bland anda mail)


12 eller 14 lag i Elitserien?

12, för det alltid har varit det.


Vad tycker du om Luleås lag i år ?
Tvillingarna Abbott är ett mycket bra nyförvärv. Västeråskillarna är också bra, tror att dom kommer hålla i elitserien. Jonte är också mycket bra. Raffl kan bli en överaskning och göra många mål. Och frallan kan göra mål från blå. Robin jonsson kan spela pp! Tornberg kan bli ruggigt bra. Anders Nilsson står i första matcherna som Gusten gjorde förra året om han släpper 8 mål så står Modig.

När 55 omgångar är spelade vart tror du då Luleå kommer vara i tabellen ?
I toppen.


Nån spelare som du tror kommer blomma ut i Luleå under säsongen ?
Jag tror att Tornberg blir årets blomma.


Hur kom det sig att du började hålla på Luleå hockey ?
Jag håll på HV förut eftersom att Liv stod i kassen. Men jag har alltid hållit på Luleå för att jag kommer från stan.


Och till sist lämnar jag ordet fritt om du vill skriva några ord om den kommande säsongen :
Jag tror att Cam Abbott blir etta i poängligan.

Tillsist vill jag tacka Marcus för att han ställde upp och önska ett trevligt hockey år.


Snart dags för match !

På måndag spelar MoDo sin första träningsmatch, och för motståndet står Skellefteå. Detta är den ändå match MoDo spelar i Swedbank arena innan säsongen startar så jag hoppas att mycket folk sluter upp bakom laget på måndag. Sedan ska det bli intressant att se vart MoDo står, Skellefteå har en hyfsad trupp så de blir fullt järn från MoDos sida om de ska ta hem första matchen på säsongen. Men de känns som MoDo kommer bli riktigt vassa i år, dok är väl MoDo inte känd för att göra några grymma försäsonger när det gäller träningsmatcher.

MoDo har tränat på bra den senaste veckan och rapporter säger att de ha varit riktig hög fart på träningarna.



Jag tror på en 4-2 seger till MoDo.

Teambuilding i MoDo lägret

Spelarna och ledarna var igår ute i Bredåker vid en skyttebana för lite teambuilding. Yxkastning, lerduve skytte och mycket mer stod på schemat.

Här hittar ni en intervju med Per Svartvadet.
Och även Per Hållberg fick svara på några frågor. (Lägg märke till Marco Tuokkos yxkastning i slutet av klippet)


Så de kan gå

Jag hade precis gjort klart inlägget från isträningen med en massa bilder då jag lyckas radera bort det.
Så kan det gå när man inte tänker sig för. Återkommer väl framöver med några bilder, för övrigt så kan ni läsa om ispremiären
här


Foto: rwq.blogg.se


Ispremiär

Så här ser dagens schema ut:
14.00
Manifestation, Regionens lag. Samling på Stora Torget.

14.30-15.30
Autografskrivning.

15.45
Jubileumsmatch, Modo AIK:s guldlag från 1979. (2x15 min)

16.30
Presentation av MODO Hockey:s A-lag.

17.00
Skills Competition
Hastighetsåkning
Teknikbana
Straffar

17.25
Internmatch,(1x20 min)

18.00
Grillning utomhus i direkt anslutning till HockeyPuben.

Själv tänkte jag ta mig upp till 15:45, återkommer ikväll med bilder från dagen.

Forsberg spelar med MoDo i vinter ?

Minst en månad, ja så länge dröjer det nog innan vi får veta hur de blir med Peter Forsberg i år. Och frågan som vi ställt så många gånger förr ställs även nu - håller foten ? Om den nu gör de så tror jag att vi MoDo supportar kan njuta av Peter Forsberg i MoDo tröjan i vinter, för även om foten känns bra så tror jag inte att Foppa vill riskera nått i NHL innan foten fått provat på flera matcher, och det faktum att Foppa saknar ett SM-guld tror jag också kan väga över till MoDos sida när Foppa ska välja klubb, om de nu blir spel. För nå måste man ändå påstå att Foppa är den bästa spelaren på marknaden just nu.


Isträning

Idag gick MoDo på is för första gången den här säsongen, men den officiella isträningen blir nu på lördag. Men redan idag så var spelarna ute och kände på grejerna. Och först ut var vår super norsk Zuccarello. Det blev även fotografering med de nya matchställen som jag lägger in bilder på efter lördagen.

Tränarna har även utsett årets kaptener och förste kapten blev inte så oväntat Per Svartvadet, följt av Niklas Sundström och Mattias Timander som assisterande.

RSS 2.0