Intervju med Lasse

Jag tog kontakt med den Luleå tokiga Lasse som ni även känner igen från "Bättre hockey". Jag frågade om de gick bra med en intervju och självklart gick de bra. Lasses egen blogg hittar ni här.

12 eller 14 lag i Elitserien?

14. Den frågan har stötts & blötts tillräckligt nu. Underlag tror jag finns både publikt och ekonomiskt. Dom som tror att spelarmaterialet inte räcker kan ju fundera över uteblivna stjärnor i ES som säkerligen sänker kvaliteten något men jämnar ut det hela då yngre förmågor då nästan måste in. På kort sikt säkert en stor omställning men redan säsong två tror jag att vi glömt bort 12-lags serien...


Vad tycker du om Loobs idé med en nordisk liga ?

Men kanon... Eller..? Jo som komplement, men inte som huvudliga. Jag och många med mig vill ha en Svensk Elitserie och än så länge är patriotismen så stor att ett SM-guld låter bättre än ett Nordiskt ligaguld el. likn. Sedan kan man ju alltid fundera över ekonomiska aspekter. Men hjärtat säger... Elitserie...


Vilka/vilket lag tycker du har värvat bäst/sämst hittills ?

Svårt att säga men Luleå verkar ligga bra till även om man ser att lag som Frölunda och Linköping som vanligt ser starka ut. Det kluriga är väl "turbulensen" i Färjestad vilket jag ser mer som en mediahype. Man byter några spelare och det gör väl dom flesta lag... Linköping värvar "hem" Norrena vilket kan visa sig vara guld värt.

Många lag har idag platser tomma och det kan ju vara den sista pusselbiten som gör om det är bra eller halvbra värvat.


Vad tycker du om Luleås lag i år ?

Det ser mycket spännande ut. Man bestal oss på sillyn men å andra sidan sparar vi en del lugnande och visst är det skönt att få alla på plats redan från start. A2 kan bli ett utropstecken men även gurkorna kan bli klart sevärda och visa sig vara en riktig klassvärvning. I vanlig ordning plockar vi upp någon/några juniorer och den sista är nog inte klar än.

Målvaktssidan ser onekligen spännande ut utan att för den skull tro på mirakel. Men kommer Modig hålla och tar Anders Nilsson spaden redan från start?

Backarna ser tunna ut men växer nog fort in i det hela. Minns Krille Berglunds trevande inledning på säsongen som slutade med ett stort...!

J2 - Johnsson & Jonsson kan vara dom som ger oss respekten ute på isen medan Frallan är ett oskrivet hockeykort. Styrman blir kul att se med den rutin han nu har i jämförelse med förra året.

Framåt onekligen ett tapp av Omark & Harju men vi har ju fyllt på både med spelare och rutin... A2 dom givna rubrikmakarna medan Olausson/Ahrlbrandt kan både flippa eller floppa men ge dom chansen en 10 - 15 omgångar innan vi splittrar dom. Jonte trivs verkligen här nu och vill väl visa vad han kan... En frisk Chabada kan göra mirakel på is igen.

Johannes Thornberg för dagen den jag är mest nyfiken på. Så undrar jag vart Jonas Berglund tagit vägen. En kille jag trodde mycket på men jag minns inte vad som hände.

En mycket viktig bit man inte får glömma är att R2 nu går in på sin tredje säsong och nu är väl alla barnsjukdomar utrotade och spelidéerna rotade... Trots ett turbulent första år så höll dom hårt i sina hockeytankar och det kan vara värt mycket. Många spelare talar sig mycket varma för framförallt Rönnberg men även Kyrö får lovord av dom som borde veta. Spelarna...


När 55 omgångar är spelade vart tror du då Luleå kommer vara i tabellen ?

Luleå kommer förhoppningsvis inte att testa alla placeringar utan stabilt ligga ovanför slutspelstrecket hela säsongen för att slutligen landa som femma eller sexa. Är man med i jakten på en fyra så hoppas jag man har mer att ge än förra säsongens avslutning.


