HV71 - MODO

Period 1
Matchen har börjat tungt för MoDo. Man åker på 1-0 ganska tidigt efter en markeringsmiss, och 2-0 kommer när MoDo gör ett pinsamt dåligt byte. Annars så har 5 mot 5 spelet varit jämt, och HV71 har helt enkelt tagit vara på de två misstag som MoDo gjorde under första perioden. Sedan så har MoDo inte kunnat kommit in så bra i matchen efter som de drar på sig utvisning på utvisning, och de måste bli bättre till andra perioden. Och sedan måste jag ju bara få gnälla lite på Per Ledin som bjöd på årets filmning i slutet av perioden, det är lika roligt varje gång då en kille som åkt skridskor sen han varit 6 år faller som en älg kalv på hal is. Fast domarna verkar ju gå på det iallafall...

Nej nu får de ta och hålla sig ifrån utvisningsbåset så ska det här nog gå bra !

Period 2
MoDo fick två power play inom de första sex minuterarna där man skapade bra tryck stundtals och det var MoDos period första tio. Sedan så tar HV igen lite och det bjuds på lite slarvig hockey från båda håll, men ca 14 minuter in så kliver Peter Forsberg fram bakom Liv och tar sig in framför mål och trycker upp den i krysset, och aldrig har jag sett ett sånt stillastående HV försvar, snacka om att ingen var med i svängarna där. Sånna mål gör bara Peter Forsberg. Och efter målet så öste MoDo på bra och var mycket nära 2-2, men 2-1 stod sig perioden ut.

Förövrigt så spelar Niklas Svedberg sin första match i målet idag och har gjort det riktigt bra.

Period 3
Det blev en riktigt sur förlust med 3-1 efter att MoDo även i tredje perioden ägde spelet den mesta av tiden, därför kom 3-1 målet som en riktigt kalldusch. Men men det är bara att ta nya tag och trots förlusten så kan MoDo ta med sig andra och tredje perioden där de hade riktigt bra tryck långa stunder.

Tuff borta match väntar

Ikväll väntar en tuff borta match för MoDos del. Man möter ett redan formstarkt HV71. Samtidigt som MoDo står utan Mattias Timander, Per Hållbeg och Daniel Sondell som alla tre missar kvällens match. Även Niklas Sundström blir borta ikväll, men han spelar troligtvis på torsdag hemma mot Brynäs. Förövrigt så är det samma lag som mot Djurgården senast. Och det är samma sak som gäller den här matchen, full fokus från målvakt till anfall. Då ska vi ta minst ett poäng ikväll.

Säsongens första poäng

Kvällens huvudperson nere i ett fullsatt Hoven igår stavas P-e-t-e-r F-o-r-s-b-e-r-g ! ! !
Ja han var verkligen inblandat i allt och då menar jag allt igår mot Djurgården. Foppa blev utvisad och i det power playet tog Djurgården ledningen med 1-0, Foppa slog årets pass fram till Häggström som resulterade i 1-1 för MoDo, och det var Foppa som klev fram och avgjorde matchen med sitt 2-1 mål en bit in i förlängningen. Och att han varit borta från hockeyn så läge som han har gjort syns knappt, och nu hoppas jag att ha väljer att förlänga med MoDo resten av säsongen, för en spelare som Foppa skulle vara guld värt för MoDo.
Förövrigt så bjöds det på en underhållande match igår, båda lagen kämpade och tacklades över hela banan, och Malek spelade riktigt stabilt där bak.

Ny match !

Idag kl.16:00 spelar MoDo säsongens andra match, och denna gång är det mot Djurgården nere på Hovet. Och jag hoppas att få se ett helt annat MoDo än mot Frölunda senast, för den insatsen duger helt enkelt inte. Och jag tror vi kommer få se ett helt annat MoDo idag. Förra matchen så funkade inte försvarsspelet lika 100% som tidigare, men det tror jag det kommer göra idag. Malek gjorde en riktigt bra match mot Frölunda innan han släppte in 2-3 och 2-4, och några såna misstag tror jag han knappast kommer göra idag. Djurgården som mötte HV71 förra matchen släppte in mål efter mål, så om MoDo han behålla sitt försvarsspel och få igång fler spelare i anfallen så tror jag på en trevlig afton som MoDoit.

