Väckarklockan ringde för sent

MoDos match mot Brynäs igår blev allt annat än lyckat. I första perioden så var de två sovande lag som åkte omkring och tempot lågt. Men vid spel 5 mot 3 så överlistar Brynäs Zajkowski och sätter 1-0. I andra perioden så vaknade Brynäs till medans MoDo fortsatte och spela som om de sov. Det var den sämsta perioden jag sett MoDo spelat på länge. Brynäs går från 1-0 till 3-0 innan MoDos Per-Åge Skröder sätter en redusering. Men det dröjde inte länge innan Brynäs utökade sin ledning till 4-1. Men i tredje perioden vaknade MoDo upp efter att Mats Zuccarello Aasen satt 4-2 pucken. MoDo satt upp tempot och kort därefter så är Mats Zuccarello Aasen framme igen och trycker in 4-3 målet. Och det är match igen. MoDo fortsätter att trycka på men Brynäs får ett pp och pang så sitter pucken där. Matchen kändes då körd men Timander väcker liv i den igen när man snyggt trycker in 5-4 målet. Tyvärr så var det bara 10 secunder kvar av matchen. Det funkar helt enkelt inte att spela hockey i 10 minuter på en match. Jag vill se ett helt annat MoDo på torsdag emot Timrå.

Tre sköna poäng och ny match ikväll !

MoDo tog tre sköna poäng mot Djurgården i lördags. Det blev hela 6-3 till MoDo, och av vad jag har hört så hade MoDos unge Mats Zuccarello Aasen lekstuga. Jag hoppas att MoDo är på lika bra spel humör ikväll mot Brynäs. Brynäs som har startat säsongen riktigt bra och toppar tabellen just nu.

Joakim Mattsson

Zajkowski stod även mot Djurgården och får fortsatt förtroende mot Brynäs.

Hockey fri helg

Denna helg har jag fullt upp. Jag ska på 70 års kalas och lite andra grejer. Så hockeyn får jag ställa åt sidan denna helg. Jag återkommer med skrivandet på måndag igen. Då hoppas jag MoDo har kammat hem tre härliga poäng !

Tungt !

Förlusten mot Frölunda igår var det jobbigaste jag har varit med om sedan slutspelet förra säsongen. Att domaren tar en utvisning på en MoDo spelare med 37 secunder kvar av matchen och MoDo leder med 2-1 samt att Frölunda har tagit ut målvakten är för mig en stor gåta. Jag tycker det är förjävligt att domaren tar en fjant utvisning i ett sånt avgörande läge. Tungt, tungt men vi kommer tillbaka !

Ny match, nya utmaningar !

Ikväll är det dags för match igen. MoDo möter ett Frölunda som har all press på sig. En förlust för Frölunda skulle få media att explodera igen. För MoDos del gäller det att vara med i starten för Frölunda lär öppna matchen med ett högt tempo. Sedan är det viktigt att MoDo spelar bra hockey i 60 minuter. Både mot Södertälje och Rögle så har MoDo startat bra och sedan tappat de fina spelet i andra perioden. Så för att slå Frölunda ikväll krävs att laget gör sitt jobb i varje byte. Gör man de så kommer man slå Frölunda ikväll.

Magnus Holm

Spelare som saknas är: Patric Yetman, Magnus Wernblom, Andreas Salomonsson, Per Hållberg och Tommy Wargh

Tre sköna poäng !

MoDo spelade inte bra hockey i 60 minuter som jag hade hoppats på att de skulle göra mot Rögle igår, men de räckte till vinst ändå. MoDo började matchen riktigt bra och det dröjde inte länge innan MoDo tog ledningen, och de gjorde MoDo med stil måste jag säga. Per Svartvadet tog pucken från egen blå och snurrade upp hela Rögle kedjan på läktaren och avslutade sedan snyggt högt uppe på Rögles målvakt. MoDo fortsatte sedan att trycka på och även 2-0 var ett riktigt snyggt mål, denna gång var de ett fint samspel mellan Per-Åge Skröder och Mats Zuccarello Aasen som ledde fram till 2-0 målet. I andra perioden så var det blandat spel ifrån MoDos sida, och Rögle tröck på bra och fick även in en redusering. Men närmare än så kom aldrig Rögle. Niklas Sundström spickade igen matchen i slutet av matchen igenom sitt 3-1 mål i öppen bur.

