SCA cup 2008

På onsdag åker MoDo ner till Sundsvall för att spela SCA cup. Och det är tre matcher på fyra dagar som gäller.

onsdag: Timrå - MoDo 4-0
fredag: Sundsvall - MoDo 3-6
lördag: Brynäs - MoDo 2-1


Det börjar nu dra ihop sig till premiär matchen mot Linköping med 18 september, så det är dags att lägga i högsta växeln nu. MoDo har spelat tre träningsmatcher hitils och laget har en bit kvar till rätta formen. Därför känns det som denna cup kommer vara mycket viktig. Jag hoppas att de sista bitarna faller på plats under de här tre matcherna.

Bröderna Sedin kommer hem !

Det var i torsdags morgon som man slog upp sport sidorna i lokaltidningen och möttes av de goda nyheterna att bröderna Sedin LOVAR att avsluta sina hockey karriärer i MoDo Hockey. Dok kommer det dröja några år innan vi får se Sedinarna i MoDo tröjan igen. Både Henrik och Daniel har mycke kvar att ge borta i NHL. Men vist känns det skönt måste jag säga att de redan nu går ut och säger att de kommer hem, sedan är det bara att hoppas att de inte får några skador på vägen dit som sätter stop för planerna. MoDo har många NHL proffs som sagt att de skulle vilja avsluta i MoDo, men av vad jag kan komma ihåg så är bröderna Sedin de ändå som lovat till 100% att de ska komma hem och spela i MoDo igen. Men jag tror även att Peter Forsberg kommer avsluta i MoDo OM han får ordning på sin fot, men även Foppa tror jag vill visa att han har mer att ge i NHL innan han vänder hem. Markus Näslund däremot är jag osäker på om han kommer avsluta i MoDo. Men jag hoppas att även han visar sin kärlek till moderklubben och vänder hem en dag och spelar i MoDo.


Dessa hockey "experter"

Jag läste om hur Tomas Ros tippar elitserien i år och hittar MoDo på en 6:e plats med motivering : "Modo kan få en jobbig säsong. Baserar det på att gubbarna i laget blivit ett år äldre, tröttare och mättare". Säsongen har inte änns börjat men redan har de börjas skrivas om att de äldre spelarna i MoDo är trötta och mätta. Jag blir så jäkla less på detta. Varje säsong så är det samma sak. Jag har mycket svårt att ta Ros på alvar när han är så dum att han tror att Svartvadet och c/o skulle spela om de var trötta och mätta. En riktig spelare som spelar för sin moderklubb blir aldrig mätt så länge han är ute på isen.

Klart !

Ja nu är den nya design klar. Istället för en röd/gul header så har jag valt att gå mer i "The heart of hockey" temat med rött, svart och vit. Nu är jag redo för en lång och härlig säsong !

Ursäkta röran...

... jag bygger om. De närmaste dagarna kommer jag bygga om lite här på bloggen. Det kan resultera i att bloggen ligger nere ibland, även vissa delar av bloggen kan vara borta ibland. Återkommer när "bygget" är helt klart.

Räkna med Krizan i vinter !

Allt pekar på att Krizan kommer bli första målvakt även denna säsong. Även om inte Rindell och Andersson vill säga rakt ut att Krizan kommer få förtroendet så märker man på intervjuerna att Krizan är nummer ett. Men Zajkowski kommer säkert få spela fler matcher än vad han gjort tidigare år. Sedan att Krizan skulle vara överviktig och "tvingad" till extra träning vet jag väl inte vad jag ska tro om. Enligt rapporter till MoDos hemsida så är Krizan i bättre form fysiskt än de tidigare säsongerna, och vi vet ju hur de gick då.

Bedrövligt MoDo !

Förlust med 5-3 mot Björklöven kan inte ses på nått annat sett än ett STORT misslyckande. Jag förstår inte hur man kan göra en sån plattmatch mot ett allsvenskt lag. Visst de är bara försäsong och de allsvenska lagen känner sig extra taggade när de får möta elitserie lag men MoDo ska inte kunna förlora. En liten förklaring kan kanske vara att MoDo fick ha tredje målisen Niklas Svedberg i mål. Vill inte skylla allt på han men han saknar den riktiga rutinen. Nä nu har Rindell nått att jobba på de närmsta veckorna. Och den 3 september vill jag se ett LAG som spelar mot Timrå.