Förlust i premiären

Förlust blev det med 2-4 mot Frölunda, i en match som svängde lite fram och tillbaka, dok så vart det väl lite väl mycket åt Frölundas håll måste jag erkänna. Och mycket hade med alla utvisningar att göra, för matchen var knappast så ful som domare Andersson verkade tycka. Sedan är det synd att Malek som gör en riktigt bra början av matchen måste släppa både 2-3 och 2-4 målet som var lite väl enkla. Men det är inget att hänga upp sig för utan nu är det nya tag mot Djurgården på lördag, och då hoppas jag att premiär nerverna är borta.

Förövrigt så gjorde Peter Forsberg en godkänn insatts igår, och extra plus blir de efter 1-0 målet som just Forsberg gjorde.

Då kör vi !

Ikväll börjar allvaret på riktigt, efter ett gäng spelade träningsmatcher så är det äntligen dags för premiär matchen mot Frölunda. Och vad passar bättre än att matchen spelas hemma i Swedbank Arena och att självaste Peter Forsberg ska vara med, en nyhet som slog ner som en bomb i hockey Sverige igår, och som MoDoit så går man omkring med ett leende på läpparna. Jag förväntar mig inga stordåd från Foppa ikväll, men det är grymt kul att få se nummer 21 i en MoDo tröja på isen igen, sedan är jag övertygad om att han kan lyfta många yngre spelare i laget. Förövrigt så väntar en tuff match för MoDo då favorit tippade Frölunda kommer på besök, och det gäller att det är full fart från start från MoDos sida. Försvarsspelet har funkat riktigt bra under försäsongen så den biten är jag inte orolig över. Men anfallsspelet har varit lite sämre de senaste matcherna, så jag hoppas MoDo har fått ordning på det under veckan som varit. För har dom fått det så tror jag MoDo har stora chanser att vinna ikväll.

Swedbank Arena ikväll 19:00

Förlust mot Luleå

Inte fick vi de svar jag hade hoppas på igår mot Luleå, det försvarsspel som funkat kanon tidigare funkade plötsligt inte lika bra. Dok var det väl ingen jätte katastrof precis, men enligt rapporterna så slarvade man lite med att hjälpa Malek runt målet. Sedan så fortsätter anfallsspelet att krångla lite. Och precis som tidigare så skjuter man för lite. Så de finns lite detaljer att jobba på i veckar framför oss. Men jag är övertygad om att de är ett helt annat MoDo vi kommer få se nästa torsdag mot Frölunda.

Sista försäsongsmatchen

Ikväll kl.19:00 spelar MoDo sin sista träningsmatch innan hemma premiären mot Frölunda nästa vecka. Och för motståndet står Luleå hockey för andra gången den här säsongen. Sist lagen möttes så vann MoDo med hela 7-1, men så stora siffror tror jag det inte kommer bli den här gången. Och inför kvällens match så kan MoDo ställa upp med nästan en skadefri trupp. De som saknas är långtids skadade Marco Tuokko och Niklas Sundström som håller på med sin rehab träning. Så självklart hoppas man få positiva besked spelmässigt ikväll nu när det är så nära premiären.

Elitserien 2009/2010

Då har det blivigt dags för den årliga tabell tippningen. Och efter 55 spelade omgångar tror jag att tabellen kommer se ut så här.