Nån spelare som du tror kommer blomma ut i Luleå under säsongen ?

Tror eller hoppas...? Vi har länge väntat på Robin Lindqvist som haft en del problem med knät. Inofficiella källor säger att hans knä inte är så vackert på insidan men det håller, och håller det länge så kan det här bli en kanonsäsong. Sedan vill man ju så klart att Jonte ska få en bra säsong och visa oss vad vi innerst inne vet att han kan. Mest rubriker kommer nog A2 att få, eller rättare sagt, ta...

Gurkorna är jag mer osäker på. Det är trots allt en viss skillnad på att möta Allsvenska bottenlag och topplag i Elitserien. Vore kul att få stats på mot vilka dom gjort sina hiskeliga poäng...

En extra tumme hålls för Micke Lidhammar som står för allt vad jag gillar med hockey... Respektlös kille som utan fjolårets skada säkert redan då varit rubrikernas man...


Vad tror du om årets elitseriesäsong just nu, blir den lika jämn som förra året ?

Det har ju visat sig med något undantag, SSK i fjol, att det blir jämnare för varje år. Vi säger; Kan det bli jämnare? och vips så är någon där och jämnar till det. Det är kul och visar ju på att 14 lag inte är helt fel ändå.


Vilket/vilka lag tror du kommer överaska mest  ?

Luleå... Nej allvarligt. Vi kommer nog få en ganska tråkig serie med dom fyra stora som vanligt släpande i början men när det är uppställning och dags att räkna med skägg så är dom där uppe på toppen. Om något eller några lag ska kunna sitta i dom feta fastrarnas soffa känns det som att Luleå är en kandidat tillsammans med Skellefteå och kanske kanske Modo. Sedan vet jag inte hur det är med Timrå som alltid är svårplacerade och tar sig fram på något klurigt vis.


Vad tror du om Modos chanser i år, som det ser ut just nu ?

Modo verkar ju knäskura från golv till tak men när såpan tagit slut kommer det säkerligen fram ett mycket slagkraftigt lag. Men om dom hämtar sig redan i år vete tusan.


Och till sist lämnar jag ordet fritt om du vill skriva några ord om den kommande säsongen :

Nedsläpp den 21/9 och sedan vet vi inte hur det slutar förrän efter omgång 55. Hoppas att det inte är färdigt tidigt med placeringar då spänningen i såna fall försvinner. Visst kan det vara kul med MITT lag klart tidigt men lika kul med ovissheten och om flera lag har både chans och risk att räkna med blir ju hockeyn så mycket mer spännande och publiken strömmar till.

Och DÄR tror jag att vi har en viktig detalj. Var inte bekväm och kolla allt i hockeysoffan. Ta dig till arenorna och upplev hockeyn på plats. Det är värt det och även om man nu inte kan vara på plats varje match så gå på så många du kan. Det visar dom som bestämmer att vi vill ha en svensk serie och att vi gärna ser den på plats. Gå på Hockey med andra ord.

Det kommer att bli hur spännande som helst även om vi inte har så många fixstjärnor som vi är vana vid. Det vi nu kommer att få se är dom kommande stjärnorna och visst är det kul att se tex Tedenby som junior snurra runt med betydligt större killar och stjärnor. Kolla gärna på alla lagens juniorer för det är ju där vi har dom opolerade stjärnskotten. Dom som vi kanske får se i många år framöver i Svensk och internationell hockey. Se dom och lägg dom på minnet. Välj ut en eller flera spelare att följa några säsonger och upplev hur kul det är att ha koll och se "din" lirare utvecklas... 

Och du, gå på juniorhockey. Det är lite annorlunda, men minst lika kul...

 Lasse / Bättre Hockey

Då vill jag tacka Lasse för denna intervju och önska lycka till med bloggandet framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0