Säsongens sista match

Sorgligt nog så är det sista matchen för säsongen för MoDos del ikväll. Och det är redan klart sen i torsdags om vilka lag som hamnar i kvalserien och vilka lag som går till slutspel, då kvällens match mot Södertälje är helt betydelselös. Fast MoDo har fortfarande äran att spela om och jag hoppas laget kommer göra allt för att avsluta på ett snyggt sett. Jag räknar med full fart från samtliga spelare.

Säsongen är över

Ja eller egentligen så återstår det en match, men den känns totalt meningslös. Besvikelsen är självklar stor efter att MoDo förlorade mot Frölunda igår med 4-2 och i och med det så kan MoDo inte ta sig till slutspel. Även Rögle förlorade och de betyder att MoDo inte kan hamna i kvalserien heller, det blev ingenmansland för MoDos del i år. Egentligen finns de inte så mycket att säga om matchen mot Frölunda igår. Eller rättare sagt, de känns som att de kvittar just nu. MoDo förlorade matchen på målvaktspelet och de första tio minuterna i andra perioden. Zajkowski var sjuk och kunde inte spela så Svedberg fick chansen igen. Tyvärr så höll han inte måttet nu heller, utan bjöd in Frölunda med en dundertabbe på 1-1 målet. Men resten har MoDo sig själv att skylla, för resten av målen var inte mycket att säga om.


MoDo i Göteborg

Två matcher återstår av elitserien. Och det finns fortfarande hopp om slutspel för MoDos del. Men vägen tid är krokig.
MoDo måste vinna båda sina matcher medans Timrå eller Brynäs måste förlora båda sina. Just Brynäs och Timrå möter varandra ikväll och vid oavgjort så släcks även hoppet för MoDo p.g.a målskillnaden. Men tillbaka till kvällens match igen. MoDo har en tuff uppgift framför sig. Och precis som i matchen mot Luleå så måste samtliga spelare göra sitt för att MoDo ska ha nån chans. För att möta Frölunda på bortais är aldrig enkelt för något lag. Så de är bra spel från början som gäller. Spelar MoDo som mot Luleå senast så har de mycket goda chanser att vinna.

MoDo - Luleå

5-0.... jäklar vilken match MoDo bjöd på igår. Från en tung svacka så kom de ut på isen och spelade som en de leder serien. Samtliga spelare gjorde sitt jobb från början till slut och de är den biten jag efterlyst den senaste tiden. I och med de tre sköna poängen igår så finns fortfarande chansen att de blir slutspel för MoDos del, även om mycket måste gå rätt för att de ska bli så. Men jag fortsätter att hoppas. Nu blickar vi framåt mot matchen mot Frölunda på torsdag. Då gäller de att MoDo visar upp samma spel som igår.

VIKTIGT !

5-0 mot Luleå satt riktigt skönt !

Mer kommentarer kommer imorgon ...

En vecka kvar av säsongen !

Jag såg en liten ljusning mot Färjestad senast, men den släcktes lika fort. MoDo står nu inför sin tuffaste sitvation på många år. Med tre matcher kvar så är laget fortfarande utanför en slutspelsplats och kvalserien hotar. Nu gäller det verkligen att varje spelare ser sig i spegeln och funderar på vad de kan göra för att laget ska klara sig ifrån en total förnedring. Vi supportar ställer upp, så nu är det dags för er spelare att visa lite hjärta också !

Idag gäller det !

MoDo har satt sig i värsta möjliga sitts efter förlusten med Rögle. MoDo har fem poäng upp till slutspelsplats och om de inte vinner ikväll så hotar kvalserien, så som ni förstår så är dagens match mot Färjestad otroligt viktig. Och MoDo har en riktigt tuff uppgift framför sig när de ska slå serieledande Färjestad på borta is, ett Färjestad som är inne i god form. Idag måste samtliga kedjor göra sitt jobb var ända sekund de är ute på isen. Var ända back måste slänga sig och täcka skott och de rutinerade spelarna så som Timander, Jonsson, Svartvadet, Sundström, Salomonsson och Skröder måste kliva fram från första minut till sista och visa vägen. Ikväll ska The heart of hockey födas på nytt !

Måstematch imorgon !

Efter gårdagens tunga förlust mot Rögle så stod inte många spelare/ledare i MoDo högt i mina ögon, och jag var beredd att lista upp alla jag inte ville se i laget nå mer. Men nu efter en natts sömn så har den värsta besvikelsen lagt sig och listan förblir tom än så länge. För nu gäller det att hela laget från första kedjan till tränarna ser sig själva i spegeln och tänker på vad de kan göra för laget. För som de är nu så finns inget "The heart of hockey", och det gör ont i en supporters hjärta.


Visa hjärta !