1. Frölunda Har inte imponerat på försäsongen, men har ett intressant lag på pappret.
2. Linköping Dyra utgifter håller på att knäcka föreningen, men de håller nog i toppen i år iallafall.
3. HV71 Tror laget kommer få problem med bråkstakarna, men uppe i toppen handlar de nog.
4. MODO Försäsongen har sett riktigt bra ut, och gubbarna har visat att de är att räkna med i år.
5. Luleå Intressanta värvningar som kommer lyfta laget helt klart.
6. Färjestad Känns inte som nått topp lag i år.
7. Djurgården Har visat på försäsongen att de är att räkna med, men högre än 7:a blir de nog inte.
8. Skellefteå Svår placerat lag, men tror på slutspel iallafall.
--------------------
9. Timrå
Har tappat många bra spelare, och slutspel känns inte troligt.
10. Brynäs
11.Rögle

12. Södertälje Helt klart elitseriens sämsta lag på pappret…

Lite kommentarer kommer senare.

TV-pucken

Ångermanlands landskapslag har tagit sig vidare till kvartsfinal, en kvartsfinal som spelas ikväll kl.19:45 mot Göteborg. Matchen sänds på SVT 24, och även på SVT play. MoDo hockey har inte mindre än 11 spelare med från ungdomssektionen i årets TV-pucken lag. Även div 1 spelande AIK hockey Härnösand har en hög spelare med i årets upplaga, mer bestämt 4 stycken.

Förlust mot Skellefteå

MoDo föll mot Skellefteå efter en av laget mindre bra matcher denna säsong. Slutresultatet blev 3-2 mycket tack vara MoDos försvarsspel och Malek i målet. Annars var det inte mycket som var bra från MoDos sida, skotten slutade hela 31-13 till Skellefteå. Men försäsong är försäsong så vi ska inte dra allt för höga växlar av detta utan det är bara att glömma och träna vidare. MoDo har nu en match kvar på försäsongen mot Luleå.

Dags för match igen

Efter några dagars vanlig träning så är det åter igen för match för MoDo, men den här gången handlar det inte om nån cup. Utan MoDo möter Skellefteå i en vanlig träningsmatch i Strömsund. MoDo hade tänkt att matcha ett lag som var så likt som möjligt premiärlaget, men eftersom Mattias Timander, Per-Åge Slröder och Niklas Sundström saknas så blir de lite ändringar, plus att ännu en junior får chansen att vissa upp sig i A-laget. Klart är iallafall att Malek står.

MoDo har mött Skellefteå en gång tidigare iår och då gick MoDo vinnande ur striden med en 4-1 seger hemma i Swedbank arena. Men det blir nog tuffare idag, nu har båda lagen hunnit spela några matcher var så de lär bli lite finare spel än förra gången. Jag tror MoDo har bra chanser att ta hem det här ikväll även om Per-Åge Skröder få ses som ett tungt avbrott. Men träningsmatcher är träningsmatcher så inga poäng står ju på spel, därför hoppas jag att MoDo vågar spela ut ikväll och få igång anfallsspelet bättre och göra lite mål. Samtidigt som försvarsspelet måste fortsätta att funka lika bra som tidigare. Klarar MoDo detta så tror jag laget åker hem med en 4-2 seger.

Inga nya spelare till MoDo

Idag går MoDos styrelse ut och säger att inga nya spelare väntas till truppen innan säsongen drar igång. Så de där 1-2 forwards som sportchef Fredrik Andersson pratat om den senaste tiden, verkar ha runnit ut i sanden. Något som får mig att sänka betyget för Anderssons insatts hittills iallafall. Och anledningen till det är väl att jag tycker att MoDo har en för tunn trupp, och speciellt på forwardssidan. När det gäller målvakter och backarna är jag nöjd med hur det ser ut nu. Men på forwardssidan tycker jag det är alldeles för tunt. Det räcker med att 1-2 spelare skadar sig så ser femmorna inte alls lika bra ut längre. Så nu är det bara att hoppas att truppen får hålla sig skadefri tills styrelsen öppnar plånboken igen. Sedan ska vi inte ta ifrån de yngre spelarna någon ära, utan de har gjort en riktigt bra försäsong precis som de äldre lirarna gjort. Men samtidigt så är de yngre spelarna under utveckling så visst vore det trevligt med en forwards till som är ett mer prövat kort.

Intervju med Magnus Nyström

Den utlovade intervjun är nu klar, och det är ingen annan än Expressens expert Magnus Nyström som jag fått äran att ställa några frågor.