MoDo körde över Lukko Rauma

MoDo gjorde vad som behövdes och vann med hela 6-3. Det var ett piggare MoDo som kom ut på banan. Och redan efter 32 sec så gjorde Tobias Forsberg 1-0. MoDo fortsatte sedan att spela säkert och det han även bli 2-0 innan perioden var över, och det var nyförvärvet Marco Tuokko som stod för det målet. Men i andra perioden så börjar MoDo att slarva mycket och bjuder in finnarna i matchen igen. Men drygt halvvägs in i andra så tar kedjan Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zuccarello-Aasen över matchen totalt. Både Skröder och Aesen gör sedan två mål var.
Zajkowski storspelade ända fram till sista perioden där han fick utgå p.g.a skada.


Från Luleå i norr till Rögle i söder

Jag har kollat runt på alla elitseriens hemsidor och satt betyg efter två punkter: Hur lätt de är att hitta viktig fakta och stil på hemsidan. Läs och kommentera !

Färjestad
Hitta fakta: 3 av 5
Stil : 1 av 5
Kommentar: Vad ska man säga ? Smaklöst helt enkelt, gör om gör rätt !

HV71
Hitta fakta: 3 av 5
Stil: 2 av 5
Kommentar: Jag gillar inte inramningen nått vidare. En smaksak helt enkelt !

Linköping
Hitta fakta: 4 av 5
Stil: 2 av 5
Kommentar: Alla lag behöver sponsorer men denna sida var mer reklam med Linköping än Linköping med reklam. Men extra plus till att de är enkelt att hitta den fakta man behöver.

Brynäs
Hitta fakta: 4 av 5
Stil: 3 av 5
Kommentar: Lätt att hitta info. Lite extra kul att man kan läsa intervjuer med samtliga spelare.

Djurgården
Hitta fakta: 4 av 5
Stil 4 av 5
Kommentar: Riktigt bra gjort !

Frölunda
Hitta fakta: 3 av 5
Stil: 2 av 5
Kommentar: Litet och klumpigt !

Luleå
Hitta fakta: 5 av 5
Stil: 3-4 av 5
Kommentar: Stilrent och snyggt. Enkelt att hitta fakta.

MoDo Hockey
Hitta fakta: Bedöms ej, som ni kanske kan förstå.
Stil: 4 av 5
Kommentar: Jag tycker MoDo har lyckats riktigt bra sen de byggde om sidan.

Rögle
Hitta fakta: 5 av 5
Stil 3 av 5
Kommentar:

Skellefteå
Hitta fakta: 5 av 5
Stil: 3 av 5
Kommentar: Lite för mycket "Las Vegas" blink.

Södertälje
Hitta fakta: 4 av 5
Stil: 4 av 5
Kommentar:

Timrå
Hitta fakta: 3 av 5
Stil: 1 av 5
Kommentar: Rena barnkalaset. Dags att hitta på nått nytt ?


MoDo vaskar om i femmorna

Imorgon möter MoDo de finska laget Rauman Lukko. Och efter 4-0 förlusten mot Skellefteå så väljer Rindell att ändra om lite i femmorna.

Målvakt:
Zajkowski

Backpar:
Mikko Kurvinen - Mattias Timander
Hans Jonsson - Per Hållberg
Pierre Hedin - Victor Hedman
Jens Westin - Marcus Jonsson

Kedjor:
Per Svartvadet - Fredrik Warg - Thomas Enström
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zucccarello Aasen
Tobias Forsberg - Oscar Steen - Magnus Wernblom
Marco Tuokko - Andreas Molinder - Ville Snellman

Andreas Salomonsson och Tommy Wargh dras med skadeproblem. Förövrigt så gillar jag inte att ha Svartvadet som ytterforward.  Han är efter Sundström MoDos bästa center så jag är förvånad över att han inte får spela center. Men det är Rindell som är tränare och jag tror nog han vet vad han gör. Kedjan med Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Mats Zucccarello Aasen tror jag kommer bli nått riktigt starkt. Sanna mina ord !