Riktigt skönt med tre poäng. Nu ser jag fram emot morgondagen då MoDo skall bjuda Göteborgarna på lite norrlänsk hockey.

Rögle - MODO

Ikväll ska vi bjuda Rögle på lite norrlänskuppvisning, hoppas jag iallafall. MoDo har börjat säsongen ganska knackligt, men som man säger "det tar tid att få upp farten på ett ånglok". Jag är övertygad om att MoDo kommer överaska många ju längre säsongen går. Truppen ser riktigt stark ut men det finns lite små saker för Rindell och c/o att jobba på. Och jag hoppas att jag får se ett MoDo som spelar en hel match precis som första 15 minuterna i matchen mot Södertälje. Gör dom de så kommer Rögle blåsas av banan ikväll. Men man får inte glömma att Rögle har startat elitserien på ett imponerande sett och får absolut inte underskattas.

Tobias Forsberg - Magnus Holm - Thomas Enström

Håll koll på kedjan med Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zuccarello Aasen ikväll. Spelare som saknas till matchen är Patric Yetman, Andreas Salomonsson, Magnus Wernblom och Tommy Wargh

Skadeläget i MODO

Både Magnus Wernblom och Andreas Salomonsson missar matchen mot Rögle imorgon. Wernblom missar även torsdagens match. Det var i matchen mot Södertälje som Wernblom hamnade i slagsmål med en Södertälje spelare. Och feg som Södertälje värkar vara så gick en till Södertälje spelare in och tog ett grepp om Wernbloms nacke, detta resulterade i att Wernblom inte kunde spela mer denna match. Skandalöst är att domaren inte gav den andra Södertälje spelaren ett hårdare straff eftersom han gick in som tredjeman. Enligt reglerna skall den personen straffas hårdare, men det struntade Rådbjär i denna gång.

Eftersnack MODO - Södertälje

Vilken match !
MoDo kom ut och tog tag i matchen direkt och spelade en fantastisk hockey. Och de dröjde inte länge innan Timander dunkade in 1-0 i pp på direktskott på pass ifrån Hedman. Även 2-0 målet kom i pp bara några minuter senare. Då var det Skröders tur att vara sist på pucken efter att fått en fantastik fin pass ifrån Mats Zuccarello Aasen. Resten av perioden blev sönderblåst av utvisningar. Även andra perioden blev sönderblåst och inget av lagen kunde få igång nått riktigt spel, Södertälje lyckades dok redusera till 2-1 i pp. I tredje perioden så fortsätter utvisningarna att hagla ner med jämna mellanrum. Södertälje lyckas i slutet att kvitera, och minuten senare får MoDo straff. Men Mats Zuccarello Aasen slår en dålig straff som Bjurling tar lätt. Matchen går till övertid, men inget av lagen lyckas att avgöra.

MoDo vinner skotten med hela 48-32, och borde ha gjort betydligt mer mål än vad de gjorde. Men det fanns positiva saker också. MoDo vissade upp ett riktigt bra box play, och den varan blev det mycket av. Rådbjär hittade hela 22 stycken 2 minuters utvisningar. Även Victor Hedman ska ha plus i denna match.

Sett över 60 minuter så får MoDo inte godkänt. Men det finns helt klart nått att bygga på för Rindell.

Försnack MoDo - Södeträlje

Nu börjar de dra ihop sig till nersläpp uppe i Swedbank Arena. MoDo möter ett Södertälje som fått en bra start i elitserien. De vann senast mot favorit tippade Frölunda. Så idag är det viktigt att MoDo inte står och sover i starten som de blev senast mot Linköping. MoDo måste också sluta ta onödiga utvisningar och spela med mer disciplin. Gör vi de så blir de vinst ikväll. De är bara att släppa på bromsen nu och köra för fullt !

Intervju med Magnus Nyström

Jag ställde några frågor till expressens Magnus Nyström, och här är resultatet.

