Ny stabil seger

Timrå hade inte mycket att säga till om igår. MoDo tog tag i matchen direkt i starten och de dröjde inte längre än en minut innan Skröder satt 0-1. MoDo fortsatte att ha matchen i sina händer och får även en straff i slutet av perioden, som Mats Zuccarello Aasen förvaltade väl och 0-2 var ett faktum. Timrå börjar andra perioden lite bättre men det är fortfarande MoDo som hade de farligaste chanserna. Och de var även MoDo som gjorde nästa mål, efter en riktig rökare av Thomas Enström rätt upp i krysset. I tredje perioden så kontrollerade bara MoDo matchen och Sundström fastställer slutresultatet 0-4 med mål i öppen kasse.

MoDo gör en grymt bra match. Man spelar ett fantastiskt försvarsspel och Zajkowski som fick stå igår var grym. De känns tryckt att veta att MoDo har två riktigt bra målvakter. Sedan var MoDos box play bländande bra. MoDo fick hela 18 utvisningsminuter  mot Timrås 4, men MoDo rede ut de nästan pinsamt enkelt.

UNDERBART härligt med en derby seger !
Slaget om Västernorrland 2-0 till MoDo.

Total utklassning !

Ja Brynäs hade inte mycket att säga till om igår. Vist så var det en ganska jämn match i början. Men i mitten av andra perioden så exploderade hela Swedbank arena. För på 26 sekunder så gick MoDo ifrån 1-0 till 3-0. I ett och samma byte. Sedan fortsatte målfesten i tredje perioden där MoDo stod för ytligare tre mål. Total utklassning var ordet !

Kvällens målskyttar:
1-0 Fredrik Warg
2-0 Per-Åge Skröder (som för överigt gjorde en av årets bästa matcher)
3-0 Niklas Sundström
4-0 Victor Hedman
5-0 Andreas Molinder
6-0 Andreas Salomonsson

Nu njuter jag av denna match fram till på torsdag då det är dags att ta nya tag !

Tre kronor

Igår fick vi veta att HV71 vägrar att släppa sina två spelare som blivigt uttagna till spel med Tre kronor. Och detta gör mig förbannad. Reglerna är enkla, blir man uttagen så SKA man spela. Men tydligen så tror HV71 att de kan spela efter en egen regelbok. Så jag hoppas verkligen att de straffas hårt. Spelarna de hamnar om bör bli avstängd från allt spel minst fem matcher. Det är bara såna straff som slår hårt mot HV71. Men självklart så ska de ha en böter på ett sex siffrigt belopp. Kort och god, de ska svida att bryta om reglerna.

Del 2.

Ännu mer orolig blir jag när jag läser i olika tidningar och i olika bloggar att folk står på HV71s sida. Vad tänker folk med ? Vafan ska vi ha ett landslag eller inte ? Med eran inställning så kan vi ju lika gärna lägga ner landslaget. Vart har äran att få spela i Tre kronor tagit vägen ? Jag minns en Peter Forsberg som sagt att man alltid ska ställa upp i landslaget så länge han är frisk och hel. Och hittills har han hållit sitt löfte. Jag vet att tillexempel Johan Davidsson tänker på ungefär samma sätt, men det finns en klar skillnad: Han väljer att lyssna på sin klubb och riskera avstängning. Och vist kan det vara svårt att gå emot sin egen klubb, men så länge han har reglerna på sin sida så förstår jag inte varför han inte väljer att följa dem. Jag hoppas verkligen att dessa spelare ställs helt utanför planerna vid VM, för passar det inte nu så passar det inte då. Ja det är väl ungefär lika lågt som HV och Linköping resonerar just nu.

Underbart MODO !

