Hockey året 2008

Hockeyåret 2008 har varit en turbulent tid för MoDo Hockey, både för spelarna, ledarna och inte minst oss supportrar. Efter kvartsfinalfjaskot så ersattes Harald Luckner med Harri Rindell. MoDo satsade även stort och gjorde några intressanta värvningar såsom Mikko Kurvinen, Mats Zuccarello Aasen och Marco Tuokko. MoDo förlängde även med nyckelspelarna Per Svartvadet, Niklas Sundström och Andreas Salomonsson. Allt var bäddat för en hockey fest 2008.

Och allt började för fyra månader och elva dagar sedan då årets första träningsmatch mot Skellefteå spelades. Och som många gånger förr så hade MoDo ingen vidare försäsong när de gäller de sju träningsmatcherna man spelade. Men truppen var riktigt bra tränade och Rindell pratade om att han aldrig sett ett lag varit så vältränade som MoDo var. Och självklart skruvades förväntningarna upp hos oss supportrar. De stod även klart att Rindell och Andersson valt att inte utnämna någon första målvakt utan både Krizan och Zajkowski stod som första under hela försäsongen. Men när det var dags för seriepremiär så valde de att använda Krizan som förstamålvakt och Zajkowski fick nöja sig som andra.

Den 18 september kl.19:00 så drog säsongen igång. Och i premiärmatchen mötte MoDo Linköping på bortaplan. Det blev förlust med 4-2 men laget såg lovande ut. Och efter sex matcher spelade så stod MoDo med två förluster, två oavgjorda och två vinster. Och efter detta så tuffade MoDo som ett ånglok. Och efter 19 spelade matcher så stod MoDo där som serieledare och det var dags för landslagsuppehåll.

Tisdagen den 11 november så var det dags för första matchen efter uppehållet. Och förväntningarna var stora inför borta matchen med Djurgården. Men under den här matchen så brakade allt ihop och förvandlades till ett helvete. MoDos första kedja som totalt briljerat under de första 19 matcherna splittrades när Niklas Sundström, Mats Zuccarello Aasen och Victor Hedman utgick skadade i första perioden. Och det slutade med en förnedrande 7-0 förlust. Efter detta så dröjde det fem matcher i rad innan MoDo vann en match igen. Och vägen fram tills där vi är idag har vartt riktigt turbulent. Magnus Wernblom valde att lägga skridskorna på hyllan efter matchen mot Djurgården, ett beslut som växt fram under hela säsongen. Och han hyllades som en gud i ett fullsatt Swedbank Arena. MoDo fortsatte att underprestera och lagomt till jul så fick MoDo nog med Karol Krizan dumma uttalanden till media och hans sviniga sett i laget så han fick sparken. Så nu har Zajkowski fått chansen som första målvakt och han har börjat sina första matcher riktigt bra. Även MoDo har spelat upp sig nu efter jul men vinsterna uteblir fortfarande. Så nu står vi här 15 matcher efter förra uppehållet som sist i tabellen.

Men vad är då förklaringen till det här tappet ? Jo en stor del är såklart alla skador MoDo har haft. Och om jag tänker efter så har inte MoDo spelat med full trupp en enda matchen de senaste 15 matcherna. Men MoDo har en bred trupp så självklart så kan jag inte skylla allt på skadorna. Turbulensen kring Krizan tror jag också påverkat laget negativt. Men den störta delen ligger ändå hos spelarna. För det finns bara ett sett och vända det här och det är att jobba sig ur det. Och det är precis vad laget har börjat gjort de senaste matcherna.

Men om de inte vore nog med att MoDo får avsluta året som sist i tabellen så fick MoDo hockey och vi supportrar en chockerande nyhet när vi vaknade upp igår. En eller flera "supportrar" har saboterat och förstört delar av fasaden på Swedbank Arena. Rutor var krossade och texten "AVGÅ STURELSEN" var kluddat över den vita fasaden. Ett grovt övertramp som alla inom MoDo Hockey och vi supportrar fördömer.

Nu står vi inför ett nytt år och det finns 63 viktiga poäng att spela om. Nu låter vi det här bli en nystart. Tillsammans ska vi stötta fram vårt lag, för det är nu de behöver oss supportrar som mest. Så jag hoppas och vädjar till alla MoDo supportar ute i landet att sluta upp bakom MoDo och vissa dem vårt stöd. I morgångar och medgångar !


 

The heart of hockey

Signerad
Daniel
MODO HOCKEY BLOGG

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0