Vad tror du om årets elitseriesäsong just nu, blir den lika jämn som förra året ?
- Det tror jag. Förutom att SSK och Rögle riskerar att halka efter ganska snabbt.

Vilket/vilka lag tror du kommer överaska mest  ?
- Djurgården blir bra. Går absolut till slutspel.

Vad tror du om Modos chanser i år, som det ser ut just nu ?
- Också ett slutspelslag, såklart. Allt annat vore en jätteskräll.

Vilken av elitseriens arenor besöker du helst, och varför ?
- Foppa Arena, som jag kallar den är Sveriges tjusigaste hockeyarena. men klacken och ljudvolymen i Ängelholm är svårslagen.

12 eller 14 lag i Elitserien?
- Gärna 14. Leksand, Malmö och AIK skulle jag gärna se i elitserien.

Vad tycker du om Loobs idé med en nordisk liga ?
- Utveckla Champions Leauge i stället.

Vilka/vilket lag tycker du har värvat bäst/sämst hittills ?
- Luleå har värvat bra. Färjestad måste värva mer - i alla fall om man ska försvara sitt guld. Och Rögle - har det laget värvat överhuvudtaget?

Vilken tycker du är elitseriens mest underskattade och överskattade spelare?
- Oj, många namn att välja bland. Oscar Steen har jag alltid tyckt är lite underskattad. Andreas Falk har också varit det. Linköpings tjecker är överskattade.

Vilket/vilka lag tycker du ser starkast ut i år?
- Jag tror på en SM-final mellan Frölunda och HV 71.

Finns det någon speciell värvning som fått dig att lyfta på ögonbrynet under de senaste månaderna?
- Alla hemvändare är förstås kul - synd bara att inte Markus Näslund och Foppa återförenas i Modo. Då hade det blivit många resor till Ö-vik.

Intervju

Ännu en intervju är på väg in här på bloggen. Den kommer troligen ut här på bloggen imorgon kväll.

Tre Kronor - Finland

Jag har bänkat mig framför Tvn för att följa Tre Kronors match mot Finland. Och trots att det bara spelats 10 minuter så ligger Sverige under med 0-3 !!! Riktigt dålig spel av Sverige så här långt.

Uppdaterad 14:23

Sverige får power play, dok har Sverige inte övertygat tidigare i 5 mot 4.

Uppdaterad 14:27

Finland är fulltaget och ett fri läge är det hetaste läget Sverige skapar under pp.

Uppdaterad 14:28
Finland gör 0-4 !!! Och Tellqvist har gjort sitt i matchen för idag och Holmqvist byts in.

Uppdaterad 14:30
Sverige reduserar efter skott av Axelsson i krysset. 1-4 nu.

Uppdaterad 14:33
Sverige får avsluta perioden i spel 5 mot 4

Uppdaterad 14:36
Första perioden är nu slut och Finland leder med 1-4.

Uppdaterad 14:53
Andra perioden är igång. Holmqvist har börjat stabillt.

Uppdaterad 14:56
Sverige skapar tryck hos finländarna utan att få in pucken.

Uppdaterad 15:03
Sverige åker på en utvisning.

Uppdaterad 15:06
Sverige dödar utvisningen enkelt.

Uppdaterad 15:07
Omark bjuder på ett fantastikst konstnummer. Ett Sverige mål ligger i luften !

Uppdaterad 15:09
Sverige får spela 5 mot 4.

Uppdaterad 15:15
Finland klarar av Sveriges powerplay. Men sekunderna senare så gör AXELSSON 2-4 till Sverige !

Uppdaterad 15:16
Sverige får ännu ett powerplay. 3-4 nu och det är match på allvar igen.

Uppdaterad 15:19
Inget mål blev det för Sverige. Finland försvarade sig bra och dödade utvisningen ganska enkelt.

Uppdaterad 15:25
Andra perioden är slut och Finland leder med 2-4. Sverige har gjort en betydligt bättre andra period än första.