Nu får det vara nog. Jag fattar inte hur ett lag som slås om en slutspelsplats och förhoppningsvis sin heder, kan spela så jävla uselt. 6-2 mot Rögle vart det nyss och det efter en katastrofal match från samtliga spelare. Jag måste säga att jag tycker synd om Svedberg som satts i en riktigt tuff sitvation när han idag gjorde elitseriedebud. Hur tänkte Rindell och Andersson när de kom på den idén med att tredjemålvakten skulle spela när läget ser ut som de gör. De är inte rättvist för femöre mot Svedberg.

VISA HJÄRTA !

Peter Forsberg

Som nog alla vet så ser det mörkt ut för Forsberg. Han kunde inte medverka i gårdagens match och säsongen är nog tyvärr över. Och tyvärr så tror jag att de är färdigtspelat för Forsbergs del. Det funkar inte att köra över kroppen gång på gång, tillslut så säger allt ifrån. Nu återstår att se om han kan återhämta sig ännu en gång, eller om de är stop för alltid.

Bedrövligt MODO !

Det är pinsamt att se MoDos målvakter göra bort sig gång på gång i kvällens match mot HV71. Först ger Zajkowski bort två mål och byter efter det tredje han släpper in. In kommer Morrison, och även han läcker som ett såll. Jag måste säga att jag är mycket kritisk till Morrison och fattar inte varför MoDo värvade han. Även backarna var överlag en stor besvikelse ikväll. MoDo glänste till några gånger och var faktiskt på väg ikapp, men utan försvarsspel och målvakt så är det svårt. Och inte blev det bättre av att Foppa inte kunde spela. Mer om detta kommer imorgon...


Sex matcher kvar !

Sista grundspelsmatchen närmar mig med stormsteg, och MoDo är fortfarande under slutspelssträcket. Det återstår nu 18 poäng på 6 matcher. Så varje match är otroligt viktig nu. Kampen vi strecket ser just nu ut såhär:

5. Luleå med 75 p.
6. Timrå med 72 p.
7. Skellefteå med 71 p.
8. Brynäs med 70 p.
---------------------------------
9. MoDo med 68 p.
10. Djurgården med 67p.

Brynäs som ligger ovanför MoDo har även en match mer spelad. Och kvar att möta har MoDo: HV71, Rögle, Färjestad, Luleå, Frölunda och Södertälje.


Bättre kan ni MoDo

Ja den fart och trycket som fanns mot Skellefteå var som bortblåst idag mot Djurgården. Första perioden var riktigt dålig från MoDos sida och Djurgården gick upp till 0-2 innan perioden var över. Men i andra så vaknar MoDo till och har väl ett puck innehav på 90%, men vad hjälpte de när avsluten var under all kritik. Skotten vann MoDo med 14-2, men det stod fortfarande 0-2 till Djurgården. Och i tredje så var det Djurgården som klev ifrån när Brenberg satt 0-3 på straff. Men nu kom vändning.  Mats Zuccarello Aasen reduserade till 1-3 bara minuten senare och efter detta så tar MoDo över totalt. 2-3 kommer minuten senare efter en smörpass av Foppa. Men när MoDo sedan går för 3-3 så gör Djurgården 2-4 istället. Men skam den som ger sig, för 22 sekunder senare så dundrar Timander in 3-4 efter ännu en vacker pass av Foppa. Med minuten kvar att spela så kvitterar även MoDo igenom Skröder på pass av Zuccarello. 4-4 efter full tid, och 4-4 stod sig sedan även i förlängningen. Sammanfattningsvis så tycker jag de var stark av MoDo att vända till lika, men jag är ändå missnöjd när jag tycker MoDo borde kunnat ta vara på sina pp bättre och borde ha vunnit matchen klart.


Hockeyfesten fortsätter

Allt pekar på att de blir fullsatt även ikväll i Swedbank Arena, och trycket lär bli lika bra som mot Skellefteå senast. Nu är det Djurgården som står för motståndet och det är tre nya viktiga poäng som står på spel. Och nu hoppas jag att spelet MoDo visade upp mot Skellefteå inte var en engångsföretelse utan att MoDo spelar med lika hög fart idag, gör dom de så kommer Djurgården få det jobbigt. MoDo ställer upp ungefär lika dant som mot Skellefteå.


Målvakt:
Michal Zajkowski

Backpar:
Mattias Timander
Victor Hedman

Per Hållberg
Hans Jonsson

Mikko Kuvinen
Tommy Wargh

Kedjor:
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zuccarello Aasen

Andreas Salomonsson - Per Svartvadet - Jeff Ulmer

Peter Forsberg - Oscar Steen - Patrick Yetman

Marco Tuokko - Andreas Molinder - Sami Torkki

Extraspelare:
Pierre Hedin
Ville Snellman

Sju matcher kvar !