Hur ser du på att många av elitseriens stora namn lockas över till Ryssland?
- Jag var själv i Ryssland i samband med premiären. KHL är inte ett hot mot svensk hockey. Inte än. Några stjärnor kommer att lockas dit i stället för NHL, men någon massflykt blir det inte.

Vilken tycker du är elitseriens mest underskattade och överskattade spelare?
- Oscar Steen är en av elitseriens mest underskattade spelare. Mest överskattad av alla, svårt, men Andreas Holmqvist måste skärpa sig ordentligt.

Vad tror du om Rögles första år i elitserien?
- Det blir kvalserien. Med så få nyförvärv ska laget inte kunna klara sig bättre.

Vilket/vilka lag tycker du ser starkast ut i år?
- SM-guldet tar Frölunda, Färjestad eller HV 71.

Finns det nån speciell värvning som fått dig att lyfta på ögonbrynet under de senaste månaderna? (kan både vara positivt och negativt)
- Modos nye norrske trollkarl ser jag fram emot att se, förstås. Om Modo vill ha honom, måste han vara bra. Och han är en spännande spelartyp. Konstig värvning? Jere Myllynimei till Rögle. Hur kan Rögle vilja ha honom efter hans säsong i fjol.

12 eller 14 lag i elitserien? (Motivera dit svar.)
- 14 lag. I allsvenskan finns tre lag som hör hemma i elitserien: AIK, Malmö och Leksand.

Det har börjat pratas om lönetak i elitserien, vart står du i den frågan?
- Orealistsikt. Så länge andra ligor betalar fantasilöner. Sverige kan inte leva i sin egen lilla värld.

Vilket elitserie lag tycker du har den bästa arenan ?
- En fullsatt Foppa Arena slår allt.

Vad tror du om MoDo Hockeys lag i år ?
- Bättre än många tror. Gubbarna har mer att ge.

Ungefär hur många matcher ser du live per år ?
- Det blir drygt 100 matcher per säsong.  Elitserien, allsvenskan, landslag, NHL  och andra utländska ligor. Jag har världens bästa jobb.

Tack Magnus för att du ställde upp på denna intervju !

Lördags planeringen !

Imorgon är det dags för hemma premiär för MoDo mot Södertälje. Och jag hade tänkt att de skulle vara lite extra fart här på bloggen då.

Lördagens inlägg:

•  Intervju med Magnus Nyström
  • Försnack MoDo - Södeträlje
  • Eftersnack MoDo - Södertälje

En riktig skit kväll !

Då var premiär matchen över. Och den blev allt annat än trevlig för min del. Jag hade planerat att se matchen på datorn igenom Canal+. Men Canal+ allt annat än stabila servrar ställde till det totalt. För de första så tog de en kvart för att lyckas logga in på web-tv. Sedan tog det 30 minuter till innan det gick att få fram nån bild. Och när jag äntligen skulle få se matchen så möts man av resultatet 2-0. Men nu hade jag ju iallafall bild...... trodde jag. För på de två perioderna som återstod så gick de att se ca: 10 minuter, resten av tiden så krånglade servrarna. Så som ni kan förstå så blir de ingen matchkommentar från min sida.

Nu tar vi nya tag och laddar om inför lördagens match. Då hoppas jag att Canal+ och MoDo har fått ordning på grejerna.

Försnack inför Linköping - MoDo

ÄNTLIGEN är det dags för premiär. Det är bara några få timmar kvar innan det är dags för att bänka sig framför tv för att se årets första match. MoDo ställs mot ett Linköping som har prisats högt av många, medans det faktiskt är ganska få som tror på MoDo i år. Och jag tror de kan passa MoDo ganska bra att slå i underläge.

Målvakt:

Kedjorna:
Marko Tuokko - Oscar Steen - Mats Zuccarello Aasen
Ville Snellman - Andreas Molinder - Thomas Enström

Backar:
Jens Westin

Skönt att se är att Per Svartvadet får spela som center och inte ytterforward. Spelare som saknas är backen Tommy Wargh och Patric Yetman.

Nu börjar resan !

Avbrott i hockeyn !