Det blev en mycket viktig tre poängare mot HV71 ikväll. Och det syndes att MoDo var taggade redan i matchinledningen. För det var just MoDo som hade spelövertaget i första perioden. Man lyckades även gå upp till en 0-2 ledning innan perioden var över. 0-1 igenom Sundström som snyggt sprätte upp pucken i krysset. Och 0-2 målet stod Fredrik Warg för.
I andra så blev starten allt annat än bra. Redan efter 1:30 så gör HV 1-2, efter att MoDo spelat mycket passivt. Och om de inte vore nog med det så får Timander en 2+2 för hög klubba bara sekunderna senare. Värt att tillegas är att domaren tog den utvisningen UTAN att se den. Men MoDo redde upp utvisningen bra. Och när jag äntligen skulle få se 5 mot 5 spel igen så filmar Falk till sig en utvisning. Men även denna håller MoDo på att reda ut innan Hedman gör en katastrofal rensning mitt på en HV spelare som tar vara på misstaget direkt och 2-2 är ett faktum.
I tredje perioden kände jag igen MoDo igen. Farten fanns där igen och de tog bara ca 3 minuter tills Svartvadet serverar en helt fri Enström framför mål som enkelt kan slå in 2-3. MoDo fortsätter att spela bra och sedan var de HVs tur att slarva. För mitt i ett uppspel så serverar HV backen Skröder med en puck så att Skröder kan gå fri mot Liv och snyggt sätta 2-4. Men sista ordet fick ändå Hans Jonsson med ett slagskott från blå som betydde 2-5.

Idag vart jag mycket nöjd med MoDos spel. Man visade upp den rätta farten som jag saknat lite tidigare. Extra plus idag ska helt klart Krizan ha. Samt Skröder, Sundström, Svartvadet ja listan kan göras lång. Men om jag ska vara kritisk så måste jag säga att jag ikväll vart besviken på Victor Hedmans spel. Jag saknar även den glödhete Wernblom som haft en riktig tung inledning denna säsong. Och jag vill ge ett stort plus till kvällens domare Niklas Persson. De är sånna som han som visar att de finns ett hopp inom Svenska domarkåren. Han lade en bra nivå och lät sig inte luras av HVs många försök till att filma till sig utvisningar. De ändå jag blev lite förvånad av var att han valde att ta ut Timander 2+2 för en sak han inte såg

Tack för den Rönnmark !

Vilka värdelösa domare vi har i Sverige. Jag viste att de var illa, men att de skulle vara så här illa hade jag inte väntat mig. Igår var det Rönnmarks tur att göra bort sig totalt. Men de var ingen liten tabbe man gjorde. MoDo ledde matchen med 3-2 och hade spelat riktigt bra innan helvetet bryter ut. För när MoDo spelaren får pucken vid blå så trippas han av en Linköping spelare. Alla såg utvisningen - utom de tre idioterna som borde ha sett den. Så istället för att höja armen så låter Rönnmark Linköping gå 3 mot 1 och sätta kviteringen. SKANDAL ! Ett riktigt slag under bältet. Men jag förstår inte VARFÖR han friade. Det är ju skandal när till och med Linköpings spelaren står och erkänner efter matchen att de kanske ändå skulle ha varit utvisning.

Efter detta vill jag aldrig mer se Rönnmark på en is igen. För nån större idiot får man söka efter.

Dags för match !

MoDo har haft långledigt ifrån spel nu. Men ikväll så är de dags att komma in i match tempot igen. På schemat står Linköping. Och de var även Linköping som vann premiären mot MoDo med 4-2. Men ikväll hoppas jag på annat ljud i källaren. MoDo har spelat några halv bra matcher den senaste tiden men har ändå fått med sig poängen. Men ikväll vill jag se en match med fart och där MoDo tar hand om tackt pinnen.

En bit kvar till formen

MoDo tog två nya pinnar ikväll mot Södertälje. Men flytet i spelet saknades för de mesta. I första perioden så kom MoDo aldrig riktigt in i matchen. De fem utvisningarna MoDo drog på sig är väl en förklaring till varför de aldrig kom igång riktigt. Södertälje tar även ledningen med 1-0 i just pp. MoDo börjar även andra lite segt och saknar fortfarande det rätta flytet i spelet. Men ca 11 minuter in i matchen så lyckas Skröder äntligen spräcka nollan. MoDo får efter detta många chanser att ta ledningen när man spelar pp. Men MoDos pp var allt annat än bra ikväll. Istället så är de Södertälje som tar ledningen med 2-1. I tredje perioden så vaknar MoDo till lite och höjer sig några snäpp. MoDo växer mer och mer in i matchen och Andreas Salomonsson ser till att de blir match igen med sitt 2-2 mål i pp. Och 17 minuter in i tredje så får Victor Hedman öppet mål, men istället för en 2-3 ledning så står sig 2-2 perioden ut. Hedman tar dok revans direkt i sd och avgör matchen bara nån minut in. Sammanfattningsvis så kan man säga att de var en match sönder ryckt av utvisningar. Karol Krizan storspelade som vanligt. Och MoDo fortsätter att plocka poäng trots det svaga spelet.