Trög inledning för MoDo

Ja nog hade jag förväntat mig något annat än en 4-0 förlust mot Skellefteå. Men man ska inte glömma att de var första matchen och att grabbarna har en riktigt tuff tränings vecka i benen. Trots förlusten så fick vi några goda besked ändå. Krizan storspelade och räddade 36 av 40 skott. Även nyförvärven Snellman, Kurvinen och Zuccarello-Aasen var pigga. Nu väntar finska Lukko Rauman nästa match och då förväntar jag mig ett helt annat MoDo på banan. Och är jag orolig ? Nä.

Krizan i god form

Det har rycktas om att Krizan skulle ha varit otränad och överviktig när han kom tillbaka till MoDo i år. Men så är läget INTE, utan Krizan kom tillbaka till MoDo i år bättre tränad än tidigare säsonger. Han kommer även vara den målvakt som får stå första matchen mot Skellefteå imorgon. Och förövrigt så tror jag redan nu att det blir Krizan som blir första målvakt även i år. Dok tror jag Rindell kommer släppa in Zajkowski mer. Zajkowski har tränat riktigt hårt inför den här säsongen och han är värd att få några matcher i kroppen i mellan åt.

Rindell har börjat format laget

Redan idag så är de klar vilka som ska spela med vilka i tisdagens träningsmatch mot Skellefteå i Umeå. Och Harri Lindell bjuder på många överaskningar måste jag säga. Följade kedjor har Rindell satt ihop:

Per-Åge Skröder - Fredrik Warg - Thomas Enström
Tobias Forsberg - Andreas Molinder - Ville Snellman
Marco Tuokko - Oscar Steen - Mats Zuccarello Aaasen
Per Svartvadet - Niklas Sundström - Magnus Wernblom

Och följande backpar spelar:

Pierre Hedin - Victor Hedman
Hans Jonsson - Per Hållberg
Mikko Kurvinen - Mattias Timander
Marcus Jonsson - Jens Westin

Som ni ser har Rindell stuvat om rejält i kedjorna. Svartvadet ute på kanten ska bli intressant att följa, samt Andreas Molinder som tränat stenhårt inför den här säsongen. På målvakts sidan så är de inte bestämt än vilken som kommer bli första målis utan Krizan och Zajkowski delar på matcherna nu i början.

Kvällstidnings godis

Ja det har skrivigts mycket om MoDo Hockeys Oscar Stenn dom senaste dagarna. Och jag vill inte försvara det Steen har gjort. Men jag tycker det är löjligt av tidningarna att göra en sån stor grej av det hela. Steen har inte fått nån anmälning på sig efter det inträffade och sen vet vi ju alla hur ordningsvakter kan vara. Det finns fullt av ordnings idioter som ställer till med mer bråk än nytta.

Icebreakers krossade Luleå !

Idag var Foppa och c/o uppe i Luleå för att spela säsongens första match för Icebreakers. Och publiken bjöds på en riktigt målfest. Icebreakers vann tillsist med hela 11-4. Men vad gör de, när 100 tals barn har fått uppleva ja kanske sin bästa dag i sitt liv. Det finns säker de som tycker att ett elitserielag inte ska förlora med dom siffrorna. Men jag vet inte om jag vill kalla det nån träningsmatch precis. Båda lagen går ut på banan med en uppgift - bjud på bra underhållning. Och det värkar de ha gjort också av vad jag har läst.


Truppen 2009/2010

Målvakter:
Michael Zajkowski (utlånad till Sundsvall hockey)
Niklas Svedberg
Roman Malek

Backar:
Jens Westin
Mattias Timander
Hans Jonsson
Per Hållberg
Daniel Sondell
Alexander Bonsaksen
Hannu Pikkarainen
Tomas Mojzis


Forwards:
Per-Åge Skröder
Thomas Enström
Marco Tuokko
Andreas Salomonsson
Oscar Steen
Niklas Sundström
Andreas Molinder
Mats Zuccarello Aasen
Per Svartvadet
Kristian Forsberg
Josh Green
Magnus Häggström
Morten Madsen

Tränare:
Miloslav Horava
ass. Thomas Steen
målvaktstränare: Tomas Bjuhr

text
= kontrakt går ut.
text = ny !


Ny dag och ny intervju !

God morgon !
Idag söndag så är det en HV71 tokig tjej som har fått svarat på några frågor. Här kommer de :

Vilket lag tycker du har värvat bäst sämst hittills?
Svar: Ska jag vara ärlig har jag inte en sån stor koll på värvningarna i de andra lagen i år. Men spontant så tycker jag att Frölunda värvat bäst. Luleås värvningar är jag tveksam till.
 