Ta er lite tid nu och gå in på länken här nere och gör en god järning.

Äntligen !

Nu är väntan över....nästan iallafall. Som MoDoit så får jag vänta tills på torsdag innan MoDo spelar. Men självklart så kommer jag sitta bänkad framför teven ikväll kl.19:30 och se årets första match mellan Frölunda och HV71.

Nu kör vi !

Hemma är hemma

Årets första match i Swedbank arena gick som planerat. Efter en trög inledning av båda lagen så stod det 1-1 in i halva matchen. Sedan blev det proppen ur för MoDo. Mål efter mål kom och Luleå var helt borta i sista perioden. Slutresultatet skrevs till hela 7-1. Nu fick MoDo precis den där avslutningen jag hade önskat. Ett riktigt målkalas tror jag är den bästa avslutning man kan få. Iallafall så var det så säsongen 2006/2007, då fick MoDo samma avslutning med en 6-1 seger mot Luleå i sista matchen. Och hur det fick sen de vet ni reda. Nu sitter jag och hoppas att de ska gå lika bra i år igen .

Extra plus igår får Andreas Salomonsson som spelade sin första match för säsogen, han stod även för 1-1 målet. Sedan så kom Timander och Jonsson igång, både två satt ett mål var. Även Ville Snellman, Per Svartvadet och Magnus Wernblom lyckades plocka några poäng var igår.

Försäsongens viktigaste match

Med en vecka kvar till premiär matchen mot Linköping så har jag skruvat upp mina förväntningar på MoDo i kvällens match mot Luleå rejält. De är sista träningsmatchen och själklart skulle de känns bättre att komma till första seriematchen med en riktigt bra match i benen. Därför tycker jag att matchen ikväll är otroligt viktig, och som jag pratat om förut så vill jag få posetiva svar nu !

Rindell har åter igen blandat runt i kedjorna och backparen. Jag är fortfarande mycket kritisk till att han väljer att spela med Svartvadet som ytterforward. Följande kedjor och backpar spelar ikväll:

Pierre Hedin - Erik Persson

Spelare som saknas är : Andreas Salomonsson, Patrik Yetman och Fredrik Wargh.

Tipp Elitserien 2008/2009

1. Frölunda - De har värvat bra och kommer gå långt på Johan Holmqvist i målet.
2. MODO - Årets lag känns bättre än förra årets, då kom de 3:a.
3. Linköping - Linköping har växt sig starka de senaste åren och lär vara uppe i toppen även i år.
4. HV71 - Bättre än detta tror inte jag på.
5. Färjestad - Pengar är inte allt Loob...
6. Djurgården - Svår tippat lag.
7. Södertälje - Jag tror att Södertälje är redo att ta steget in i finrummet i år.
8. Timrå - Ett svagt lag helt enkelt.
--------------------
9. Skellefteå - Tyvärr så tror jag inte de klarar sig till slutspel i år.
10. Luleå - Sattsar man inget, så vinner man inget.
11. Rögle - Något mirakel tror jag inte vi kan vänta oss, men sist ska de väl ändå inte komma.
12. Brynäs - Inför nästa säsong tror jag vi inte kommer se till Brynäs i elitserien.

Tipp-SM 2008

Det är fortsatt svalt intresse för Tipp-SM tävlingen. Än så länge så är det bara två stycken som anmält sig. Så jag har valt att stänga tävlingen p.g.a det svala intresset.

Förlust mot Brynäs

Ja inte blev SCA cup vad jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig tre raka segrar, istället fick jag en vinst och två förluster. Matchen mot Brynäs igår förlorade MoDo med 2-1. Jag var bort rest hela dagen igår så jag har ingen större koll på matchen. Men av vad jag läst så ska MoDo ha gjort en halv hyfsad match som knappt får godkännt. MoDo vann även skotten i sista perioden med hela 20-5, och med de siffrorna så borde MoDo ha vunnit matchen.

Nu laddar vi om inför Lasses gäng Luleå den 11. Då borde väl ändå första segern mot ett elitserie lag komma, eller ?