Den härliga känslan från igår sitter kvar ännu kvar, och det ska den få göra ända tills imorgon, för då är det dags för ny match. Och ännu en gång så är det en sexpoängs match vi pratar om då Djurgården kommer på besök. Så hockeyfesten fortsätter i Swedbank Arena, det finns just nu bara runt 100 plattser kvar.

Tack för underhållningen MODO !

Det blev precis en sån hockeyfest som jag hoppades ikväll. Forsberg visade vägen direkt och satt 1-0 inför ett kokande Swedbank och MoDo dominerade matchen totalt. Detta var precis vad MoDo behövde och spelet MoDo visade upp var grymt skönt att se. För de var mycket länge sedan jag såg MoDo spela så här bra. 4-1 och 48-16 i skott säger väl allt.
Och kvällens målskyttar vart: Peter Forsberg, Mats Zuccarello Aasen, Mattias Timander och Per-Åge Skröder. En sån här kväll kan jag inte annat än ge extra plus till samtliga spelare i MoDo, men kedjan med Skröder, Zuccarello och Sundström var helt klart kvällens bästa. Och trots att Foppa inte var helt nöjd med sin egen insatts så märktes det att han var med. För såna pass som Foppa levererar är de inte många som klarar av. Och när Foppa klev in i pp så hade MoDo helt plötsligt ett grymt bra pp också, där ska även Skröders kedja återigen hyllas, för även den kedjan har börjat produserat i pp igen och de behövs.


Inatt sover jag gott !

PETER FORSBERG ÄR TILLBAKA !

Idag den 12/2-09 är en mycket stor dag för mig och alla andra MoDo supportrar. Peter Forsberg gör elitserie comeback ikväll i matchen mot Skellefteå, och räkna med att de kommer vara tryck i Swedbank Arena ikväll. Men om alla vet så gör inte en spelare ett helt lag, och i all hysteri så är det ju faktiskt så att Foppa inte fått mer än en match i benen de senaste månaderna. Men Foppa är alltid Foppa, så är det bara. Förövrigt så har MoDo en mycket spännande trupp inför matchen.



Laget kommer här:
MODO Hockeys lag:
Målvakt:

Michal Zajkowski

Backpar:
Victor Hedman
Mattias Timander

Mikko Kurvinen
Tommy Wargh

Hans Jonsson
Per Hållberg

Kedjor:
Per-Åge Skröder
Niklas Sundström
Mats Zuccarello Aasen

Andreas Salomonsson
Per Svartvadet
Jeff Ulmer

Peter Forsberg
Oscar Steen
Patrick yetman

Marco Tuokko
Andreas Molinder
Sami Torkki

Extraspelare:
Pierre Hedin
Thomas Enström

Mycket har hänt

De har varit dåligt med inlägg de senaste dagarna, så här kommer ett kort sammandrag.

Som nog ingen hockeyintresserad missat så har Peter Forsberg spelat sin första match i MoDo tröjan. Han gjorde en "smyg" comeback i DM-finalen mot KB65 i onsdags. Det blev förlust med 8-7 efter sd (KB började matchen med 6-0) och Foppa var dyster efter matchen. Så fortsättning följer om hans fot ska klara spel.
*****
Viktor Hedman och Mattias Timander har nyss kommit hem från landslagsturneringen och jag tycker båda två ska vara nöjda med sina insatser i Tre kronor tröjan. Även Per-Åge Skröder och Mats Zuccarello Aasen är hemkomna från sina landslagsuppdrag.
*****
Även på skadefronten har det ljusnar under dessa dagar. För äntligen så är Hans Jonsson tillbaka i spel efter sin långa skadefrånvaro.


Åtta matcher kvar !

Nu är det ett litet speluppehåll på tio dagar för MoDos del i elitserien. Och dessa tio dagar är otroligt viktiga för MoDos del. För nu återstår de bara åtta matcher av säsongen och på dessa åtta matcher så måste MoDo ta sig till en trygg slutspelsplats. Så det gäller verkligen att Rindell och Andersson får ihop ett lag med bra fart framåt och ett stabilt försvarsspel. Sedan måste MoDo vara mycket jämnare, de funkar inte att vinna ena dagen med 4-1 och sedan åka på 1-5 i baken dagen efter. De kommande tio dagarna avgörs också om Peter Forsberg kan fortsätta med hockeyn. Och nu är det bara att hålla tummarna för att de funkar för han. Det sägs redan nu att han ska vara med i DM-finalen mot BK80 nu på onsdag, hur mycket han kommer spela vet jag däremot inte. Blir några bara några byten för att prova på skulle jag tro. Och medans jag pratar om Foppa så kan jag passa på att nämna att "Foppa effekten" redan märkts av. Det är nämligen redan slutsålt till matchen mot Skellefteå hemma den 12. Och med en nummer 21 på isen då lär de bli drag i lådan.


RSS 2.0