HV71 har tappat många tunga namn. Tycker du att årets lag är svagare än förra säsongens?
Svar: Jag tycker att årets lag är svagare men bredare. Backsidan är svagare eftersom Åkerman lämnat, och han är oersättlig. På forwardssidan är det svårt att säga eftersom vi inte vet hur de nya spelarna kan ersätta Jämtin och Ledin. Jag tycker dock att det är bra att HV har gett många juniorer A-lagskontrakt. Det kommer löna sig i framtiden.
 
Hur ser du på att den ryska ligan lyckas locka över många av Elitseriens stora namn?
Svar: Givetvis tråkigt, men inte något jag orkar bry mig om eftersom jag inte kan påverka det.
 
Vad tror du om årets elitserie? Tror du den blir lika jämn som förra året?
Svar: Nej, jag tror att det kommer vara större skillnad mellan toppen och botten.
 
12 eller 14 lag i Elitserien?
Svar: 12 lag. Jag tycker att bottenlagen i Elitserien är för dåliga redan nu och det skulle bara bli värre med ytterligare två lag.
 
Finns det någon spelare i HV71 du vill flagga lite extra för?
Svar: Mattias Tedenby. Han imponerade på mig i de matcherna han spelade förra året och kommer förhoppningsvis bara bli bättre. Teemu Laine ska också bli spännande att se.
 
Ungefär var i tabellen förväntar du dig att HV71 kommer hamna?
Svar: Jag förväntar mig såklart att de kommer hamna topp 4. Annars är det en stor besvikelse. Jag tror dock inte att de kommer vinna serien i år. Det är svårt att göra det två år i rad.


Tack Therese för att du ställde upp ! Och lycka till med ditt bloggande i vinter !

Intervju med Lasse från Luleå !

Jag ber om ursäkt för att den intervju som jag utlovat idag kommer så pass sent. Men jag har haft fullt upp hela dagen med match och grejor. Men här kommer den, bättre sent än aldrig som det heter.


Hur ser du på att den ryska ligan lyckas locka över många av elitseriens stora namn?

 Jag är inte lika oroad som vissa men inte lika road som andra. Det är tidens tand och vi kommer alltid att vända oss dit där pengarna finns. Det gäller inte bara hockey. Och kan vi kamma hem lite stålar till elitserien så är det väl ok. Och spelarna som försvinner är ju inte så himla många och ger plats åt andra, gärna juniorer och spelare från AS. Att det sedan "snos" lirare från andra ligor som skulle kunnat lira i ES... Ja det får vi nog ta. På sikt hoppas och tror jag att det höjer kvalitén på svensk hockey...


Vad tror du om årets elitserie? Tror du den blir lika jämn som förra året ?

 Så jämn kan nog ingen serie bli tänkte jag innan kvalserien poppade upp i minnet. Men jämn, ja. Dock ingen som rycker som HV gjorde förra året. Kanske en trio som drar ifrån lite och blir "klara" före dom andra. - HV, Frölunda och ngn mer... Säg FBK. Sedan är jag rädd för att det kan bli en nedre halva precis som i fjol. Ja som nästan alla år. Frölunda undrar jag dock om dom pallar trycket.


Har du någon spelare som du skulle vilja flagga lite extra för i Luleå?

 Flaggade för Kim Karlsson Bergman förra året och han är nog värd att hålla koll på i år också. Om han nu får chansen. Kristoffer Berglund från Löven kommer många titta på. Och om knät inte hämmar honom kommer Micke Lidhammar att vara en attraktion i vinter. Får du chansen så kolla även juniorerna Johannes Thornberg J 20 och Daniel Mannberg J 18. Den sistnämnde får vi väl inte se "den närmsta" veckan men lägg namnet på minnet.


Ungefär vart i tabellen förväntar du dig att Luleå kommer hamna ?

 Etta så klart... Nej visst vill man ha ett slagkraftigt lag men så bra är vi nog inte men inte ska vi bli tolva i alla fall. Jag tippade en sjundeplats i ett tips nyligen. Det vore helt ok. Men jag blir väl idiotförklarad om jag står för den tippningen. Säg 9:a så blir alla lagom upprörda...