Uppdaterad 15:43
Sista perioden är igång !

Uppdaterad 15:47
2-5 till Finland och där är matchen nog över.

Uppdaterad 15:48
Pinsamt försvarsspel i Sverige åter igen och 2-6 är ett faktum...

Uppdaterad 15:50
Wikegård gör ett knepigt uttalande när han säger att Finland haft 5-6 målchanser när de gjort 6 mål... Wikegård har lyckas igen !

Uppdaterad 15:52
Självmål av Sverige. 2-7 till Finland nu.

Uppdaterad 15:56
Sverige drar på sig en utvisning.

Uppdaterad 15:58
Riktigt nära 2-8 till Finland men Holmqvist räddar. Sekundrarna senare drar Finland på sig en utvisning. Spel 4 mot 4 nu.

Uppdaterad 16:00
2-8 till Finland efter ett snyggt skott rakt upp i krysset. Vart är Sveriges spelare ?

Uppdaterad 16:14
Matchen är slut och Finland vinner med 3-8. Och det finns bara ett ord att säga om Sverige idag och det är: pinsamt.

MoDo vände och vann

0-2 till Brynäs efter första perioden blev 3-2 till MoDo efter 60 minuters spel. Och Niklas Svedberg fick sin "nolla" spräckt i och med Brynäs 1-0 mål, intressant att se att tränarna valde att ge Svedberg chansen att så igen. Och även om de blev två mål i baken så låter det som att han gjort en bra insatts. Så helt klart har Malek fått hård konkurrans om första spaden i vinter. MoDos målskyttar igår blev Andreas Salomonsson, Simon Hermansson och Oscar Steen. Steen gjorde även assist på Salomonssons mål.

Ny "nolla" för Svedberg

MoDo gick som segrare ur matchen mot Sundsvall ikväll. Efter 60 minuters spel så skrevs slutresultatet till 0-1, och som jag skrev tidigare så var det Magnus Häggström som gjorde matchens ända mål. Värt att notera är att Niklas Svedberg höll nollan åter igen, detta var hans tredje nolla på tre spelade matcher, vilket ser mycket lovande ut för framtiden. Annars så verkar det inte ha varit nån höjdar match från nått av lagen, slarvigt spel verkar ha speglat matchbilden rakt igenom. Men från MoDo lägret så låter det som att Pikkarainen och Steen fortsättar att utmärka sig. Även det låter riktigt bra inför fortsättningen.

Nu väntar ny match imorgon, och då är det serie kollegan Brynäs som står för motståndet.

Just nu: Sundsvall - MoDo 0-1

MoDo spelar just nu sin andra match i SCA cup nere i Sundsvall, och det är just Sundsvall som MoDo möter och leder mot med 0-1. Och det är Magnus Häggström som sett bra ut de senaste matcherna som gjort MoDos mål på pass från Per-Åge Skröder. Och det är Niklas Svedberg som vaktar kassen ikväll, och än så länge håller han nollan.

Förlust mot Timrå

Ett trött och ungt MoDo kunde inte stå emot ett piggt Timrå ikväll, och förlusten skrevs till 5-2. MoDos mål gjordes av Per-Åge Skröder och Kristian Forsberg, annars låter det som att de var Timrås kväll ikväll, en sak som är bra tycker jag ändå är att några nya spelare fick chansen att prova på A-lags spel.

Ungt MoDo åker till Timrå

Ikväll börjar SCA cup för MoDos del, och första matchen blir mot Timrå ik. En match båda lagen och inte minns vi supportrar vill gå vinnande ur. MoDo kommer till spel med ett sargat lag. Det saknas hela nio spelare från A-lags truppen. Mattias Timander, Hans Jonsson, Per Hållberg och Stefan Espeland, samt forwards Marco Tuokko, Niklas Sundström, Andreas Salomonsson och Per Svartvadet blir borta från spel. Så MoDo har tagit in några J-20 spelare som får visa vad de går för. Samt för de yngre spelarna som inte är skadade chansen att kliva fram precis som mot Luleå senast.