Luleå - MoDo

Efter en spelad period uppe i Boden så leder MoDo med 0-1 mot Luleå. Och målet kom 08:25 in i perioden och gjordes av Per-Åge Skröder. Men det är Luleå som leder skotten kraftigt med 13-5, kanske har det att göra med att MoDo dragit på sig två utvisningar.

Uppdaterad 20:28
MoDo har dragit ifrån rejält uppe i Boden och leder nu med 0-5 !
0-2 görs av Zuccarello
0-3 Daniel Sondell, då MoDo spelar med en man mindre, det är även Sondells första mål i MoDo tröjan.
0-4 Joakim Mattson, på pass från Skröder, det är även Mattsons första mål i MoDo tröjan.
0-5 Power play mål av Hannu Pikkarainen, på pass från Zuccarello, och även detta mål var de första för Pikkarainen i MoDo tröjan.

Även skotten var betydligt jämnare i andra då siffrorna skrivs till 8-9.

Nu hoppas jag på ett fortsatt målkalas här i tredje.

Uppdaterad 21:23
Tredje perioden han knappt börja innan med plingade till i live rapporteringen, en minut in i tredje så gör Hannu Pikkarainen sitt andra mål i matchen. MoDo vinner tillsist matchen med hela 1-7 !
0-7 Power play mål av Alexander Bonsaksen, hans första i MoDo tröjan. Ass Andreas Molinder
1-7 Cam Abbott

Jag tycker det är riktigt starkt av MoDo att utklassa Luleå med hela 1-7 när man vilar så pass många nyckelspelare. Stort plus till Skröder och Zuccarello ikväll som var inblandade i de flesta målen. Även Zajkowski verkar ha haft en bra kväll, då han motade 29 av Luleås 30 skott. Skotten i sista blev 9-10. Många nya målskyttar blev det också, nått som bådar gott för fortsättningen.