Om du fick välja en spelare som skulle komma till Luleå vilken skulle de vara ?

 Oh fy f... Jag tar en tänkbar "hemvändare" bland många, hoppar över Karl Fabricius, Per Ledin och Niklas Wallin till förmån för det största vi exporterat från Luleå. Homer... Tomas Holmström... Ska vi välja en tillgänglig så passar jag nog helst på den frågan, men vi behöver nog ett par backar och en forward till?


12 eller 14 lag i elitserien ? Motivera ditt svar.

 14 lag. För mig finns inget annat. Kanske tom 16. Detta för att bevara intresset och hålla drömmen vid liv för alla som inte har nära till eller bor i en storstadsregion. Jag är dessutom helt övertygad om att vi har material så det räcker både på och på sidan om isen. Både spelare och publik mao. Sponsorer... Där kan det knaka lite, men jag tror att med rätt marknadsföring kan det gå vägen. Kolla Leksand. Sen finns ju alltid hotet om en europaliga el likn. Men 14 lag, absolut. Alternativt en EU-liga och en svenskliga under den... Ojojoj... Möjligheterna är oändliga och vi ligger fortfarande sååå långt efter det gröna fältets schack, fotbollen. Men ryssarna kanske är rätt medicin för hockeyn... NHL har ju bara lyckats på hemmaplan så att säga medan ryssarna, ja dom betalar ju för sig. Jag skulle inte backa på 14 lag redan i höst...


Vilka/vilket lag tycker du har värvat bäst/sämst hitills ?

 Frölunda verkar ju plocka trädet tomt. Men det finns ju fortfarande att hämta godbitar så jag hoppas lite halvnaivt att bästa värvningarna inte är gjorda än och att dom hamnar i Luleå. Och i ärlighetens namn så är det väl inte värvningarna som hetsar upp en. Det är förlusterna. Man behöver inte bli bättre i år för att bli bättre om du är med. Andra lag tappar, och håller man sin nivå... Ja då har man "värvat" bra.

Tillsist så vill jag tacka Lasse för att han ställde upp. Lycka till med ditt bloggande !


säsongen 2008/2009

Äntligen, snart är den här. Elitserien 2008/2009. Efter en lång och skön sommar så börjar hockey-Sverige att vakna till liv igen. Is premiärerna för lagen närmar sig och nya mål målas upp hos våra hockey föreningar. Många lag i elitserien har värvat friskt under sommaren, samtidigt som visa lag har tappat många spelare. Frölunda är ett av lagen som jag tror kommer vara ett stort hot den kommande säsongen. Men som vi vet så vinner man inte guld bara för att man har bäst spelare på pappret. Spelarna måste kunna spela med varandra och sätta laget före jaget. Ett lag som jag tror på i år är Rögle, inte i toppen i tabellen men runt en åttonde/nionde plats skulle jag tro att de hamnar. För som nykomlingar så sätts nästan alltid laget före jaget. HV71 har tappat många viktiga spelare och jag tror de kan komma att hamna i mitten av tabellen.

Om jag ska se till MoDo Hockey så har jag höga förväntningar. Jag tycker laget har förstärkts riktigt bra men många intressanta namn. Och det är väl inget att sticka under stolen med att jag självklart sätter som mål att laget ska nå till final. Sedan vet vi att allt kan hända i hockey.


Då kör vi !

Efter en lång semester så är den äntligen tillbaka - blogg säsongen !

För er alla nya läsare så ska jag kanske berätta lite om mitt bloggande. Jag bloggar om MoDo Hockey som ni nog redan har märkt. Jag bloggade även förra säsongen men då bloggade jag ifrån Aftonbladets bloggportal. Men efter att ha tröttnat på dess sega servrar under högsäsongen så valde jag att inför den kommande säsongen blogga härifrån istället. Jag hälsar gammla och nya läsare välkommen till min nya blogg !

Schemat för de kommande dagarna:
Fredag:
Några förord från mig inför den kommande säsongen.
Lördag: Intervju med Lasse (http://battrehockey.wordpress.com/)
Söndag: Intervju med Therese (http://blogg.aftonbladet.se/5326/)
Måndag: Intervju med "överraskning" (Inställd p.g.a förseningar)

RSS 2.0