Ha en fortsatt trevlig lördag !

Bättre, men inte bra

Vinst med 3-2 blev det mot Frölunda igår. Riktigt skönt med tre poäng måste jag säga. MoDo spelade betydligt bättre än mot Luleå. Men det var fortfarande lite för mycket slarv i egen son och i mittsonen. Det tog tid innan MoDo vaknade upp riktigt. Visserligen så tog man ledningen, men slarvade bara några minuter senare med markeringen så att Frölunda kvitterade. Även andra perioden så var det lite väl mycket slarv. Och med 20 sec kvar av perioden så tar Frölunda ledningen med 1-2. Men sedan i tredje så vaknade MoDo äntligen upp. Det sa pang pang och sedan så var matchen vänd till 3-2.

Extra plus vill jag ge till Victor Hedman och Mattias Timanders backspel. Även Andreas Salomonsson får ett extra plus. Nu laddar vi inför Södertälje på lördag.

Ljusare tider !

Efter matchen mot Luleå i tisdags så var de mesta mörkt runt MoDo. Nyckelspelare var skadade och spelet var katastrofalt. Men idag så vände det mot ljusare tider. För till matchen mot Frölunda ikväll så är de klart med att Andreas Salomonsson är tillbaka efter ljumskproblem. Även Mattias Timander och Per Svartvadet kan spela ikväll. Mycket viktigt, men skadelistan är lång fortfarande. Spelare som INTE kommer till spel ikväll är: Patric Yetman, Tommy Wargh, Pierre Hedin, Oscar Steen och Tobias Forsberg. Men MoDo har en så pass bred trupp så att de inte ska vara några problem ändå. Det gäller att MoDo hittar tillbaka till grundspelet igen, för att spela så dåligt som mot Luleå och ändå få med sig två poäng kan vi inte förvänta oss ikväll. Det ändå som gäller är full fart från start. Jag är less på dessa skit matcher nu så ikväll vill jag se ett MoDo som ska vara med och slås om SM-guldet !

Bedrövligt MoDo !

Igår blev det ännu en svag insatts från MoDos sida. Och jag är riktigt nöjd att MoDo lyckas få med sig två poäng. Luleå tryckte på bra medans MoDo var bedrövlig över hela banan. Och det börjar nu bli dags för Rindell att agera. Vi måste ur formsvackan fort. Elitserien är för jämn för att man ska kunna gå på halvfart flera matcher i rad. Skärpning nu MoDo !

Patric Yetman har kommit till Ö-vik, tyvärr så har han redan skadat sig så att man blir borta ett tag. MoDo har verkligen inget flyt nu. Även Mattias Timander skadade sig igår. Per Svartvadet och Oscar Steen kunde inte heller spela hela matchen utan fick behandling under matchen.

Luleå kommer på besök

Då var det dags för norrlands derby igen. MoDo tar imot Luleå på hemma plan. Och ikväll är det bara tre poäng som gäller. MoDo har under den senaste tiden tappat lite av det fina spelet man visade upp tidigare. Men bara gubbarna får fart i pp och lite vassare i avsluten så kommer vinnsterna igen.

Slaget om norrland

Det pratas mycket om saget om Västernorrland när MoDo och Timrå möter varandra. Och det var därifrån jag fick idéen om "Slaget om Norrland". En kul grej !

Tabellen                M    +/-   V     O     F     P
1. Skellefteå          4       4     2     0     2     8
2. Timrå                 3       1     2     0     1     5
3. MoDo                 3       0     2     0     1     5
4. Luleå                 4      -5     1     0     3     4

Slarv,slarv och lite mer slarv

MoDos match mot Skellefteå igår kan sammanfattas det ett ord, SLARV ! MoDo Slarvade i pp, slarvade i skotten, slarvade i egen son. MoDo gav mort tre av målen igår och då kan man inte vinna. Nya tag mot Luleå på tisdag.