Godkänn insatts mot Sundsvall

En välbehövlig seger tog MoDo ikväll mot Sundsvall. Men matchen började inte bra. Halvägs in i första perioden så tar Sundsvall ledningen efter en riktig tavla av Krizan. Efter målet så tar MoDo på sig många onödiga utvisningar och får nästan spela boxplay resten av säsongen. Rindell och Andersson hade nog mycket de ville säga sina spelare i period vilan. Och vist blev det resultat, för i andra perioden så körde MoDo över Sundsvall totalt. Inom loppet av nio minuter så gick MoDo från 1-0 till 1-4.

I tredje perioden så håller MoDo säkert i ledningen, men Sundsvall lyckas få in 2-4. MoDo tog sedan tag i taktpinnen och gjorde 2-5. Men Sundsvall gav sig inte och gjorde 3-5 med ca tre minuter kvar. Men en minut kvar drar MoDo på sig en utvisning och Sundsvall tar ut målvakten. Men istället för 4-5 så blev det 3-6 till MoDo istället.

Extra plus idag ska Mats Zuccarello-Asen ha. Han visade sin energi hela matchen och gjorde även två mål. Även Wernblom värkar vara i god form, han stod förövrigt för ett av målen. Sedan var det skönt att se Svartvadet på sin center plats igen. Beröm ska även de sju juniorerna som spelade ha. Ett extra plus till Victor Hedman.

Nu laddar vi om inför sista matchen mot Brynäs imorgon kl.13:00.

Följ MoDos match här !

För första gången i år så kan ni följa MoDos match direkt här på bloggen. Rapporteringen börjar kl.16:50.

Sundsvall - MoDo      3-6   (1-0 0-4 2-2)      Skott: 30 - 38        SLUT

Händelser:
Väntar på att kvällens kedjor skall presenteras...
Olof Lindqvist, Per Sondell och Thomas Öberg är kvällens dommare.
17:54 - Utvisning Magnus Holm / MoDo
19:35 - Wernblom kommer fri mot målvakten......men missar.
20:00 - Period 1 är över och MoDo har fått sämsta möjliga start på matchen.
-----------------------------------------------------------------------------------
Väntar på att period 2 ska börja....
00:00 - Då kör vi igen !
04:29 - Utvisning Ville Snellman /MoDo
04:29 - Game misconduct på Per-Åge Skröder även Niklas Sundström drog på sig en 10:a för snack.
07:45 - Straff till Sundsvall
07:45 -
Sundsvall skjuter straffen i stolpen
07:53 - Straff till MODO !
07:53 - Mats Zuccarello-Aasen lägger straffen...... OCH DE ÄR MÅL !
09:07 -
Utvisning Martin Romö / Sundsvall
10:39 - Oscar Steen gör mål i pp ! MODO har vänt matchen.
11:00 -
Sundsvall hänger inte med i MoDos tempo, ramlar nog in ett mål för MoDo snart igen
13:34 - Utvisning Jörgen Nordlöf / Sundsvall
14:39 - Mats Zuccarello-Aasen gör mål för MODO i pp ! MoDo har fått upp farten !
16:54 - Magnus Wernblom sätter 1-4 till MODO !
18:10 -
Problem med plexiglaset har uppstått
Väntar på att tredje perioden ska starta...
00:00 - Då kör vi igen !
05:15 - MoDo har startat tredje perioden bäst
06:55 - 2-4 till Sundsvall genom Niklas Granberg
08:52 -
Utvisning 2+20 game för Sundsvalls Fredrik Mannström
08:53 - Dommarna verkar ha lagt en låg toleransgrens för snack i denna match.
11:25 - MoDo ökar på ledningen till 2-5 efter ett självmål av en Sundsvalls back, Thomas Enström får målet !
17:08 - 3-5 till Sundsvall genom Nicklas Johansson
19:11 -
Utvisning Joakim Mattson / MoDo
19:11 - Sundsvall tar ut målvakten, spel 6 mot 4
19:22 - Marco Tuokko sätter spiken i kistan när han sätter 3-6 målet !
20:00 -
Matchen är slut och MoDo står som segrare. Jag återkommer med matchkommentarer senare unde kvällen !