MoDo föll tungt

Matchen mellan Linköping och MoDo fick en mardröms start från MoDos sida. Redan efter 39 sekunder så tog Linköping ledningen med en snygg styrning rakt upp i krysset. Efter den här starten så fortsätter Linköping att spela med fart medans MoDo hamnar efter mest hela tiden. Dok så spelar MoDo upp sig lite mot slutet. Även andra perioden startar som en mardröm då Linköping ökar sin ledning till 2-0 efter 40 sekunder ! Och det märks att MoDo blir lite tagna efter det här, men cirka fyra minuter in så sätter Per-Åge Skröder ett mycket viktigt 2-1 mål efter ett snyggt anfall av Skröder, Zuccarello och Sundström. Matchen tog verkligen fart efter det här och båda lagen bjuder upp till riktigt fin hockey, och bara några minuter senare så har Sundström chansen att kvittera när han får öppet mål, men missar. Och i slutet av matchen så tar Rådbjär en utvisning som alla såg INTE skulle vara någon utvisning. Det är pinsamt att de hur Linköpins spelaren slänger sig 6 sekunder EFTER att Timander haft kontakt med honom, och ännu mer pinsamt är det när Rådbjär tar utvisning. Och självklart så tar Linköping varar på detta och sätter 3-1 bara någon sekund efter att MoDo blivigt fulltaliga. MoDo jagade en kvittering men istället så av Rådbjär Linköping en chans till att dra ifrån, och med facit i hand så blev det ganska matchavgörande. För i tredje perioden så tog de inte längre än 12 sekunder innan Linköping ökade på till 4-1, och efter det så blev det totalt nattsvart från MoDos sida. Och det var pinsamt att se hut utspelade MoDo blev i sista perioden. 6-1 är allt annat än vad MoDo behövde så här inför uppehållet.