Årets sämsta match

Igår stämde inget mot HV71. MoDo spelade segt och hade svårt att komma igång. Även MoDos pp var under all kritik igår. Med de chanserna som MoDo fick i både 5 mot 4 i 4 minuter och spel 5 mot 3 så borde siffrorna 1-5 vara tvärt om. MoDo måste verkligen höja sig till på lördag. För då hoppas jag att jag ser ett MoDo som jag såg mot Färjestad. Nu stryker vi ett streck över denna katastrof och njuter av fredagen.
Eller vänta. Jag måste bara kommentera slagsmålet mellan Martin Thörnberg och Per Svartvadet. Thörnberg grinar i tidningarna idag om hur Svartvadet "plötsligt" slog till han. Själva sanningen är att Thörnberg går på Svartvadet först och då får han skylla sig själv. Det kan även vara bra för Thörnberg att få sig en smäll nån gång så att han vet hur de känns. Jag menar han filmar ju så mycket så han vet nog inte hur kroppskontakt känns.

HV71 kommer på besök

Nu var det några dager sedan MoDo spelade match. Närmare bestäm sen i lördags. Så de gäller att hela laget går ut med samma fart som tidigare. HV71 spelade match igår, så de kommer till Ö-vik ikväll med farten i benen. Annars så är det som vanligt. Det är fart och disciplin som gäller för att ta tre poäng.

Ville Snellman - Andreas Molinder - Thomas Enström

Värt att notera är att Mikko Kurvinen är tillbaka från sin skada. Även Tommy Wargh är tillbaka på is, men han är inte klar för spel än. På skadelistan står just nu bara Andreas Salomonsson. Artistspelaren Patric Yetman anländer till truppen den 15 oktober.

12. Luleå

Att Brynäs skulle ligga i topp är det nog inte många som har tippat. Och jag tror som många andra att de inte kommer vara länge. Sett över en säsong så kan inte Brynäs hålla sig där uppe. Men det skulle säkert kunna bli slutspel i år. Linköping ångar på precis som jag hade väntat mig. Sedan har vi MoDo som också lever upp till mina förväntningar. Färjestad ligger ungefär där jag hade väntat mig, men jag tror de kommer falla nån placering. Sedan har vi Skellefteå. De har gjort en bra start men i det hela så faller nog även de ner några placeringar ju längre säsongen går. Rögle har startat riktigt bra, och jag tror att de kommer klara sig till slutspel i år. Timrå ligger väl också där de hör hemma. HV71 däremot tycker jag har floppat så här i inledningen. Djurgården och Södertälje är väl också där de ska vara. Sedan har vi Frölunda som är under all kritik. Och sist har vi Luleå. Ett Luleå som jag börjar fundera om de inte är bättre. De värkar ha en katastrofal ledning och det har visat sig att de är mer än matte de har svårt med.

Loket ångar på

Tre nya härliga poäng blev det igår mot Färjestad. Och MoDo visade upp ett riktigt bra spel. Dok började matchen lite segt de första minuterna. Men ca 4 minuter in i matchen så börjar MoDo ta över spelet mer och mer. Man radar upp mål läge efter läge men pucken vill inte in. Men 16:38 in så släpper det, Hans Jonsson slår in pucken mot en Wernblom som snyggt styr upp pucken i nättaket. MoDo går till periodledning med 0-1, men det skulle lika gärna kunnat vara 0-3. I andra så vaknar Färjestad till igen, och MoDo står lite på hälarna och det dröjer inte längre än 4:41 innan Färjestad kvitterar. Färjestad fortsätter sedan att trycka på mot MoDo, så Rindell tar time out. Efter det så blir det bättre fart på MoDo igen. Och 13:59 in så passar Victor Hedman pucken jäms med blå där Timander står och skjuter en riktig kanonare. och 1-2 är ett faktum. I tredje perioden sätter Niklas Sundström spiken i kistan med sitt 1-3 mål redan efter 4 minuter. Efter det så kontrolerar MoDo matchen och tar en välförkänt seger. En kanon lördag helt enkelt.

Gubbarna som är så "trötta" gjorde samtliga mål ikväll. Kan ju vara nått att fundera på för Aftonbladet och c/o.

Varg jakt i Kalstad

Då var det lördag igen och ny match. Och för motståndet idag står Färjestad. En tuff uppgift, så det gäller att MoDo är med från start. Färjestad har ett grymt pp, så extra viktigt ikväll blir att hålla sig på isen. Matcher mellan Färjestad och MoDO brukar alltid bli underhållande. Så jag har höga förväntningar idag. Sedan ska jag erkänna att jag njuter lite extra när MoDo trycker till Håkan Loobs "fina" lag. Härligt med hockey !